229
Το ρεύμα έχει πάρει φωτιά και η κυβέρνηση προσπαθεί να προλάβει την μετάδοση της πυρκαγιάς στους καταναλωτές | SOOC / Konstantinos Tsakalidis

Γενναία επιδότηση του ρεύματος για νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Protagon Team Protagon Team 7 Οκτωβρίου 2021, 21:17
Το ρεύμα έχει πάρει φωτιά και η κυβέρνηση προσπαθεί να προλάβει την μετάδοση της πυρκαγιάς στους καταναλωτές
|SOOC / Konstantinos Tsakalidis

Γενναία επιδότηση του ρεύματος για νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Protagon Team Protagon Team 7 Οκτωβρίου 2021, 21:17

Αύξηση της επιδότησης της ηλεκτρικού ρεύματος για νοικοκυριά και επιχειρήσεις από τα 9 ευρώ για τις πρώτες 300 κιλοβατώρες, όπως είχε εξαγγελθεί, στα 15 ευρώ περιλαμβάνουν σύμφωνα με πληροφορίες από το κυβερνητικό στρατόπεδο οι ανακοινώσεις που θα κάνουν το πρωί της Παρασκευής 8/10 ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο υπουργός Ενέργειας Κώστας Σκρέκας και ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάκης. Οι δύο πρώτοι νωρίτερα σήμερα συμμετείχαν σε έκτακτη τηλεδιάσκεψη με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη κατά τη διάρκεια της οποίας φαίνεται πως ελήφθησαν και οι οριστικές αποφάσεις.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές το πακέτο μέτρων θα περιλαμβάνει και διεύρυνση των εισοδηματικών κριτηρίων για το επίδομα θέρμανσης, ώστε να συμπεριληφθούν σε αυτήν την κατηγορία περισσότερα νοικοκυριά, ενώ στο τραπέζι είναι πάντα και η επιδότηση του φυσικού αερίου με ένα κονδύλι που εκτιμάται πως θα κυμανθεί από 150 έως 200 εκατ. ευρώ.

Τα μέτρα θα ισχύσουν τουλάχιστον μέχρι το τέλος του 2021 αν και κυβερνητικοί παράγοντες εκτιμούν πως θα υπάρξει παράταση για όσο διάστημα χρειαστεί και μέχρι να εκτονωθεί η διεθνής κρίση που έχει εκτοξεύσει τις τιμές της ενέργειας στα ύψη.

Πρόθεση του Μαξίμου είναι να απορροφηθούν οι έντονοι κραδασμοί που θα προκαλούσαν στους οικογενειακούς προϋπολογισμούς αυξημένοι λογαριασμοί ρεύματος και φυσικού αερίου, με ό,τι συνέπειες θα είχε αυτό για τις τιμές των αγαθών, την κατανάλωση και την κοινωνία, γενικότερα, δεδομένου ότι ο χειμώνας είναι προ των πυλών και οι ανάγκες για θέρμανση θα είναι αυξημένες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...