220
Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά | ΙΝΤΙΜΕ NEWS

Γεννηματά: Στην Ελλάδα δεν υπάρχει χώρος για φασίστες

Protagon Team Protagon Team 21 Απριλίου 2019, 15:43
Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά
|ΙΝΤΙΜΕ NEWS

Γεννηματά: Στην Ελλάδα δεν υπάρχει χώρος για φασίστες

Protagon Team Protagon Team 21 Απριλίου 2019, 15:43

«Δεν υπάρχει χώρος για τους φασίστες στην Ελλάδα», τονίζει η Φώφη Γεννηματά, στο μήνυμά της για τη συμπλήρωση 52 ετών από το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου.

«Η 21η Απριλίου είναι αποφράδα ημέρα στη σύγχρονη ιστορία μας. Θυμίζει το μαύρο παρελθόν με το βαρύ πλήγμα στη Δημοκρατία και τον Κοινοβουλευτισμό. Θυμίζει τις φυλακές, τις εξορίες, τα βασανιστήρια, την λογοκρισία, την περιστολή των δικαιωμάτων, την αιματηρή καταστολή της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, το ξεπούλημα της Κύπρου», τονίζει η κ. Γεννηματά.

Παράλληλα, στο μήνυμά της, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ επισημαίνει την ανάγκη για σύγκρουση με τον φασισμό στην καθημερινή ζωή και την απομόνωση της ρητορικής του μίσους και του ρατσισμού.

«Η επέτειος δεν είναι μόνο αφορμή για να ανατρέξουμε στο αγωνιστικό παρελθόν της μαχόμενης αντιδικτατορικής Ελλάδας. Είναι ένα καθημερινό κάλεσμα για να απομονώσουμε την ρητορική του μίσους, του ακραίου εθνικισμού, του ρατσισμού, των διακρίσεων. Είναι ένα κάλεσμα να απομονώσουμε και να συγκρουστούμε πολιτικά με τον φασισμό στην καθημερινή ζωή. Με την σταδιακή και υπόγεια υπονόμευση των αρχών της Δημοκρατίας και του Διαφωτισμού. Ένα μήνυμα για αφύπνιση για να φράξουμε το δρόμο στην ακροδεξιά. Να μην επιτρέψουμε στους νεοναζί στη χώρα μας να παίξουν ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις», τονίζει η κ. Γεννηματά.

«Αυτό είναι το καθήκον της Δημοκρατικής Ελλάδας, το καθήκον των προοδευτικών πολιτών. Δεν υπάρχει χώρος για τους φασίστες στην Ελλάδα», καταλήγει στη δήλωσή της η Φώφη Γεννηματά.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...