242
Καινούργιο αξιοθέατο απέκτησε η Γένοβα μετά την κατάρρευση τμήματος της γέφυρας Μοράντι | Il Secolo XIX

Γένοβα: Σέλφι με φόντο τα μπάζα της γέφυρας Μοράντι

Protagon Team Protagon Team 29 Αυγούστου 2018, 19:39
Καινούργιο αξιοθέατο απέκτησε η Γένοβα μετά την κατάρρευση τμήματος της γέφυρας Μοράντι
|Il Secolo XIX

Γένοβα: Σέλφι με φόντο τα μπάζα της γέφυρας Μοράντι

Protagon Team Protagon Team 29 Αυγούστου 2018, 19:39

Καμία έκπληξη φυσικά, όλα συμβαίνουν: με σέλφι και κλασικές φωτογραφίες τοπίου οι τουρίστες και γενικώς οι περίεργοι… απαθανατίζουν τον τόπο του θανάτου στη Γένοβα.

Μα, γιατί;

Διότι θέλουν να δουν τα μπάζα και την κατεστραμμένη γέφυρα από κοντά ώστε «να συνειδητοποιήσουν ότι συνέβη πραγματικά», όπως ομολογούν στη γενοβέζικη εφημερίδα Il Secolo XIX: «Μου πήρε δεκαπέντε ημέρες να το χωνέψω, αλλά τότε ήθελα να το δω και με τα μάτια μου».

Και τα ανθρώπινα μάτια, βέβαια, συνδέονται πλέον με έναν φακό – ίσως μαζί του και με ισχυρότερο δεσμό εν συγκρίσει με οτιδήποτε κοιτούν απευθείας, είτε αυτό είναι ευχάριστο είτε ενοχλητικό είτε αδιάφορο.

Ετσι εξηγούνται οι ερασιτεχνικές φωτογραφίσεις, τη στιγμή μάλιστα που από επαγγελματικές φωτογραφίες των ερειπίων κάθε άλλο παρά υπάρχει έλλειψη – το web είναι γεμάτο, να κρατήσεις και αρχείο στον υπολογιστή σου αν θες.

Σέλφι με φόντο τα μπάζα στον Πολτσεβέρα (Credit: Il Secolo XIX)

Κοντά στο σημείο όπου κατέπεσε το κομμάτι της γέφυρας Μοράντι υπάρχει ένα κατάστημα ΙΚΕΑ, με ευρύχωρο πάρκινγκ. Ε, εκεί μαζεύονται καθημερινώς Ιταλοί και αλλοδαποί και απαθανατίζουν το σκέλεθρο της Μοράντι με την άνεσή τους.

Οι εξηγήσεις που δίνουν στην εφημερίδα για την επίσκεψη και τις φωτογραφίσεις δεν διαφέρουν και πολύ μεταξύ τους: «Μας κάνει να συνειδητοποιήσουμε ότι έχει πραγματικά καταρρεύσει», «Θέλαμε να δούμε αυτή την τραγωδία διά ζώσης, είναι τεράστια».

Και για τις σέλφι: «Επειδή καθημερινώς περνούσα από κάτω» λέει ένας εργάτης. «Τώρα στέλνω τη φωτογραφία στο σπίτι μου, στη χώρα μου».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...