160
| George Vitsaras/ SOOC

Φωτιά στη Σταμάτα: Προσήχθη για ανάκριση μελισσοκόμος

Protagon Team Protagon Team 27 Ιουλίου 2021, 22:36
| George Vitsaras/ SOOC

Φωτιά στη Σταμάτα: Προσήχθη για ανάκριση μελισσοκόμος

Protagon Team Protagon Team 27 Ιουλίου 2021, 22:36

Σε νέα προσαγωγή μελισσοκόμου προχώρησαν οι Αρχές το βράδυ της Τρίτης, στο πλαίσιo της έρευνας για την καταστροφική πυρκαγιά στη Σταμάτα.

Πρόκειται για ακόμα έναν μελισσοκόμο, ο οποίος πάντως αρνείται κάθε εμπλοκή στην έναρξη της φωτιάς.

Σε εμπρησμό εξ αμελείας αποδίδουν Αρχές και κάτοικοι σε Σταμάτα, Διόνυσο και Ροδόπολη, τις πυρκαγιές οι οποίες ξέσπασαν το μεσημέρι προκαλώντας συναγερμό στην Πυροσβεστική, την Αστυνομία και τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Νωρίτερα, είχαν γίνει από τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού του Πυροσβεστικού Σώματος οι πρώτες τέσσερις προσαγωγές (εδώ).

Οι προσαχθέντες μελισσοκόμοι αφέθηκαν ελεύθεροι, αφού δεν προέκυψε κάποιο στοιχείο που να τους σχετίζει με την έναρξη της πυρκαγιάς. Αρμόδιες πήγες λένε ωστόσο πως η φωτιά ξεκίνησε κατά πάσα πιθανότητα από μελίσσια, ενώ σε όλα τα σημεία πριν από λίγες ημέρες η γενική γραμματεία πολιτικής προστασίας είχε προχωρήσει σε καθαρισμών κλαδιών, ξερών χόρτων και κομμένων δέντρων.

Αυτός φαίνεται πως ήταν και ένας από τους λόγος που η φωτιά «μαζεύτηκε» σχετικά γρήγορα και δεν πήρε ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...