663
Η Φώφη Γεννηματά στο βήμα της Βουλής κατά τη συζήτηση του πορίσματος για τον Παπαγγελόπουλο | Nick Paleologos / SOOC

Γεννηματά: Το παραδικαστικό γεννήθηκε από τη Δεξιά και το υιοθέτησε ο ΣΥΡΙΖΑ

Protagon Team Protagon Team 22 Ιουλίου 2020, 20:11
Η Φώφη Γεννηματά στο βήμα της Βουλής κατά τη συζήτηση του πορίσματος για τον Παπαγγελόπουλο
|Nick Paleologos / SOOC

Γεννηματά: Το παραδικαστικό γεννήθηκε από τη Δεξιά και το υιοθέτησε ο ΣΥΡΙΖΑ

Protagon Team Protagon Team 22 Ιουλίου 2020, 20:11

«Η υπόθεση Novartis είναι και σκάνδαλο και σκευωρία». Αυτό τόνισε η Φώφη Γεννηματά στην ομιλία της το απόγευμα της Τετάρτης στη Βουλή κατά τη συζήτηση του πορίσματος της Επιτροπής για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, προσθέτοντας ότι ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ έχουν παράλληλες ευθύνες. Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής διευκρίνισε ότι θα ψηφίσει υπέρ της παραπομπής του κ. Παπαγγελόπουλου στη Δικαιοσύνη που έχει τον τελικό λόγο, για να έρθουν, όπως είπε, όλα στο φως.

Υποστήριξε ότι η εκτόξευση της δαπάνης στο φάρμακο επί ΝΔ την περίοδο 2004-2009 (την οποία μείωσε σημαντικά η επόμενη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ) συνέλαβε σημαντικά στην οικονομική κατάρρευση της χώρας και την επιβολή των μνημονίων και τόνισε ότι πάνω σε αυτό ακριβώς ΣΥΡΙΖΑ έστησε μια πολιτική πλεκτάνη.

Η κυρία Γεννηματά τόνισε ότι το παραδικαστικό κύκλωμα γεννήθηκε από τα σπλάχνα της Δεξιάς και είχε στόχο το ΠΑΣΟΚ. «Τα τελευταία χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ το υιοθέτησε και πάνω στη τεχνογνωσία του κ. Παπαγγελόπουλου έστησε το δικό του παρακράτος. Δεν είχαν κανένα δισταγμό να αναθέσουν την καταπολέμηση της διαφθοράς στον επικεφαλής της ΚΥΠ επί Καραμανλή», είπε χαρακτηριστικά.

Απευθυνόμενη στους ευάριθμους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκονταν στην Ολομέλεια, η κυρία Γεννηματά παρατήρησε ότι το κόμμα τους αρνείται να κάνει κάθαρση, παρά τις ισχυρές ενδείξεις και αποδείξεις που αποκαλύπτονται.

Έστησαν αποκρουστικό σόου στο Μάτι

Κλιμακώνοντας την σφοδρή κριτική της στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η κυρία Γεννηματά ανέφερε πως δεν έχει ίχνος αξιοπιστίας έχοντας αποκρουστική, καθεστωτική αντίληψη. «Θύλακες παρακράτους, μαγαζιά, παραμάγαζα, επιχείρηση ελέγχου των μέσων μαζικής ενημέρωσης, και τώρα οι φρικιαστικές αποκαλύψεις για το Μάτι. Τα λέγαμε από το 2018. Έστησαν αποκρουστικό σόου ξέροντας ότι καίγονται άνθρωποι. Προκλητικοί και απαράδεκτοι χειρισμοί χωρίς δημοκρατική ευθύνη και ήθος. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ηθικό ανάστημα και το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς αποδείχθηκε η μεγαλύτερη πλάνη της Μεταπολίτευσης» συμπλήρωσε η κυρία Γεννηματά.

Επίσης, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ καταλόγισε προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα την πλήρη πολιτική ευθύνη για τον εκτροχιασμό επί των ημερών του, επειδή συνεχίζει να καλύπτει τους πρωταίτιους. Έβαλε, ωστόσο, η κυρία Γεννήματα στο στόχαστρο και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αναφέροντας ότι «μπορεί να βολεύεται με τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά κάνει λάθος. Εμείς, το Κίνημα Αλλαγής, είμαστε το αντίβαρο στη συντηρητική Δεξιά».

 «Ελπίζω να αντιλαμβάνεται τώρα ο κ. Μητσοτάκης…»

Η κυρία Γεννηματά αναφέρθηκε και στις ραγδαίες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο με την έξαρση της τουρκικής επιθετικότητας, υπογραμμίζοντας: «Ελπίζω να αντιλαμβάνεται τώρα ο κ. Μητσοτάκης ότι οι κυρώσεις έπρεπε ήδη να είχαν συζητηθεί και επιβληθεί. Τώρα προτεραιότητα είναι η ετοιμότητα και αποφασιστικότητα για την αποτροπή κάθε προσπάθειας παραβίασης των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων»..

Χαρακτήρισε σημαντικές και αναγκαίες τις συναντήσεις ενημέρωσης των πολιτικών αρχηγών, αλλά τόνισε πως έχει έρθει η ώρα για τη σύγκλιση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών, γιατί τώρα είναι η ώρα να φανεί η εθνική ομοψυχία και ενότητα.

«Ο ελληνικός λαός περιμένει από όλους μας να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων», τόνισε και κατέκρινε τον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας: «Θεωρώ αδιανόητο η αξιωματική αντιπολίτευση να παζαρεύει με τρόπο που προσβάλλει βάναυσα τη δημοκρατία μας, την αναγκαία στήριξη που πρέπει να δώσει τούτη την ώρα στα συμφέροντα του ελληνικού λαού». Η κυρία Γεννηματά σημείωσε ότι το Κίνημα Αλλαγής, έχει απόλυτη προτεραιότητα να διαδραματίσει καταλυτικό ρόλο για την αναγκαία ενότητα του έθνους και του λαού αυτές τις ώρες.

Σχολίασε ακόμη και τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής, όπου επεσήμανε πως «για την Ελλάδα είναι μια σημαντική ευκαιρία που πρέπει να αξιοποιηθεί, με σχέδιο και όραμα. Με ουσιαστικό διάλογο των πολιτικών δυνάμεων και των κοινωνικών εταίρων. Να μη συνδεθεί με πελατειακές σκοπιμότητες. Να στηρίξει νέες πολιτικές για την παραγωγική ανασυγκρότηση και την προσαρμογή μας στην ψηφιακή εποχή. Στο Κίνημα Αλλαγής δουλεύουμε συστηματικά σε ανοιχτή γραμμή με τους παραγωγικούς φορείς και θα καταθέσουμε το πλαίσιο των δικών μας προτάσεων στη ΔΕΘ» επεσήμανε.

Η Φώφη Γεννηματά παρατήρησε ωστόσο, πως υπάρχουν κι αρνητικά σημεία στην απόφαση της Συνόδου Κορυφής: Μειώθηκαν οι μεταβιβάσεις περίπου 20% και αυξήθηκαν αντίστοιχα τα δάνεια. Περικόπηκαν δραστικά κονδύλια για την υγεία, την δίκαιη μετάβαση για τις λιγνιτικές περιοχές, τον εκσυγχρονισμό της αγροτικής παραγωγής, την έρευνα και την καινοτομία. Μειώθηκε η περίοδος εφαρμογής του προγράμματος στα τρία χρόνια. Προβλέπεται μια διαδικασία που επιτρέπει στις «φειδωλές» χώρες να αμφισβητούν προγράμματα των χωρών του Νότου και να τα φρενάρουν.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...