360
Η Φώφη Γεννηματά στη συνεδρίαση της ΚΟ του ΚΙΝΑΛ την Παρασκευή | INTIMEnews

Φώφη: Νερό στον μύλο ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ από Παπανδρέου, Καστανίδη – στην επόμενη «παραφωνία» φεύγουν

Protagon Team Protagon Team 10 Ιουλίου 2020, 16:45
Η Φώφη Γεννηματά στη συνεδρίαση της ΚΟ του ΚΙΝΑΛ την Παρασκευή
|INTIMEnews

Φώφη: Νερό στον μύλο ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ από Παπανδρέου, Καστανίδη – στην επόμενη «παραφωνία» φεύγουν

Protagon Team Protagon Team 10 Ιουλίου 2020, 16:45

Η Φώφη Γεννηματά απέφυγε τελικά τα ακραία μέτρα και παρά τις εισηγήσεις που δεχόταν να διαγράψει τον Γιώργο Παπανδρέου και τον Χάρη Καστανίδη για την αιφνιδιαστική διαφοροποίησή τους κατά την ψήφιση του νομοσχεδίου Χρυσοχοΐδη, δεν το έπραξε.

Στην έκτακτη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΙΝΑΛ, η κυρία Γεννηματά κάλεσε διαφωνούντες και αποκλίνοντες από την επίσημη γραμμή του Κινήματος να μην ξαναδοκιμάσουν την ανοχή της σε τέτοιου είδους συμπεριφορές.

Παρουσία του Γιώργου Παπανδρέου (φωτογραφίες πάνω), κατέστησε σαφές, σε όλους τους τόνους, ότι όποιος από δω και πέρα δεν σέβεται τις αποφάσεις των οργάνων, θέτει αυτομάτως τον εαυτό του εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας.

«Τα όσα συνέβησαν χθες (σ.σ. την Πέμπτη) θόλωσαν το στίγμα μας, χτύπησαν την στρατηγική της αυτόνομης πορείας και έριξαν νερό στο μύλο του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ. Νερό που είχα νωρίτερα κόψει με τις τοποθετήσεις μου και στους δύο», παρατήρησε χαρακτηριστικά η κυρία Γεννηματά για τη διαφοροποίηση των κ.κ. Παπανδρέου και Καστανίδη, κάνοντας ταυτόχρονα αναφορά στην δυναμική παρουσία της στη Βουλή (εδώ) κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου.

Σχολιάζοντας τη στάση που επέλεξαν να τηρήσουν αμφότεροι, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής τόνισε πως πρόκειται για -τουλάχιστον- λάθος πολιτική εκτίμηση και συμπεριφορά που αντικειμενικά εξυπηρετεί τους αντιπάλους.

«Ευθύνη και υποχρέωση όλων μας είναι να περιφρουρήσουμε τη συντεταγμένη λειτουργία μας και την ενιαία στάση όλων στις κοινές μας αποφάσεις. Χρέος δικό μου, επιπλέον εκ του ρόλου μου, είναι η τήρηση των αποφάσεων από όλους μας.

»Οποιος από σήμερα και πέρα δεν σεβαστεί τις αποφάσεις των οργάνων, να γνωρίζει ότι θέτει τον εαυτό του εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας.

»Τα όργανα λειτουργούν δημοκρατικά μόνο μέσα από το σεβασμό των αποφάσεων της πλειοψηφίας», ξεκαθάρισε στη δήλωσή της η Φώφη Γεννηματά που χαρακτήρισε «πολιτική όαση» το ΚΙΝΑΛ στην παρούσα συγκυρία.

Το Κίνημα Αλλαγής, τόνισε, είναι «το μόνο προοδευτικό ανάχωμα απέναντι στη δεξιά κυβέρνηση. Μια όαση πολιτική. Εχουμε μια μεγάλη ευκαιρία να μεγαλώσουμε, να δυναμώσουμε τη δημοκρατική παράταξη ξανά και να είμαστε χρήσιμοι στον τόπο. Με μαχητική αντιπολίτευση αποτελεσματική, τεκμηριωμένη, δημιουργική» και «αυτόνομη πορεία που ενοχλεί».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...