201
Σήμα κινδύνου για την Κρήτη και άλλες τουριστικές περιοχές από τον Γιώργο Παυλάκη | YouTube

Γ. Παυλάκης: «Το τέταρτο κύμα της πανδημίας έχει ήδη αρχίσει…»

Protagon Team Protagon Team 4 Ιουλίου 2021, 11:07
Σήμα κινδύνου για την Κρήτη και άλλες τουριστικές περιοχές από τον Γιώργο Παυλάκη
|YouTube

Γ. Παυλάκης: «Το τέταρτο κύμα της πανδημίας έχει ήδη αρχίσει…»

Protagon Team Protagon Team 4 Ιουλίου 2021, 11:07

Την άποψη ότι το 4ο κύμα της πανδημίας είναι ήδη εδώ εξέφρασε ο καθηγητής του Γέιλ Γιώργος Παυλάκης, διευθυντής του τομέα Ανθρωπίνων Ρετροϊών στο Εθνικό Ινστιτούτο κατά του Καρκίνου (ΗΠΑ) και μέλος της Ανώτερης Βιοϊατρικής Ερευνητικής Υπηρεσίας.

Ερωτηθείς σχετικά με την αύξηση των κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες, ο διακεκριμένος επιστήμονας τόνισε στην εκπομπή «Τώρα ό,τι συμβαίνει» του τηλεοπτικού σταθμού ΟΡΕΝ και στη δημοσιογράφο Φαίη Μαυραγάνη, πως «αν συνεχιστεί η κατάσταση έτσι, χωρίς άμεση αλλαγή πορείας, επειδή το στέλεχος Δ διπλασιάζει τα κρούσματα ανά εβδομάδα ή λιγότερο, τότε σε μία θα είναι διπλάσια και σε δύο εβδομάδες τετραπλάσια».

Ο κ. Παυλάκης χαρακτήρισε «μύθο» την πληροφορία ότι η συγκεκριμένη μετάλλαξη του κορονοϊού δεν είναι παθογόνος. «Δεν βλέπετε τι γίνεται στην Ινδία;» αναρωτήθηκε… Και εκτίμησε ότι «το φθινόπωρο θα αρχίσουμε με μια κατάσταση που δεν θα είναι διαχειρίσιμη και θα χρειαστούν δύσκολες αποφάσεις και δύσκολα μέτρα».

Ειδικά για την Κρήτη, ο κ. Παυλάκης  τόνισε ότι είναι από τα μέρη που έχουν ήδη προδιαγράψει την πορεία τους λόγω πολλών επαπειλούμενων μολύνσεων: «Οδηγείται σε λογαριθμική αύξηση τις επόμενες εβδομάδες. Από εδώ και πέρα δεν θα βλέπουμε μεμονωμένα περιστατικά αλλά πολλά κρούσματα μαζί…».

Αναλυτικά το βίντεο με την παρουσία του διακεκριμένου ερευνητή στο OPEN…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...