229
Οι ταραντούλες είναι από τα πιο ανατριχιαστικά πλάσματα, όμως δεν επιτίθενται εύκολα σε άνθρωπο | US National Park Service

Γέμισαν ταραντούλες που «χορεύουν» οι δυτικές ΗΠΑ

Protagon Team Protagon Team 11 Σεπτεμβρίου 2019, 14:40
Οι ταραντούλες είναι από τα πιο ανατριχιαστικά πλάσματα, όμως δεν επιτίθενται εύκολα σε άνθρωπο
|US National Park Service

Γέμισαν ταραντούλες που «χορεύουν» οι δυτικές ΗΠΑ

Protagon Team Protagon Team 11 Σεπτεμβρίου 2019, 14:40

Είναι περίοδος ζευγαρώματος και τα δηλητηριώδη και ανατριχιαστικά οκτάποδα βγαίνουν από τις φωλιές τους στις δυτικές ΗΠΑ και αναζητούν το κατάλληλο ταίρι. Οχι για να βρουν τον έρωτα της ζωής τους, αφού κατά πάσα πιθανότητα δεν θα επιζήσουν μετά τη συνεύρεση. Ο μοναδικός τους στόχος είναι να φέρουν στη ζωή απογόνους.

Οπως αναφέρει ο Guardian, φέτος το φαινόμενο είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό, λόγω της μεγάλης συμμετοχής των ζώων.

Ετσι, οι αρσενικές ταραντούλες για να θέλξουν τις θηλυκές επιδίδονται σε δονήσεις της κοιλιάς και εντυπωσιακές χορευτικές κινήσεις. Οσο επικίνδυνες και αποκρουστικές και αν φαίνονται σε εμάς, είναι από τα είδη που «τρελαίνονται» στον χορό πριν την ερωτική συνεύρεση.

Το σεξ δεν είναι αυτοσκοπός, καθώς το σπέρμα μεταφέρεται ήδη έξω από το σώμα τους. Βρίσκεται σε ένα κομμάτι ιστού που υφαίνουν, ειδικά για να φυλάξουν τα πολύτιμα σπερματοζωάριά τους, μέχρι να βρουν την… ταραντούλα των ονείρων τους!

Οι θηλυκές από την πλευρά τους παραμένουν μέσα στις φωλιές τους και δεν κάνουν τον κόπο να βγουν, αν δεν εγκρίνουν το αρσενικό. Τώρα αν το εγκρίνουν σαν γεύμα ή σαν μέλλοντα πατέρα, ουδείς γνωρίζει. Το μόνο βέβαιο είναι ότι μετά τη γονιμοποίηση ο πληθυσμός των αρσενικών θα μειωθεί κατά πολύ.

Οι αρσενικές ταραντούλες ζουν κυρίως κάτω από το έδαφος σε μικρά λαγούμια, όμως κατά τη διάρκεια της εποχής του ζευγαρώματος, κυριεύονται από τον… πόθο τους για τις θηλυκές και βγαίνουν στην επιφάνεια προς αναζήτηση… του έρωτα!

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...