830
Ενα τρυφερό βλέμμα από τους δύο νιόπαντρους στη συνέντευξη Τύπου | Nicolas Datiche/Pool via REUTERS

Ο γάμος που σόκαρε την Ιαπωνία: Η πριγκίπισσα Μάκο παντρεύτηκε έναν «κοινό θνητό»

Protagon Team Protagon Team 26 Οκτωβρίου 2021, 11:34
Ενα τρυφερό βλέμμα από τους δύο νιόπαντρους στη συνέντευξη Τύπου
|Nicolas Datiche/Pool via REUTERS

Ο γάμος που σόκαρε την Ιαπωνία: Η πριγκίπισσα Μάκο παντρεύτηκε έναν «κοινό θνητό»

Protagon Team Protagon Team 26 Οκτωβρίου 2021, 11:34

Ηρθε η ώρα να ξεκινήσει τη νέα της ζωή η πρώην, πλέον, πριγκίπισσα Μάκο της Ιαπωνίας, που απαρνήθηκε τον τίτλο και τα αυτοκρατορικά της προνόμια για τα μάτια του Κέι Κομούρο, του έρωτά της από το 2013, όταν οι δυο τους γνωρίστηκαν στο πανεπιστήμιο.

Οσο δύσκολο και αν ήταν, όσα χρόνια και αν χρειάστηκαν, ο έρωτας θριάμβευσε όπως συνήθως συμβαίνει μόνο στα παραμύθια και η Μάκο, ανιψιά του αυτοκράτορα Ναρουχίτο, τα κατάφερε να απαγκιστρωθεί από το παλάτι, το οποίο στην Ιαπωνία εξακολουθεί να θεωρείται ιερό.

Θυμίζοντας την έξοδο από το Μπάκιγχαμ του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ, η Μάκο και ο Κομούρο θα μετακομίσουν και αυτοί στις Ηνωμένες Πολιτείες, και συγκεκριμένα στη Νέα Υόρκη, όπου ο γαμπρός εργάζεται σε δικηγορική εταιρεία.

Το ζεύγος παντρεύθηκε στο Τόκιο, σε μία λιτή και σύντομη τελετή, που έγινε στη δημαρχείο, στις 10 το πρωί της Τρίτης.

Η 30χρονη Μάκο είχε ανακοινώσει τον αρραβώνα της με τον Κομούρο πριν από τέσσερα χρόνια. Ομως, στην Ιαπωνία, η αποχώρηση από την αυτοκρατορική οικογένεια θεωρείται σκάνδαλο και πολλοί αντέδρασαν έντονα, όχι μόνο από το περιβάλλον της, αλλά και πολίτες. Ακόμα και την Τρίτη, έγινε διαδήλωση στους δρόμους του Τόκιο εναντίον του γάμου.

Κάποιοι ξεροκέφαλοι Ιάπωνες διαδηλώνουν εναντίον του γάμου – REUTERS/Kim Kyung-Hoon

Ενα οικονομικό σκάνδαλο στο οποίο ενεπλάκη η μητέρα του Κομούρο πριν από μερικά χρόνια ενέτεινε τις αντιδράσεις. Για αυτό και η Μάκο, στην προσπάθειά της να κατευνάσει τα πνεύματα, επέλεξε να μην λάβει το ένα εκατομμύριο ευρώ που δίνεται παραδοσιακά σε όσους αποχωρούν από το παλάτι, από την ιαπωνική κυβέρνηση.

Το μεσημέρι της Τρίτης, το νιόπαντρο ζεύγος έδωσε συνέντευξη Τύπου, στην οποία ζήτησαν συγγνώμη για την αναταραχή που προκάλεσε ο γάμος τους και εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη τους σε όσους τους στήριξαν.

Ο διάδοχος του θρόνου πρίγκιπας Ακισίνο και πατέρας της Μάκο, η σύζυγός του και μητέρα της Μάκο, πριγκίπισα Κίκο και η κόρη τους και αδελφή της Μάκο, πριγκίπισα Κάκο, αποχαιρετούν την νύφη, την ώρα που φεύγει από το παλάτι για να παντρευτεί – Kyodo. Kyodo/via REUTERS

«Για μένα, ο Κέι είναι μία πολύ σημαντική και απαραίτητη ύπαρξη. Μέχρι σήμερα, είχα μόνο περιορισμένες ευκαιρίες για να εκφράσω τα συναισθήματά μου και για αυτό υπήρξαν κάποιες παρερμηνείες. Διαδόθηκαν πολλές εικασίες μονομερώς, και αυτό με φόβισε και με γέμισε θλίψη».

