219
Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά | Menelaos Myrillas / SOOC

Γεννηματά: Από τον προοδευτικό χώρο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Protagon Team Protagon Team 12 Ιανουαρίου 2020, 13:44
Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά
| Menelaos Myrillas / SOOC

Γεννηματά: Από τον προοδευτικό χώρο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Protagon Team Protagon Team 12 Ιανουαρίου 2020, 13:44

Την πρόταση για Πρόεδρο Δημοκρατίας που να προέρχεται από τον προοδευτικό χώρο επαναλαμβάνει, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Νέα Σελίδα» η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής

Σύμφωνα με την Φώφη Γεννηματά, «η αναγκαία ισορροπία στη λειτουργία του πολιτικού μας συστήματος και η προοπτική της εθνικής συνεννόησης απαιτούν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας που θα εκλέξει η Βουλή να προέρχεται από τον ευρύτερο προοδευτικό χώρο».

«Ένας Πρόεδρος» όπως λέει χαρακτηριστικά, «που θα ενώνει θα προκύψει με αυξημένη πλειοψηφία και θα σηματοδοτεί την εθνική αφύπνιση και κινητοποίηση που έχει ανάγκη η χώρα».

Κατά τα λοιπά, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής αναφερόμενη στο νέο εκλογικό νόμο σημειώνει:

«Η εκλογική νομοθεσία αποτελεί σημείο κλειδί για την ομαλή λειτουργία κάθε πολιτεύματος. Ο εκλογικό νόμος χρειάζεται να διασφαλίζει την απαραίτητη κυβερνητική σταθερότητα. Το Κίνημα Αλλαγής επεξεργάστηκε και έθεσε στον δημόσιο διάλογο τις συγκεκριμένες θέσεις του, ξεκάθαρα και τεκμηριωμένα, από το 2018, σε ουδέτερο πολιτικό χρόνο. Δεν είμαστε διατεθειμένοι ούτε για παζάρια ούτε για συμψηφισμούς. Δεν θα συναινέσουμε, λοιπόν, στην πρόταση της κυβέρνησης που συντηρεί και ενισχύει την πόλωση και τον διχασμό και οδηγεί σε αδύναμες κυβερνήσεις λαϊκής μειοψηφίας, που επιβιώνουν κοινοβουλευτικά ελέω του μπόνους του εκλογικού νόμου».

Τέλος, μιλώντας για την πρότασή της για Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών, απαντά:«Είναι ώρα να συνεννοηθούμε δεν μπορεί να μας έχουν δεδομένους. Να μεταδώσουμε στους Έλληνες μήνυμα ενότητας και αυτοπεποίθησης. Να εκπέμψει η χώρα ετοιμότητα και αυτοπεποίθηση».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News