Η Χρυσούλα Ζαχαροπούλου με τον γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν | facebook
Επικαιρότητα

Γαλλία: Για πρώτη φορά Ελληνίδα αναλαμβάνει κυβερνητικό πόστο

Η ευρωβουλευτής, με το κόμμα του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, Χρυσούλα Ζαχαροπούλου, ανέλαβε τα θέματα Ανάπτυξης, Γαλλοφωνίας και Διεθνών Εταιρικών Σχέσεων, στην νέα Κυβέρνηση
Protagon Team

Στην επίσημη παρουσίαση της πρώτης κυβέρνησης, μετά την επανεκλογή του Εμανουέλ Μακρόν στην προεδρία της Δημοκρατίας, την Παρασκευή 20 Μαΐου ανακοινώθηκε η αλλαγή φρουράς στα Υπουργεία. Εκεί, ακούστηκε και ένα ελληνικό όνομα.

Πρόκειται για την, ως σήμερα, ευρωβουλευτή με το κόμμα του γάλλου προέδρου, Χρυσούλα Ζαχαροπούλου, γυναικολόγο με καταγωγή από την Κόρινθο, η οποία ανέλαβε τα θέματα Ανάπτυξης, Γαλλοφωνίας και Διεθνών Εταιρικών Σχέσεων, προσαρτημένη στην υπουργό Ευρώπης και Εξωτερικών.

Κατά τα άλλα, στο υπουργείο Οικονομίας παραμένει ο Μπρούνο Λεμέρ, ενώ την θέση του Ζαν Ιβ Λεντριάν καταλαμβάνει η Κατρίν Κολονά, διπλωμάτης και πρώην υπουργός επί Ζακ Σιράκ.

Μεταξύ των άλλων μελών της κυβέρνησης υπό την πρωθυπουργό, Ελιζαμπέτ Μπορν, που ανακοινώθηκαν από την προεδρία, είναι ο ιστορικός ειδικός στις μειονότητες Παπ Ντιαγέ για να ηγηθεί του υπουργείου Εθνικής Παιδείας και μια Γαλλολιβανέζα, η Ριμά Αμπντούλ Μαλάκ στο υπουργείο Πολιτισμού.