Ο Κομούρο είπε ότι τα τελευταία τέσσερα χρόνια η παραπληροφόρηση ήταν έντονη, αλλά ήταν ψέματα και ευχαρίστησε τους ανθρώπους που τους βοήθησαν να αντέξουν μία δύσκολη κατάσταση.

«Αγαπώ τη Μάκο. Ζούμε τη ζωή μόνο μία φορά και θα ήθελα να την περάσω με το πρόσωπο που αγαπώ και να είμαστε ευτυχισμένοι. Η Μάκο και εγώ θα θέλαμε να δημιουργήσουμε μία ζεστή, όμορφη οικογένεια. Και θα ήθελα να κάνω το καλύτερο που μπορώ για να στηρίξω τη Μάκο. Σε ευτυχισμένες στιγμές και δυστυχισμένες στιγμές, θα ήθελα να είμαστε μαζί και θα είμαστε απαραίτητοι ο ένας στον άλλο».

Η προηγούμενη γαλαζοαίματη που έφυγε από το παλάτι του αυτοκράτορα ήταν η θεία της, Σαγιάκο, η μοναχοκόρη του αυτοκράτορα Ακιχίτο, η οποία παντρεύτηκε τον πολεοδόμο Γιοσίκι Κουρόντα, τοπ 2005.

Η Μάκο και ο Κομούρο είχαν προγραμματίσει να παντρευτούν το 2018, αλλά ο γάμος τους αναβλήθηκε. Το παλάτι είχε πει ότι η αναβολή συνέβη λόγω έλλειψης προετοιμασίας, αλλά ίσως είχε συμβάλει το σκάνδαλο με τη μητέρα του γαμπρού, η οποία δεν είχε επιστρέψει τα 36.000 δολάρια που είχε δανειστεί από τον πρώην αρραβωνιαστικό της.

Το ζεύγος υποκλίνεται στους δημοσιογράφους πριν την συνέντευξη Τύπου

Ο Κομούρο αμφισβήτησε την ιστορία, δημοσιεύοντας μία επιστολή 28 σελίδων, στην οποία έλεγε ότι η μητέρα του θεώρησε τα χρήματα δώρο και ότι ο ίδιος θα πλήρωνε το ποσό. Ομως τα ταμπλόιντ είχαν ήδη επιληφθεί με χαρά του θέματος κάνοντας αφόρητη τη ζωή για την οικογένειά του.

Ορισμένοι παραδοσιακοί Ιάπωνες δεν τον θεωρούσαν αντάξιο μιας πριγκίπισσας και κάποια δημοσιεύματα τον παρουσίασαν ως αναξιόπιστο χρυσοθήρα.

Ολα αυτά τα χρόνια ταλαιπωρίας και επιθέσεων εναντίον της και εναντίον του αγαπημένου της άφησαν τα σημάδια τους πάνω στην πρώην πριγκίπισσα. Το παλάτι ανακοίνωσε τον Οκτώβριο ότι η Μάκο υποφέρει από μετατραυματική διαταραχή.

«Η πριγκίπισσα αισθάνεται απαισιοδοξία και δυσκολεύεται να αισθανθεί ευτυχισμένη λόγω του συνεχούς φόβου ότι η ζωή της καταστρέφεται», είπε στους δημοσιογράφους ο ψυχίατρός της, Τσουγιόσι Ακιγιάμα.

Η Μάκο αγκαλιάζει την αδελφή της, πριγκίπισσα Κάκο, υπό το βλέμμα των γονιών τους, φεύγοντας από το παλάτι

Ο Κομούρο πήγε στη Νέα Υόρκη το 2018 για να σπουδάσει Νομική και επέστρεψε τον Σεπτέμβριο για τον γάμο. Η αλογοουρά «α λα σαμουράι» που είχε όταν γύρισε δεν άρεσε στα ΜΜΕ και στον γάμο εμφανίστηκε κουρεμένος.

Οι Ιάπωνες πάντως λένε ότι, από εδώ και πέρα, το ζεύγος θα «εξαφανιστεί» από τη δημοσιότητα, σε αντίθεση με τη Μέγκαν Μαρκλ και τον Χάρι, και θα απολαύσουν τη ζωή τους ως κοινοί θνητοί στη Νέα Υόρκη, ενώ η Μάκο δεν θα αναφερθεί ποτέ ξανά δημοσίως στο πριγκιπικό παρελθόν της.

Ευχόμαστε η πριγκίπισσα και ο αγαπημένος της να ζήσουν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...