276
Η Φώφη Γεννηματά στο βήμα της Βουλής την Τρίτη | ΙΝΤΙΜΕnews

Γεννηματά: Εκτός τόπου και χρόνου ο Προϋπολογισμός – χωρίς στρατηγική στα ελληνοτουρκικά

Protagon Team Protagon Team 15 Δεκεμβρίου 2020, 17:36
Η Φώφη Γεννηματά στο βήμα της Βουλής την Τρίτη
|ΙΝΤΙΜΕnews

Γεννηματά: Εκτός τόπου και χρόνου ο Προϋπολογισμός – χωρίς στρατηγική στα ελληνοτουρκικά

Protagon Team Protagon Team 15 Δεκεμβρίου 2020, 17:36

Ολομέτωπη επίθεση κατά της κυβέρνησης, τόσο για τη διαχείριση της κρίσης της πανδημίας, όσο και τους χειρισμούς της στα ελληνοτουρκικά, εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, κατά την ομιλία της για τον Προϋπολογισμό που όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «είναι εκτός τόπου και χρόνου».

«Υπάρχει κανείς που πιστεύει ότι θα έχουμε ανάπτυξη το 2021;» διερωτήθηκε για τις προβλέψεις του Προϋπολογισμού για να προσθέσει :

«Κανείς δεν πιστεύει ότι θα αυξηθούν τα φορολογικά έσοδα. Ποιοι θα πληρώσουν; Επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι; Μικρομεσαίες επιχειρήσεις, χιλιάδες εργαζόμενοι με 534 ευρώ; Αγρότες και κτηνοτρόφοι που δεν πήραν αποζημιώσεις;»

«Καταψηφίζουμε τον Πρϋπολογισμό, αλλά θα υπερψηφίσουμε τις αμυντικές δαπάνες όπως κάναμε και πέρσι», τόνισε η κυρία Γεννηματά, η οποία στη συνέχεια της ομιλίας της έκανε λόγο για σιωπηλό θυμό της κοινωνίας, «που δεν ξέρω αν τον αντιλαμβάνεστε στο Μαξίμου».

«Χρειάστηκαν εξάλλου μόλις λίγοι μήνες για να μετατραπεί ο κίβδηλος μεταρρυθμισμός σε αλαζονεία, σε αναποτελεσματικότητα, σε διχαστικές πολιτικές που διαιρούν την ελληνική κοινωνία. Με τον φετινό προϋπολογισμό κλείνει ο παρατεταμένος μήνας του μέλιτος της κυβέρνησής σας ελέω κορονοϊού», παρατήρησε χαρακτηριστικά.

«Κρύβεστε πίσω από τη βολική αντιπολίτευση που σας κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Στήνετε κοκορομαχίες, πετάτε τη μπάλα στην εξέδρα, εξοστρακίζετε κάθε φωνή και άποψη που σας ασκεί κριτική και σας κάνει ουσιαστική αντιπολίτευση», είπε απευθυνόμενη στα μέλη της κυβέρνησης, κάνοντας παράλληλα λόγο για προκλητική κατάσταση στα μέσα ενημέρωσης.

Οσον αφορά τα ελληνοτουρκικά, εκτίμησε ότι η  απροθυμία της Ευρώπης να επιβάλει κυρώσεις, θα αποθρασύνει ακόμη περισσότερο την Τουρκία και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν έχει ξεκάθαρη στρατηγική, με τον Πρωθυπουργό να προσπαθεί να ωραιοποιήσει τα αποτελέσματα της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής.

Η κυρία Γεννηματά ζήτησε εξάλλου να υπάρξει καμπάνια για τον εμβολιασμό «μακριά από τις λογικές της λίστας Πέτσα».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...