285
Οι ακτιβιστές για το κλίμα κάθισαν μπροστά στα ιδιωτικά τζετ και σήκωσαν πανό | Thomas Wolf/Stay Grounded/Handout via REUTERS

Γενεύη: Ακτιβιστές για το κλίμα διέκοψαν για λίγο την αεροπορική κυκλοφορία

Protagon Team Protagon Team 23 Μαΐου 2023, 15:41
Οι ακτιβιστές για το κλίμα κάθισαν μπροστά στα ιδιωτικά τζετ και σήκωσαν πανό
|Thomas Wolf/Stay Grounded/Handout via REUTERS

Γενεύη: Ακτιβιστές για το κλίμα διέκοψαν για λίγο την αεροπορική κυκλοφορία

Protagon Team Protagon Team 23 Μαΐου 2023, 15:41

Ακτιβιστές για το κλίμα κατέλαβαν την Τρίτη ένα τμήμα του ασφαλτοτάπητα του διεθνούς αεροδρομίου της Γενεύης αναγκάζοντας τις αερολιμενικές αρχές να διακόψουν για λίγο την αεροπορική κυκλοφορία, ανέφερε το αεροδρόμιο της Γενεύης.

«Λόγω εφόδου ανθρώπων στον ασφαλτοτάπητα, η αεροπορική κυκλοφορία διακόπηκε για λίγο στο Αεροδρόμιο της Γενεύης», ανέφερε ένα tweet στον επίσημο λογαριασμό του αεροδρομίου, προτού διευκρινίσει μερικά λεπτά αργότερα πως η κυκλοφορία επαναλήφθηκε «σταδιακά από τις 12:40» (13:40 ώρα Ελλάδας).

Λίγο νωρίτερα, οι ακτιβιστές του κλίματος είχαν πραγματοποιήσει παρέμβαση στο σαλόνι επιχειρηματικών τζετ που πραγματοποιείται όχι πολύ μακριά από την πίστα του αεροδρομίου.

Περίπου εκατό ακτιβιστές του κλίματος από τις οργανώσεις Greenpeace, Stay Grounded, Extinction Rebellion, Scientist Rebellion και άλλες οργανώσεις του κινήματος για το κλίμα από 17 χώρες πραγματοποίησαν παρέμβαση στο μεγαλύτερο ευρωπαϊκό σαλόνι πώλησης ιδιωτικών τζετ, το European Business Aviation Convention & Exhibition (EBACE) που διεξάγεται στη Γενεύη, απαιτώντας την απαγόρευση των ιδιωτικών τζετ, υπογραμμίζει ανακοίνωση της Greenpeace.

Εικόνες που αναρτήθηκαν στο Twitter δείχνουν τους ακτιβιστές να ξεδιπλώνουν πανό καθισμένοι κάτω από τα αεροσκάφη ή να εμποδίζουν την είσοδο στην καμπίνα του αεροσκάφους.

Οι διαδηλωτές κόλλησαν πάνω στα αεροπλάνα αυτοκόλλητα που έμοιαζαν με τα προειδοποιητικά μηνύματα στα πακέτα των τσιγάρων ώστε «να αναγνωρίζονται ως τοξικά αντικείμενα», με συνθήματα που προειδοποιούσαν πως «τα ιδιωτικά τζετ καίνε το μέλλον μας», «σκοτώνουν τον πλανήτη μας» και «τρέφουν τις ανισότητες», αναφέρει ακόμη η ανακοίνωση της περιβαλλοντικής οργάνωσης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...