232
Φώφη Γεννηματά και Κυριάκος Μητσοτάκης σε αναμέτρησή τους στη Βουλή τον περασμένο Απρίλιο - τώρα θα συγκρουστούν εκ νέου | George Vitsaras / SOOC

Γεννηματά κατά Μητσοτάκη: «Αρκετά με τα επικοινωνιακά shows»

Protagon Team Protagon Team 19 Αυγούστου 2021, 12:04
Φώφη Γεννηματά και Κυριάκος Μητσοτάκης σε αναμέτρησή τους στη Βουλή τον περασμένο Απρίλιο - τώρα θα συγκρουστούν εκ νέου
| George Vitsaras / SOOC

Γεννηματά κατά Μητσοτάκη: «Αρκετά με τα επικοινωνιακά shows»

Protagon Team Protagon Team 19 Αυγούστου 2021, 12:04

Αφού πρώτα ζήτησε την άμεση αποπομπή του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και του Νίκου Χαρδαλιά, από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το υφυπουργείο Πολιτικής προστασίας αντίστοιχα, για τους χειρισμούς τους στις καταστροφικές πυρκαγιές στην Ηλεία, στην Αττική και στην Εύβοια, και έπειτα έκανε λόγο για «Μαξίμου ΑΕ», η Φώφη Γεννηματά κλιμάκωσε τις επιθέσεις της προς την κυβέρνηση στρεφόμενη πλέον ευθέως κατά του Πρωθυπουργού.

Σε δήλωσή της με αφορμή και την πυρκαγιά στα Βίλια, που μέτρησε τέσσερις ημέρες εκτός ελέγχου, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής κατηγόρησε την κυβέρνηση για «ανικανότητα του επιτελικού κράτους, αναποτελεσματικότητα του συστήματος πολιτικής προστασίας, απουσία συστήματος πρόληψης και έλλειψη συντονισμού των αρμοδίων».

Στρέφοντας όμως ευθέως τα βέλη της και προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον κάλεσε να ασχοληθεί «επιτέλους σοβαρά με το πρόβλημα, αρκετά με τα επικοινωνιακά shows».

Η κυρία Γεννηματά έδωσε, καθώς φαίνεται, τον τόνο που θα χαρακτηρίσει και από την πλευρά της ελάσσονος αντιπολίτευσης στην επικείμενη προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για τις πυρκαγιές, η οποία έχει προγραμματιστεί για τις 25 Αυγούστου.

Ολόκληρη η δήλωση της κυρίας Γεννηματά έχει ως εξής:

«Στα Βίλια για 4η ημέρα κινδυνεύουν η ζωή και η περιουσία των πολιτών, και καταστρέφεται το δάσος. Οι δικαιολογίες περιττεύουν. Πρόκειται για ανικανότητα του επιτελικού κράτους, αναποτελεσματικότητα του συστήματος πολιτικής προστασίας, απουσία συστήματος πρόληψης και έλλειψη συντονισμού των αρμοδίων. Ο κ. Μητσοτάκης ας ασχοληθεί επιτέλους σοβαρά με το πρόβλημα, αρκετά με τα επικοινωνιακά shows».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...