835
Η Φώφη Γεννηματά με την Ολγα Τρέμη στη συνέντευξη στο «Meeting Point» του Newsbomb | KINAL

Γεννηματά: «Μπορώ να εγγυηθώ τον διπλασιασμό των ποσοστών μας – Το έχω αποδείξει στην πράξη»

Protagon Team Protagon Team 22 Ιουλίου 2021, 10:37
Η Φώφη Γεννηματά με την Ολγα Τρέμη στη συνέντευξη στο «Meeting Point» του Newsbomb
|KINAL

Γεννηματά: «Μπορώ να εγγυηθώ τον διπλασιασμό των ποσοστών μας – Το έχω αποδείξει στην πράξη»

Protagon Team Protagon Team 22 Ιουλίου 2021, 10:37

Εν μέσω θέρους, στο Κίνημα Αλλαγής συνεχίζεται η μάχη για την αρχηγία. Ο Νίκος Ανδρουλάκης έδωσε τη συνέντευξη στο «Βήμα της Κυριακής» στην οποία ανακοίνωσε και επίσημα την υποψηφιότητά του, ο Ανδρέας Λοβέρδος συναντήθηκε με τον Μητροπολίτη Χίου, Ψαρών και Οινουσσών Μάρκο και η Φώφη Γεννηματά έδωσε συνέντευξη στην Ολγα Τρέμη.

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ μίλησε στη διαδικτυακή εκπομπή «Μeeting Piont» του Νewsbomb, όπου προσπάθησε να εξηγήσει την αντιπολιτευτική τακτική του Κινήματος Αλλαγής απέναντι στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε στις εσωκομματικές διαδικασίες για την εκλογή ηγεσίας, δίνοντας σαφές στίγμα της στρατηγικής που θα ακολουθήσει.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε το σημείο όπου της ζητήθηκε να τοποθετηθεί στο ζήτημα για «επιστροφή» στο ΠΑΣΟΚ, το οποίο έχει κάνει σημαία του ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, κ. Λοβέρδος, και με το οποίο φλερτάρει ο ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ κ. Ανδρουλάκης.

Η κυρία Γεννηματά απάντησε ότι «το Κίνημα Αλλαγής υπάρχει επειδή υπάρχει το ΠΑΣΟΚ. Και το ΠΑΣΟΚ σήμερα υπάρχει και είναι κοινοβουλευτικό κόμμα επειδή υπάρχει το Κίνημα Αλλαγής. Απλά πράγματα».

«Ολοι ξέρουν ποιοι είμαστε και όλοι ξέρουν ποιες είναι οι ρίζες μας. Όλα τα υπόλοιπα είναι κουβέντες για κατανάλωση. Είναι παιχνίδια γύρω από συναισθήματα και αναμνήσεις. Όσο με αφορά, τα δικά μου συναισθήματα και οι δικές μου αναμνήσεις για το ΠΑΣΟΚ δεν είναι για πούλημα», πρόσθεσε με νόημα, σε μια έμμεση αιχμή για τη στρατηγική και το αφήγημα των αντιπάλων της.

Η κυρία Γεννηματά απάντησε στην κριτική εις βάρος της ότι «εγκατέλειψε το ΠΑΣΟΚ» σημειώνοντας:

«Το ΠΑΣΟΚ είναι ορθάνοιχτο και είναι ορθάνοιχτο γιατί έγιναν προσπάθειες και έκανα προσπάθειες προσωπικά. Το προστάτευσα. Όλο αυτό το διάστημα θεώρησα προσωπικό μου χρέος να αποκαταστήσω και την ιστορική του διαδρομή και να αναδείξω τις αδικίες σε βάρος του και από τη ΝΔ και από το ΣΥΡΙΖΑ και να θυμίσω στη μεγάλη πλειοψηφία των παλαιότερων προοδευτικών πολιτών, ότι έζησαν καλύτερα σε αυτήν τη χώρα με το ΠΑΣΟΚ».

Σχετικά με την εσωκομματική αναμέτρηση του φθινοπώρου για την εκλογή ηγεσίας, η κυρία Γεννηματά τόνισε πως δεν κρίνονται μόνο τα πρόσωπα αλλά κάτι ευρύτερο.

«Κρίνονται πολιτικές επιλογές. Πολιτικά διλήμματα, πολύ σημαντικά για την πορεία από εδώ και πέρα του Κινήματος Αλλαγής. Εγώ, για παράδειγμα, δεν θα μπορούσα σε καμία περίπτωση να δω το Κίνημα Αλλαγής ως ένα συμπλήρωμα σε δευτερεύοντα ρόλο. Και όλοι γνωρίζουν ότι δεν πρόκειται να γίνω ορντινάτσα κανενός», σχολίασε αιχμηρά και επεσήμανε πως το δικό της τρίπτυχο είναι «Πολιτική ενότητα, αυτόνομη πορεία και προοδευτική ταυτότητα».

