286
Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά | ΙΝΤΙΜΕ NEWS

Γεννηματά: ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ συμπράττουν κατά του ΠΑΣΟΚ

Protagon Team Protagon Team 17 Ιουλίου 2019, 19:55
Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά
|ΙΝΤΙΜΕ NEWS

Γεννηματά: ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ συμπράττουν κατά του ΠΑΣΟΚ

Protagon Team Protagon Team 17 Ιουλίου 2019, 19:55

Για κρυφή σύμπραξη ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ «που προσπάθησαν λυσσαλέα να ρίξουν όλες τις ευθύνες για την κρίση που πέρασε η χώρα, στο ΠΑΣΟΚ» έκανε λόγο η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, μιλώντας στην πρώτη κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος, μετά την ορκωμοσία.

Μάλιστα, προανήγγειλε ότι το ΚΙΝΑΛ θα καταθέσει νέο αίτημα εξεταστικής για την οικονομία, από την ένταξη της Ελλάδας στην ΟΝΕ, μέχρι σήμερα.

«Εμείς δεν είμαστε της λογικής ότι πρέπει να ποινικοποιείται η πολιτική ζωή αλλά πρέπει να γνωρίζουμε ποιες είναι οι ευθύνες του καθενός και ποια ήταν τα λάθη που πρέπει η χώρα ν’ αποφύγει οπωσδήποτε από δω και στο εξής ώστε να μην ξαναβρεθεί ποτέ σ’ αυτό το σημείο. Απ’ το Σεπτέμβριο θα επανέλθουμε για να δούμε ποιοι έχουν πραγματικά τη διάθεση να αφήσουν πίσω το παρελθόν και να χτίσουμε ένα νέο μέλλον γι’ αυτό τον τόπο», ανέφερε.

Παράλληλα, η κυρία Γεννηματά εξέφρασε ικανοποίηση για το εκλογικό αποτέλεσμα. «Περάσαμε δύσκολα πολύ, αλλά αντέξαμε, δεν το βάλαμε κάτω, με το κεφάλι ψηλά, χωρίς να θριαμβολογούμε όπως έχω πει πολλές φορές, ήταν εξαιρετικά σημαντικό ότι έκλεισε αυτός ο κύκλος και εμείς είμαστε πιο δυνατοί, αντέξαμε σε πάρα πολύ δύσκολες συνθήκες, μεγάλης πόλωσης, πίεσης και πολέμου από παντού», σημείωσε.

Αναφερόμενη στην Τουρκία, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ εκτίμησε ότι τα μέτρα του Συμβουλίου Κορυφής ήταν άτολμα, με αποτέλεσμα η Άγκυρα να συνεχίζει τις απειλές και τις προκλήσεις.

Η κυρία Γεννηματά άσκησε κριτική στη Νέα Δημοκρατία, τόσο για τη μη αμφισβήτηση των πρωτογενών πλεονασμάτων, εκτιμώντας ότι δεν θα υπάρξει ουσιαστική αλλαγή πολιτικής, όσο και τις επιλογές των Γενικών Γραμματέων, τόσο ως προς τα κριτήρια που χρησιμοποιήθηκαν όσο και για συγκεκριμένα πρόσωπα, όπως ο πρώην αρχηγός της Αστυνομίας, κ. Τσουβάλας, ως ΓΓ Δημόσιας Τάξης και ο κ. Μαυρωτάς, που ψήφισε υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...