408
Μαθητές στην Αθήνα διαδηλώνουν κατά της κλιματικής αλλαγής. Το φλερτ τους είναι (ακόμη) αδιάφορο | REUTERS/Alkis Konstantinidis

Generation Ζ: προτιμούν να αλλάξουν τον κόσμο από το να ερωτεύονται

Protagon Team Protagon Team 10 Δεκεμβρίου 2019, 22:09
Μαθητές στην Αθήνα διαδηλώνουν κατά της κλιματικής αλλαγής. Το φλερτ τους είναι (ακόμη) αδιάφορο
|REUTERS/Alkis Konstantinidis

Generation Ζ: προτιμούν να αλλάξουν τον κόσμο από το να ερωτεύονται

Protagon Team Protagon Team 10 Δεκεμβρίου 2019, 22:09

Οι νέοι σήμερα βρίσκουν απείρως πιο αισθησιακό και σέξι το να κατεβούν στους δρόμους διαδηλώνοντας για το κλίμα από το να προσπαθήσουν να γνωρίσουν το άλλο τους μισό μέσω του Διαδικτύου.

Αυτό τουλάχιστον αποκαλύπτει σχετική έρευνα που διεξήχθη από την εφαρμογή γνωριμιών Tinder, που προσπάθησε να διαπιστώσει τις συνήθειες και τα γούστα των ατόμων που ανήκουν στη Γενιά Ζ, την Generation Z, δηλαδή νέους ηλικίας 18 έως 24 ετών.

Οι Gen Z’ers λοιπόν προτιμούν, σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν στα προφίλ τους στο Τinder, να κατεβαίνουν στους δρόμους και να διαδηλώνουν και μάλιστα θεωρούν πως η συνήθεια αυτή – ο ακτιβισμός – ειναι κάτι που θα ήθελαν να έχει και το άτομο με το οποίο θα σύναπταν σχέση στο μέλλον.

Αντιθέτως, η προηγούμενη γενιά, οι πιο απολιτίκ millenials, ήτοι οι γεννηθέντες μεταξύ 1982-1995, «έπαιζε στα δάκτυλα» το φλερτ μέσω Διαδικτύου, και θεωρούσε ως «σέξι» όχι τον ακτιβισμό, αλλά τα ταξίδια και την αίσθηση της περιπέτειας.

«Οι Millennials συνδέονταν με την αίσθηση της περιπέτειας, ενώ οι νέοι της Gen Z δένονται μεταξύ τους αλλάζοντας τον κόσμο γύρω τους» λέει η έρευνα του Tinder, προσθέτοντας πως οι νέοι μεταξύ 18-24 ετών «θέλουν έναν σύντροφο που όχι μόνο να ταιριάζει μαζί τους, αλλά και να κατεβαίνει στους δρόμους δίπλα τους».

Και ποιες είναι οι αίτιες που θα τους κατεβάσουν στους δρόμους;

Κατά πρώτον και κυριότερο η κλιματική αλλαγή και κατόπιν η κοινωνική δικαιοσύνη και ο περιορισμός και έλεγχος των όπλων.

Διόλου τυχαίο λοιπόν πως η σουηδή ακτιβίστρια Γκρέτα Τούνμπεργκ αναδείχθηκε στην κυρίαρχη πολιτική φιγούρα για τους χρήστες του Tinder για την χρονιά που μας αφήνει σε λίγες ημέρες.

Πίσω από την Τούνμπεργκ ακολουθεί σε δημοφιλία στην εφαρμογή γνωριμιών, η Δημοκρατική βουλευτής των ΗΠΑ Αλεξάντρια Οκάσιο-Κορτέζ, που είναι επίσης υπέρμαχος των κοινωνικων δικαιωμάτων.

Η έρευνα του Tinder έδειξε και μερικά ακόμη ενδιαφέροντα στοιχεία:

Ενώ οι millennials μεγάλωσαν επηρεασμένοι κυρίως από το «γυαλιστερό» και glossy Instagram, σαν παλιό lifestyle περιοδικό της δεκαετίας του ’90, οι νέοι της Gen Z δηλώνουν πως «τους αρρωσταίνει» αυτή η επίφαση λάμψης, πλούτου και γκλάμουρ, προτιμώντας πιο καθημερινές και ειλικρινείς πόζες και πιο αυθεντικές φωτογραφίες.

Τέλος, σε μια ακομη ένδειξη του πόσο πολύ ξενερωμένη ειναι η νέα γενιά από τον κόσμο γύρω της, το πιο δημοφιλές emoji για το 2019 ήταν αυτό του «facepalm» (της απογοήτευσης,) το οποίο χρησιμοποιήθηκε 41% περισσότερο σε σχέση με πέρυσι.

«Προφανώς, εάν υπάρχει ένα πράγμα που ενώνει τους νέους σήμερα, είναι αυτή η κοινή αίσθηση της απογοήτευσης για ό,τι συμβαίνει γύρω τους», καταληγει η έρευνα του Tinder.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...