298
Η Φώφη Γεννηματά στο βήμα της Βουλής. Ζήτησε έναν ΠτΔ που μπορεί να ενώσει τον λαό | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Γεννηματά: ΠτΔ από την προοδευτική παράταξη – αρκετά με τον κυνισμό του ΣΥΡΙΖΑ

Protagon Team Protagon Team 14 Μαρτίου 2019, 17:41
Η Φώφη Γεννηματά στο βήμα της Βουλής. Ζήτησε έναν ΠτΔ που μπορεί να ενώσει τον λαό
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Γεννηματά: ΠτΔ από την προοδευτική παράταξη – αρκετά με τον κυνισμό του ΣΥΡΙΖΑ

Protagon Team Protagon Team 14 Μαρτίου 2019, 17:41

Επίθεση τόσο στον Αλέξη Τσίπρα όσο και στον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής η Φώφη Γεννηματά, κατά την ομιλία της στην Ολομέλεια της Βουλής στη συζήτηση για τη συνταγματική αναθεώρηση.

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ έκανε λόγο για «κρυφτό» ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ και καταλόγισε στα δύο μεγάλα κόμματα «μικροπολιτικά παιχνίδια» πίσω από τις υπό αναθεώρηση συνταγματικές διατάξεις.

«Αυτή είναι η ιστορία αυτής της πονεμένης αναθεώρησης σε σκηνοθεσία ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ. Με αυτή φτηνή λογική αντιμετωπίζουν το ιστορικό θεσμικό αυτό εγχείρημα και οδηγούν πάλι σε τεχνητή πόλωση και διχασμό», τόνισε η κυρία Γεννηματά προσθέτοντας ότι μοιάζει η «παλιά δεξιά της ΝΔ με τη νέα δεξιά του κ. Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ».

Και εξήγησε: «Μόνο ρητορικά έχουν αντιπαλότητα Και συναντιούνται στις συντηρητικές πολιτικές. Ο κ. Τσίπρας φεύγει. Δεν χρειάζεται άλλη Δεξιά στο τιμόνι της χώρας», προσέθεσε.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας της και αναφερόμενη στην τραγωδία στο Μάτι, η κυρία Γεννηματά κατηγόρησε την κυβέρνηση για κυνικότητα. «Το ζήσαμε και με τη φωτιά στο Μάτι που έστησαν το ίδιο βράδυ θέατρο με την παρουσία του πρωθυπουργού και τώρα συνεχίζουν να προκαλούν με απίστευτο κυνισμό βουλευτές και υποψήφιοι ευρωβουλευτές», είπε και κάλεσε τους πάντες να σεβαστούν επιτέλους τα θύματα.

Μάλιστα, ειδική μνεία έκανε και στα θύματα των τρομοκρατικών χτυπημάτων, σε μια έμμεση αλλά σαφή μομφή προς τα πολυσυζητημένα tweets της υποψήφιας ευρωβουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Μυρσίνης Λοΐζου.

«Αρκετά και με τον κυνισμό και με τις προκλήσεις», επανέλαβε.

Σε ότι αφορά την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας χαρακτήρισε αδιανόητο να βγει ο ΠτΔ να κάνει προεκλογικό αγώνα. «ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ εργαλειοποίησαν το ζήτημα του Προέδρου της Δημοκρατίας. Δεν κάναμε παιχνίδια. Θα ηγηθούμε της ομαλής λειτουργίας της Δημοκρατίας. Είμαστε απέναντι στον συνταγματικό λαϊκισμό», ανέφερε, για να συμπληρώσει:

«Ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να προέλθει πιστεύουμε από τη δημοκρατική παράταξη, χρειάζεται ένα πρόσωπο που να μπορεί να ενώνει τον λαό», είπε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...