454
Αυτή εικόνα-φαντασίωση βρίσκεται στο έμβλημα της λεγόμενης «Ομοσπονδίας Τούρκων της Δυτικής Θράκης» |

Γάλλος ευρωβουλευτής σε εκδήλωση στο ΕΚ με τους «Τούρκους της Δυτικής Θράκης»! Διαμαρτυρία Κεφαλογιάννη

Protagon Team Protagon Team 2 Ιουνίου 2021, 13:12
Αυτή εικόνα-φαντασίωση βρίσκεται στο έμβλημα της λεγόμενης «Ομοσπονδίας Τούρκων της Δυτικής Θράκης»
|

Γάλλος ευρωβουλευτής σε εκδήλωση στο ΕΚ με τους «Τούρκους της Δυτικής Θράκης»! Διαμαρτυρία Κεφαλογιάννη

Protagon Team Protagon Team 2 Ιουνίου 2021, 13:12

Την έντονη διαμαρτυρία του για διαδικτυακή εκδήλωση που συνδιοργανώνει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ο γάλλος ευρωβουλευτής των Πρασίνων, Φρανσουά Αλφονσί, με την αυτοαποκαλούμενη «Ομοσπονδία Τούρκων της Δυτικής Θράκης», εξέφρασε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Μανώλης Κεφαλογιάννης, στον πρόεδρο του ΕΚ, Νταβίντ Σασόλι, o οποίος πρόσφατα μάλιστα είχε βρεθεί στην Αθήνα και είχε συναντήσεις με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Πρωθυπουργό (εδώ).

«Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο διοργανώνει μία εκδήλωση, η οποία συνδιοργανώνεται από μία Ενωση, η οποία υπονομεύει και αμφισβητεί την εδαφική ακεραιότητα ενός κράτους μέλους και περιφρονεί τις Διεθνείς Συνθήκες», υπογραμμίζει μεταξύ άλλων ο κ. Κεφαλογιάννης, που δεν παραλείπει να σημειώσει και την παρουσία στο πάνελ των ομιλητών, των Παναγιώτη Δημητρά (Ελληνικό Παρατηρητήριο Συμφωνιών του Ελσίνκι) και Μαρίας Γιαννακάκη (πρώην βουλευτού της ΔΗΜΑΡ και γ.γ. Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ).

«Δεν είναι τυχαίο ότι το έμβλημα της συγκεκριμένης Ενωσης είναι δύο νομοί της Θράκης σε πράσινο χρώμα», επισημαίνει ο έλληνας ευρωβουλετής, καταγγέλλοντας τις συνεχείς και επίμονες προσπάθειες αμφισβήτησης της Διεθνούς Συνθήκης της Λωζάννης, η οποία ορίζει σαφώς ότι η μειονότητα στη Θράκη είναι μουσουλμανική.

Αναλυτικά η επιστολή διαμαρτυρίας που απέστειλε ο κ. Κεφαλογιάννης στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Νταβίντ Σασόλι:

«Βρυξέλλες 1η Ιουνίου 2021

Αγαπητέ κύριε Πρόεδρε,

Σας στέλνω αυτήν την επιστολή για να εκφράσω τις ανησυχίες μου και να διαμαρτυρηθώ έντονα, με την ευκαιρία μίας εκδήλωσης, που διοργανώνεται από τον ευρωβουλευτή Francois Alfonsi (Πράσινοι / EFA), με τη λεγόμενη “Ομοσπονδία Τούρκων της Δυτικής Θράκης”.

Tο θέμα της εκδήλωσης είναι εντελώς δυσφημιστικό και ανακριβές για την Ελλάδα, ενώ σηματοδοτεί ένα στρεβλωτικό μήνυμα σχετικά με τη στάση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Από τη μία πλευρά αναφέρεται σε ένα φερόμενο μακροχρόνιο πρόβλημα μη εκτέλεσης των αποφάσεων του ΕΔΔΑ από τη χώρα μου, ενώ η Ελλάδα, με απόλυτη επιμέλεια, τιμά, όλες τις σχετικές δεσμεύσεις της.

Από την άλλη πλευρά φαίνεται ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο διοργανώνει μία εκδήλωση, η οποία συνδιοργανώνεται από μία ένωση, η οποία υπονομεύει και αμφισβητεί την εδαφική ακεραιότητα ενός κράτους μέλους και περιφρονεί τις Διεθνείς Συνθήκες.

Δεν είναι τυχαίο ότι η λεγόμενη “Ομοσπονδία Τούρκων της Δυτικής Θράκης” έχει ως έμβλημα δύο νομούς της Θράκης που είναι χρωματισμένοι με πράσινο, ως προφανή αξίωση κατά της ελληνικής κυριαρχίας.

Σύμφωνα με τη Συνθήκη της Λωζάνης, η οποία συνήφθη το 1923, δεν υπάρχει Τουρκική μειονότητα στη Θράκη, αλλά μουσουλμανική.

Η τουρκική προπαγάνδα αμφισβητεί συστηματικά τις διατάξεις της Συνθήκης και χρησιμοποιεί κάθε μέσο, προκειμένου να αποσταθεροποιήσει τη Θράκη και να αυξήσει την ένταση στις διμερείς μας σχέσεις.

Είμαι πεπεισμένος ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο καταδικάζει τέτοιες πρακτικές εναντίον των μελών του και απορρίπτει κάθε απόπειρα υπονόμευσης της ειρήνης και της σταθερότητας στην Ευρώπη. Σε αυτό το πλαίσιο βασίζομαι στις εύλογες αντιδράσεις σας και ήθελα να διευκρινίσω ότι αυτό το γεγονός δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Με εκτίμηση,

Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...