374
Η κυρία Φώφω Γεννηματά άσκησε δριμεία κριτική στη νέα κυβέρνηση αλλά και στα πεπραγμένα της προηγούμενης | ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/ΙΝΤΙΜΕNEWS

Γεννηματά: «Το εθνικό γαλάζιο έγινε ήδη κομματικό μπλε»

Protagon Team Protagon Team 20 Ιουλίου 2019, 23:29
Η κυρία Φώφω Γεννηματά άσκησε δριμεία κριτική στη νέα κυβέρνηση αλλά και στα πεπραγμένα της προηγούμενης
|ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/ΙΝΤΙΜΕNEWS

Γεννηματά: «Το εθνικό γαλάζιο έγινε ήδη κομματικό μπλε»

Protagon Team Protagon Team 20 Ιουλίου 2019, 23:29

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά από πλευράς της, κατά την πρώτη ημέρα της συζήτησης των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, κατήγγειλε αφενός την υποκρισία της κριτικής του ΣΥΡΙΖΑ στη νέα κυβέρνηση και αφετέρου την επιστροφή της Νέας Δημοκρατίας στην παραδοσιακή Δεξιά. Τις προγραμματικές δηλώσεις Μητσοτάκη τις χαρακτήρισε «γενικόλογες» και «έκθεση ιδεών», βασισμένες στην προεκλογική ρητορική του.

«Οι έξι αλήθειες σας, κύριε Μητσοτάκη, κρύβουν ισάριθμα ψέματα» είπε, αναλύοντας τις κυβερνητικές προθέσεις. «Είστε αποφασισμένος να  συνεχίσετε στον ίδιο δρόμο, με τις ίδιες πολιτικές» και με τις ίδιες «δεσμεύσεις της κυβέρνησης Τσίπρα» υπογράμμισε, αναφερόμενη στα πεπραγμένα της προηγούμενης κυβέρνησης, σε αυτή τη «βαριά κληρονομιά» που παίρνει η νέα κυβέρνηση. «Ιδιες δεσμεύσεις σημαίνει και ίδιες πολιτικές, κύριε Μητσοτάκη».

Η κυρία Γεννηματά έκρινε ότι: α) οι «υποχωρήσεις στους δανειστές» θα συνεχιστούν και με τη νέα κυβέρνηση, β) η όποια αξιοποίηση του εθνικού πλούτου προσκρούει στη υποθήκευσή του που «πέτυχε» η κυβέρνηση Τσίπρα, γ) η μείωση του ΕΝΦΙΑ είναι θετική αλλά δεν επαρκεί, δ) όσοι φτωχοποιήθηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν θα στηριχθούν, ε) η κυβέρνηση υποκρίνεται και αυτή στο θέμα της «Συμφωνίας των Πρεσπών».

  • Το Κίνημα Αλλαγής επιμένει στη μείωση των στόχων από το 3,5% στο 2% του ΑΕΠ, και στην ανάκτηση του εθνικού ελέγχου με τη ριζική αλλαγή του ρόλου του λεγόμενου «υπερταμείου». Μόνο έτσι θα υπάρξει δημοσιονομικός χώρος για ανάπτυξη και κοινωνική δικαιοσύνη.
  • Το Κίνημα Αλλαγής επιμένει σταθερά στη θέση ότι η «Συμφωνία των Πρεσπών» είναι κακή συμφωνία, εθνικά επιζήμια, και ότι ανοίγει τον δρόμο για νέους αλυτρωτισμούς.

Για τις αλλαγές στον κρατικό μηχανισμό, η κυρία Γεννηματά είπε ότι ο κ. Μητσοτάκης είναι «δέσμιος των πελατειακών αντιλήψεων» της παράταξής του, της παράταξής που «δεν δίσταζε να υπονομεύσει το ΑΣΕΠ με τις γνωστές γαλάζιες συνεντεύξεις και έκανε όργιο διορισμών στο Δημόσιο». Σημείωσε ότι «σε ελάχιστο χρονικό διάστημα έχουμε επιλογές με βαθιά συντηρητικό πρόσημο» και ότι «το προεκλογικά δήθεν εθνικό γαλάζιο έγινε βαθύ κομματικό μπλε».

Εκλεισε την ομιλία της λέγοντας ότι το ΚΙΝ.ΑΛ. θα ασκήσει «μαχητική, υπεύθυνη και προγραμματική αντιπολίτευση» για την «υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων, των δημόσιων αγαθών και του κοινωνικού κράτους». Δεσμεύτηκε δε ότι «κάθε πολιτική που προωθεί εθνικούς στόχους, κάθε πολιτική που ενώνει τους Ελληνες, κάθε πολιτική που δυναμώνει την Ελλάδα στην Ευρώπη και την περιοχή θα μας βρει συμμάχους και συμπαραστάτες».

Το Κίνημα Αλλαγής καταψηφίζει τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...