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ αντέκρουσε όσα της καταλογίζονται για στασιμότητα του κόμματος και τις μελλοντικές προοπτικές του. Υποστήριξε πως έχει σταθερά ανοδική πορεία, περνώντας «πέτρινα χρόνια με προσπάθεια απαξίωσης της παράταξής μου, προσπάθεια περιθωριοποίησης, δεν ήταν απλά και εύκολα όλα. Και σήμερα θεωρώ ότι έχουμε φτάσει στο σημείο που μπορούμε πια να κάνουμε και το άλμα προς τα μπρος. Διπλασιάσαμε τα ποσοστά μας, μάλιστα τα υπερδιπλασιάσαμε θα έλεγα, γιατί ξεκινήσαμε δημοσκοπικά με ποσοστά εξωκοινοβουλευτικά».

Ανέφερε χαρακτηριστικά πώς η πρώτη ερώτηση που δέχθηκε το 2015 ήταν εάν πίστευε ότι το ΠΑΣΟΚ θα έμπαινε στη Βουλή. «Ήταν μία ντροπιαστική ερώτηση για την ιστορία μας. Θεωρώ ότι σήμερα μπορούμε να το κάνουμε ξανά. Μπορούμε να διπλασιάσουμε και πάλι τα ποσοστά μας. Μπορώ να το εγγυηθώ. Και εγώ τουλάχιστον το έχω αποδείξει στην πράξη», υπογράμμισε.

Κατά τα άλλα, η κυρία Γεννηματά καταφέρθηκε εναντίον της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας ότι ο κ. Τσίπρας και ο κ. Μητσοτάκης δοκιμάστηκαν, κρίθηκαν από τον τρόπο που διακυβέρνησαν και ο ελληνικός λαός θα πρέπει να απαλλαγεί και «να απεγκλωβιστεί από αυτές τις “δύο σκουριασμένες άγκυρες”», όπως χαρακτήρισε το κυβερνών κόμμα και την αξιωματική αντιπολίτευση. «Ο κ. Μητσοτάκης, στη σκιά της πανδημίας, φτιάχνει μια Ελλάδα για λίγους. Ο κ. Τσίπρας είχε δύο ευκαιρίες να κυβερνήσει. Πήρε δύο φορές εντολή από τον ελληνικό λαό. Παρουσιάστηκε ως μια προοδευτική δύναμη και τι έκανε; Την πρώτη την εξάντλησε με τις αυταπάτες και τη δεύτερη εντολή την εξάντλησε για να συνεχίσει να κυβερνά με τον κ. Καμμένο και τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Ηττήθηκε η πρότασή του», εξήγησε η κ. Γεννηματά και συμπλήρωσε: «Η προοδευτική διακυβέρνηση δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς το Κίνημα Αλλαγής πρωταγωνιστή. Αυτό δεν είναι όρος, είναι προϋπόθεση».

Έντονη ήταν η κριτική της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής στα τρέοχντα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας. Ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνηση, με τους χειρισμούς της στους εμβολιασμούς, προκαλεί διχασμό. Όπως είπε, «έχουμε μεγάλα ποσοστά ανεμβολίαστων σε κρίσιμες ηλικίες, που μπορεί να τους στοιχίσει ακόμη και την ίδια τους τη ζωή και βεβαίως αυτός ο διχασμός είναι τρομερά επικίνδυνος για την ίδια την πολιτική σκηνή του τόπου και αν θέλετε και την ίδια τη δημοκρατία. Το θεωρώ εντελώς απαράδεκτο και έχει πολύ μεγάλη ευθύνη ο ίδιος ο πρωθυπουργός».

Για τις προκλήσεις του Ταγίπ Ερντογάν, στην Κύπρο, η κυρία Γεννηματά ανέφερε ότι η πατριωτική δημοκρατική παράταξη δεν μπορεί να ανεχθεί «την παθητική και αμυντική πολιτική που διαρκώς υποχωρούμε απέναντι στις απαιτήσεις της Τουρκίας, χωρίς να ενισχύουμε τις συμμαχίες μας και χωρίς να διεκδικούμε στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης». Εξέφρασε, μάλιστα, την άποψη ότι η Ελλάδα μπορεί να ασκήσει ακόμη και βέτο. «Εμείς θα ήμασταν στο πλευρό της ελληνικής κυβέρνησης εάν αποφασίσει, επιτέλους, να χτυπήσει το χέρι στο τραπέζι και να διεκδικήσει αυτά που δικαιούται η Ελλάδα», τόνισε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News