310
| SDIS66/Guillaume Collard/Handout via REUTERS

Γερανός και κοντέινερ επιστρατεύτηκαν για να διακομιστεί άνδρας 300 κιλών στο νοσοκομείο

Protagon Team Protagon Team 1 Δεκεμβρίου 2020, 22:12
|SDIS66/Guillaume Collard/Handout via REUTERS

Γερανός και κοντέινερ επιστρατεύτηκαν για να διακομιστεί άνδρας 300 κιλών στο νοσοκομείο

Protagon Team Protagon Team 1 Δεκεμβρίου 2020, 22:12

Η ιστορία του Αλέν ήταν γνωστή στο Περπινιάν, στη νότια Γαλλία: ο 52χρονος Αλέν που ήταν τόσο παχύσαρκος – ζύγιζε 300 κιλά – που δεν μπορούσε να βγει καν από το σπίτι του, ούτε με τη βοήθεια των συμβατικών τραυματιοφορέων, ούτε κανενός άλλου — η πόρτα και οι μπαλκονόπορτες ήταν πολύ μικρές για να τον χωρέσουν, ακόμα και αν ο ίδιος μάζευε ποτέ όλο το κουράγιο του και τολμούσε να φύγει.

Έτσι, η επιχείρηση απεγκλωβισμού του ώστε να διακομιστεί στο νοσοκομείο την Τρίτη έγινε το θέμα της ημέρας από τα ΜΜΕ της Οξιτανίας: Διασώστες χρειάστηκε να λάβουν ακραία μέτρα προκειμένου να μπορέσουν να τον μεταφέρουν από το διαμέρισμά του, αφού είχε ακινητοποιηθεί στο σπίτι του έπειτα από ένα ατύχημα πέρυσι.

Χρειάστηκαν περίπου 50 διασώστες, ένας γερανός και ένα κοντέινερ ώστε να μεταφερθεί ο Αλέν. Δεν μπορούσε να μετακινηθεί από τον όροφο του σπιτιού του έπειτα από την πτώση που είχε πέρυσι από το κρεβάτι του. Τώρα, θα χρειαστεί να νοσηλευτεί για μερικούς μήνες, καθώς οι γιατροί θα πρέπει να τον φροντίσουν και να τον βοηθήσουν να χάσει βάρος.

Ο Αλέν Π. απομακρύνθηκε από το διαμέρισμά του με τη βοήθεια ενός μεγάλου κοντέινερ, αφού εργάτες κατεδάφισαν την πρόσοψη για να μπορέσουν να αποκτήσουν πρόσβαση. Διασώστες χρησιμοποίησαν ένα φουσκωτό στρώμα για να σηκώσουν τον ασθενή.

Μια πρώτη απόπειρα να μεταφερθεί είχε γίνει πέρυσι αλλά δεν καρποφόρησε, καθώς ο Αλέν είχε αρνηθεί να συνεργαστεί, φοβούμενος ότι θα χάσει το διαμέρισμά του.

Ο Μουσταφά Σεμπάν, ο επικεφαλής γιατρός των υπηρεσιών εκτάκτων περιστατικών του Μονπελιέ, είπε ότι οι διασώστες τον προέτρεψαν να προσπαθήσει και τον βοήθησαν.

«Φοβόταν να βγει. Το καταλαβαίνουμε και τώρα εργαστήκαμε με εκείνον για να τον φέρουμε στην κατάλληλη συναισθηματική κατάσταση, υπάρχει ένα είδος εμπιστοσύνης μεταξύ μας», περιέγραψε ο γιατρός.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...