518
|

Γεννηματά: «Κύριε Τσίπρα, υπάρχουν άνθρωποι στην πολιτική που έχουν τσίπα»

Protagon Team Protagon Team 21 Μαΐου 2019, 08:00

Γεννηματά: «Κύριε Τσίπρα, υπάρχουν άνθρωποι στην πολιτική που έχουν τσίπα»

Protagon Team Protagon Team 21 Μαΐου 2019, 08:00

Επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος σε συνέντευξή του είπε ότι «η κυρία Γεννηματά τη Δεξιά θα την στηρίξει ό,τι κι αν γίνει την επόμενη ημέρα» εξαπέλυσε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής σε ομιλία της στον Πειραιά.

«Επειδή μέσα στον πανικό του, ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε σε μένα -πάντα με ψέματα για δήθεν συμφωνίες- θέλω να του πω ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Υπάρχουν άνθρωποι στην πολιτική που έχουν τσίπα», είπε η Φώφη Γεννηματά.

Πρόσθεσε: «Ποιος μιλάει; Ο συγκυβερνήτης και συνεργάτης του ακροδεξιού κ. Καμμένου, ο προστάτης της καραμανλικής περιόδου; Ο άνθρωπος που με την πολιτική του έγινε ο μεγάλος χορηγός του κ. Μητσοτάκη; Ο ίδιος που από το “Bella ciao” πήγε στη ντόλτσε βίτα; Ολα για την καρέκλα. Εμείς έχουμε αρχές και αξίες».

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής υποστήριξε ότι το κόμμα της είναι το προοδευτικό ρεύμα απέναντι στις δύο όψεις της συντήρησης, τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Δημοκρατία, ζητώντας από τους πολίτες να ενισχύσουν το Κίνημα με ψήφο αλλαγής στην Ευρώπη και στην Ελλάδα.

«Δώστε μας τώρα τη δύναμη να κάνουμε την ανατροπή στις εθνικές εκλογές που ακολουθούν. Είμαστε ξανά μαζί και αγωνιζόμαστε για να γυρίσει σελίδα η Ελλάδα. Εμείς θα είμαστε η έκπληξη των εκλογών. Ψηφίζουμε για την Ελλάδα. Μην το ξεχνάμε. Η ψήφος σας έχει αξία. Ούτε δημοσκόπηση, ούτε δημοψήφισμα. Όπως προσπαθούν να πουν ο κ. Τσίπρας και ο κ. Μητσοτάκης. Γυρίστε τους την πλάτη», είπε η κυρία Γεννηματά.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας της ανέφερε ότι το πραγματικό δίλημμα των εκλογών είναι: «Ισχυρό Κίνημα Αλλαγής ή διχασμός και νέα περιπέτεια».

Επισήμανε ότι «έχουμε πόλεμο με τον λαϊκισμό και τη συντήρηση. Και στον πόλεμο πάμε ενωμένοι και αποφασισμένοι. Στην πορεία προς τις εκλογές δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με αυτούς που αηδιασμένοι από την εικόνα της πολιτικής αρένας προσανατολίζονται στην αποχή».

Σημείωσε την ιδιαίτερη σημασία των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών και έκανε ειδική αναφορά στον Γιάννη Μώραλη και τον Γιάννη Σγουρό -τους υποψηφίους που στηρίζει το Κίνημα Αλλαγής στον δήμο Πειραιά και την Περιφέρεια Αττικής αντίστοιχα- ενώ κατέκρινε τη Ρένα Δούρου για το τηλεοπτικό της σποτ για το Μάτι.

Η Φώφη Γεννηματά είπε χαρακτηριστικά: «Στις 26 Μάη ψηφίζουμε και για τον δήμο και την Περιφέρεια. Στην Περιφέρεια Αττικής στηρίζουμε τον Γιάννη Σγουρό.

» Εχει αποδείξει τις ικανότητες του. Εχει εμπειρία και γνώση, έχει έργο σε όλους τους δήμους, σε όλες τις γειτονιές. Η Αττική χρειάζεται ξανά αποτελεσματική διοίκηση. Χρειάζεται μια νέα περιφερειακή αρχή που να δώσει τέλος στην ανικανότητα στην ανευθυνότητα και στην αναλγησία.

» Εχω μείνει άφωνη με το σποτ της κυρίας Δούρου για το Μάτι. Και το θράσος και ο κυνισμός έχουν όρια. Γνώριζαν ότι είχαν χαθεί τόσοι άνθρωποι και ο κ. Τσίπρας , με τους υπουργούς του και την περιφερειάρχη παρίσταναν τον ανήξερο. Είναι πρόκληση και προσβολή αυτό το σποτ απέναντι στους ανθρώπους που χάθηκαν και στις οικογένειές τους που μετρούν τις πληγές τους» είπε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.

«Ο Πειραιάς έχει δημιουργικό δήμαρχο. Εχει τον Γιάννη Μώραλη, αποτελεσματική δημοτική αρχή, με έργο και προσφορά. Το αξίζει το πρώτο λιμάνι της χώρας που διεκδικεί και κατακτά πρωταγωνιστικό ρόλο στη Μεσόγειο. Γι’ αυτό και οι Πειραιώτες θα τον εμπιστευτούν ξανά. Στην αυτοδιοίκηση οι άνθρωποί μας, μας δείχνουν το δρόμο της νίκης» κατέληξε.