585
Η Φώφη Γεννηματά στην ομιλία της στη Βουλή για την Προανακριτική Παπαγγελόπουλου | ΑΠΕ-ΜΠΕ

Γεννηματά: Να αποκαλυφθούν οι υπεύθυνοι της σκευωρίας όσο βαθιά ή ψηλά βρίσκονται

Protagon Team Protagon Team 8 Οκτωβρίου 2019, 20:08
Η Φώφη Γεννηματά στην ομιλία της στη Βουλή για την Προανακριτική Παπαγγελόπουλου
|ΑΠΕ-ΜΠΕ

Γεννηματά: Να αποκαλυφθούν οι υπεύθυνοι της σκευωρίας όσο βαθιά ή ψηλά βρίσκονται

Protagon Team Protagon Team 8 Οκτωβρίου 2019, 20:08

«Ναι» στη σύσταση της προανακριτικής επιτροπής για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και την υπόθεση της σκευωρίας είπε από το βήμα της Βουλής η Φώφη Γεννηματά στέλνοντας παράλληλα ένα αυστηρό μήνυμα στον ΣΥΡΙΖΑ: Βγάλτε από το μυαλό σας οποιαδήποτε σκέψη για φαστ τρακ επιστροφή του φακέλου στην Δικαιοσύνη» είπε χαρακτηριστικά και ζήτησε ότι το ζητούμενο είναι να αποκαλυφθούν οι υπεύθυνοι της σκευωρίας όσο βαθιά ή ψηλά βρίσκονται.

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ σημείωσε ότι η υπόθεση Παπαγγελόπουλου είναι η κορυφή του παγόβουνου.

Στην ομιλία της επεσήμανε μεταξύ άλλων:

«Πριν από 1,5 χρόνο συζητούσαμε πρόταση ΣΥΡΙΖΑ για προκαταρκτική για Νοβάρτις. Δέκα πολιτικά πρόσωπα βρέθηκαν κρεμασμένα στα μανταλάκια. Για την κυβέρνηση όλοι τους ήταν ένοχοι μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου. Οι κατηγορίες για τους περισσότερους βρέθηκαν στο αρχείο. Σήμερα ποιο το συμπέρασμα; Εμαθαν οι πολίτες για τις παράνομες πρακτικές των πολυεθνικών και το σκληρό οικονομικό πόλεμο στον χώρο υγείας και ποιοι εκτόξευσαν την δαπάνη; Αυτά πρέπει να γίνουν γνωστά γιατί δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Ασχοληθήκαμε με τα θεσμικά κενά στο χώρο του φαρμάκου.

Εμείς δεν δίνουμε συγχωροχάρτι σε κανέναν και απαιτούμε την διερεύνηση από μηδενική βάση. Απέναντι στην συμφωνία σιωπής θα διεκδικούμε την ανάγκη των πολιτών να μάθει την αλήθεια

Σήμερα προχωράμε στην αποκάλυψη σκευωρίας και σκευωρών. Ερωτώ: ερευνήθηκε η υπόθεση Νοβάρτις σε βάθος; Όχι, η προηγούμενη κυβέρνηση χειρίστηκε την υπόθεση ως πλατφόρμα για σπίλωση και εξόντωση πολιτικών της αντιπάλων. Η υπόθεση Νοβάρτις δεν είναι μόνο σοβαρό σκάνδαλο στον χώρο φαρμάκου. Κάθε μέρα αποδεικνύεται η ύπαρξη και λειτουργία παραδικαστικού σκοτεινού συστήματος που γεννήθηκε μέσα από τα σπλάχνα ενός τμήματος της Δεξιάς αλλά τα τελευταία χρόνια το εξέθρεψε και καρπώθηκε πλήρως ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ένιωσε ντροπή όταν έβαλε ως αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης τον πρώην επικεφαλής της ΕΥΠ της κυβέρνησης Καραμανλή. Όταν ήταν γνωστό ότι συνομιλεί με μέρος της Δεξιάς και ένα μέρος του φιλοδεξιού τύπου.

Πόνταρε στην δική τους βοήθεια για να χτίσει το δικό της παρακράτος. Να αλώσει τους θεσμούς από μέσα.

Χρησιμοποίησε το πρόθυμο παραδικαστικό σύστημα για την επίτευξη του στόχου που δεν ήταν άλλο από το να πλήξει τους πολιτικούς του αντιπάλους. Ο Ρασπούτιν ήταν η κορυφή του παγόβουνου, ο συντονιστής ενός μηχανισμού εντός του εισαγγελικού συστήματος. Η εικόνα ανώτατων οργάνων να περιπλέκονται σε σύστημα παρεμβάσεων και συνεννοήσεων πλήττει την εμπιστοσύνη πολιτών στους λειτουργούς τους. Όταν βλέπεις παράγοντες της δικαιοσύνης να εκβιάζονται να φοβούνται ποια πίστη μπορεί να έχει ο πολίτης σε αυτό το σύστημα. Αυτή την βαρύτατη ζημιά προκάλεσαν οι εμπνευστές της σκευωρίας. Εκεί εντοπίζεται το ιστορικό καθήκον αυτής της Βουλής, το χρέος να εγγυηθούμε ότι τα πλήγματα θα αποκατασταθούν.

Δεν μπορεί να μείνει κηλίδα στην ιστορία μας η προσπάθεια σπίλωσης του πολιτικού προσωπικού. Κανείς δεν μπορεί να παίζει με την Δικαιοσύνη και το Κράτος Δικαίου. Κανείς δεν μπορεί να παίζει με τους θεσμούς. Η αποκάλυψη της σκευωρίας δεν είναι υπόθεση ρεβανσισμού. Είναι ζήτημα δικαιοσύνης και δημοκρατίας. Έρευνα σε βάθος χωρίς προκαταλήψεις και προαποφασισμένους ενόχους. Εμείς δεν ποινικοποιούμε την πολιτική ζωή όπως έκαναν το 89 και το πράττουν ξανά 30 χρόνια μετά. Εμείς έχουμε το θάρρος να πράξουμε το σωστό. Υπερψηφίζουμε το αίτημα για προακαταρκτική εξέταση. Απαιτούμε την πλήρη διερεύνηση υπόθεσης σε βάθος και ύψος για να αποκαλυφθούν οι υπεύθυνοι όσο βαθιά ή ψηλά βρίσκονται. Σας προειδοποιώ ξανά: βγάλτε από το μυαλό σας οποιαδήποτε σκέψη για φαστ τρακ επιστροφή του φακέλου στην Δικαιοσύνη. Οι πολίτες δικαιούνται απαντήσεις. Οι υπεύθυνοι σε όποιο επίπεδο και αν έδρασαν θα πρέπει να λογοδοτήσουν. Εκτός από εισαγγελείς υπάρχουν και δικαστές στην Αθήνα. Πρέπει να διαλυθούν όλες οι σκιές. Οι δήθεν άγγελοι της κάθαρσης γίνονται έκπτωτοι άγγελοι καθώς έπαιξαν με τους θεσμούς και την δημοκρατία. Τώρα είναι ή ώρα των ευθυνών».