644
Η Φώφη Γεννηματά στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του Κινήματος Αλλαγής στην πλατεία Κοτζιά | ΙΝΤΙΜΕ NEWS

Γεννηματά: Να πάμε τη ζωή μας και την Ελλάδα μπροστά

Protagon Team Protagon Team 22 Μαΐου 2019, 23:39
Η Φώφη Γεννηματά στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του Κινήματος Αλλαγής στην πλατεία Κοτζιά
|ΙΝΤΙΜΕ NEWS

Γεννηματά: Να πάμε τη ζωή μας και την Ελλάδα μπροστά

Protagon Team Protagon Team 22 Μαΐου 2019, 23:39

Δριμεία κριτική, τόσο εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα όσο και εναντίον της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη, εξαπέλυσε η Φώφη Γεννηματά, μιλώντας το βράδυ της Τετάρτης στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του Κινήματος Αλλαγής στην πλατεία Κοτζιά.

Η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ ζήτησε από τους συγκεντρωμένους να μην χαρίσουν «ούτε μια ψήφο στον Τσίπρα και τον Μητσοτάκη», υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι «η ψήφος σας έχει αξία. Ούτε δημοσκόπηση, ούτε δημοψήφισμα».

«Είμαστε το προοδευτικό ρεύμα απέναντι στις δύο όψεις της συντήρησης, τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Δημοκρατία. Δώστε μας τώρα τη δύναμη να κάνουμε την ανατροπή στις εθνικές εκλογές που ακολουθούν» ανέφερε η κ. Γεννηματά.

«Νοιάστηκε το ΠΑΣΟΚ, σήμερα νοιάζεται το Κίνημα Αλλαγής. Η χώρα μπορεί να γυρίσει σελίδα. Να επιστρέψει η υπερηφάνεια, η αξιοπρέπεια, η αισιοδοξία, ελπίδα. Χρειάζεται γι’ αυτό πολιτική ανατροπή και προοδευτική αλλαγή», πρόσθεσε.

«Σπάστε με την ψήφο σας τα οδοφράγματα που κλείνουν το δρόμο. Σπάστε τα εμπόδια που βάζουν και οι δυο με συντηρητικές πολιτικές. Ανοίξτε το δρόμο της προοδευτικής αλλαγής. Ούτε ΣΥΡΙΖΑ, ούτε ΝΔ. Μια λύση υπάρχει για αυτούς που θέλουν να τελειώσουν με τον κ. Τσίπρα. Κίνημα Αλλαγής τώρα», συμπλήρωσε.

Περιγράφοντας το πραγματικό δίλημμα των εκλογών ανέφερε:

«Ισχυρό Κίνημα Αλλαγής ή διχασμός και νέα περιπέτεια. Έχουμε πόλεμο με τον λαϊκισμό και τη συντήρηση. Και στον πόλεμο πάμε ενωμένοι και αποφασισμένοι. Ενωμένοι οι Έλληνες μπορούμε να αλλάξουμε τα πράγματα. Στις ημέρες που απομένουν ως τις εκλογές: Απευθυνόμαστε πριν από όλα στους νέους. Δώστε τη μάχη της γενιάς σας, για ένα καλύτερο αύριο. Η ψήφος σας είναι δύναμη. Δώστε το παρόν στις κάλπες. Απλώνουμε το χέρι σε εκείνους που αηδιασμένοι από την εικόνα της πολιτικής αρένας που στήνουν ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία, προσανατολίζονται στην αποχή. Οφείλουμε να τους μιλήσουμε και να τους πείσουμε».

Παράλληλα η κ. Γεννηματά τόνισε πως το Κίνημα Αλλαγής απλώνει το χέρι και στους παλιούς συντρόφους και φίλους που στήριξαν τον ΣΥΡΙΖΑ και σήμερα «διαψεύδονται οικτρά οι ελπίδες τους».

«Τους απλώνουμε το χέρι για να προχωρήσουμε μαζί» είπε.

Όπως επεσήμανε η κ. Γεννηματά την Κυριακή, υπερασπιζόμαστε το όραμα της Ενωμένης Ευρώπης, το κοινό μας σπίτι, που απειλείται από το φασισμό, τον λαϊκισμό, τους εθνικισμούς, τη βία. «Κάνουμε μπλόκο στην Χρυσή Αυγή και όλα τα φασιστικά σχήματα. Αλλά δεν μένουμε σε αυτό», υπογράμμισε.

Εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη τους οποίους κατηγόρησε ότι παίζουν συνειδητά το παιχνίδι της πόλωσης, στην πλάτη του Ελληνικού λαού.

«Με λίγη βοήθεια από τους φίλους τους που λέει και το τραγούδι. Τη δημόσια τηλεόραση και άλλα μέσα ενημέρωσης που προσπαθούν να πείσουν ότι οι εκλογές είναι παιχνίδι για δύο. Τσίπρας ή Μητσοτάκης; Οι δύο δήθεν μονομάχοι. Κατασκευασμένη πόλωση, όπου το να χέρι, νίβει τα άλλο. Και για τις εκλογές στήνουν το κόλπο της δήθεν μικρής διαφοράς. Μιλούν για ντέρμπι. Είναι fake news, είναι παγίδα για να πάρουν προοδευτικούς ψηφοφόρους από μας την τελευταία στιγμή».

«Γυρίστε τους την πλάτη. Την Κυριακή στείλτε μήνυμα αλλαγής. Προοδευτικής Αλλαγής. Ψήφο στο Κίνημα Αλλαγής», πρόσθεσε.

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ απάντησε σε υψηλούς τόνους στον πρωθυπουργό για την κατηγορία που της απηύθυνε πως έχει συνάψει μυστικές συμφωνίες. «Μέσα στον πανικό του, ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε σε μένα, πάντα με ψέματα, για δήθεν συμφωνίες, θέλω να του πω ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Υπάρχουν άνθρωποι στην πολιτική που έχουν τσίπα. Ποιος μιλάει; Ο συγκυβερνήτης και συνεργάτης των ακροδεξιών, Ο προστάτης της καραμανλικής περιόδου. Ο άνθρωπος που με την πολιτική του έγινε ο μεγάλος χορηγός του κ. Μητσοτάκη» ανέφερε η κ. Γεννηματά.

«Ο ίδιος που από το Bella Ciao πήγε στη dolce vita. Δεν σας σώζουν τώρα ούτε οι ύμνοι στη μεγάλη Αλλαγή του 1981, ούτε οι αναφορές στο 1-1-4 και τη γενιά του Πολυτεχνείου. Θα σας κυνηγούν πάντα οι εικόνες με τις αγκαλιές και τα φιλιά με τον συνεταίρο σας, τον κ. Καμμένο. Θα σας ακολουθούν πάντα οι ακροδεξιοί που τοποθετήσατε περήφανα στην Κυβέρνηση και στην ευρωλίστα σας. Και μην ξεχάσετε, την επόμενη φορά που θα θυμηθείτε τον ‘Αρη Βελουχιώτη, να έχετε στο πλάι σας την κυρία Κουντουρά», υπογράμμισε η κυρία Γεννηματά.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...