1480
Η Φώφη Γεννηματά χαιρετά το κοινό που γέμισε ασφυκτικά το στάδιο ΕΑΠ στην Πάτρα - αριστερά ο βουλευτής Αχαΐας Θεόδωρος Παπαθεοδώρου | ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΩΤΑ ΚΟΡΜΠΑΚΗ

Μήνυμα Φώφης από την Πάτρα: «Γιώργο πάμε μαζί»

Protagon Team Protagon Team 16 Μαΐου 2019, 08:08
Η Φώφη Γεννηματά χαιρετά το κοινό που γέμισε ασφυκτικά το στάδιο ΕΑΠ στην Πάτρα - αριστερά ο βουλευτής Αχαΐας Θεόδωρος Παπαθεοδώρου
|ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΩΤΑ ΚΟΡΜΠΑΚΗ

Μήνυμα Φώφης από την Πάτρα: «Γιώργο πάμε μαζί»

Protagon Team Protagon Team 16 Μαΐου 2019, 08:08

Η Φώφη Γεννηματά δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη. Σε ομιλία της στην Πάτρα η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής έστειλε μήνυμα συσπείρωσης, στην τελική ευθεία για τις κάλπες της 26ης Μαΐου αλλά και στον δρόμο για τις εθνικές εκλογές.

Μιλώντας σε πολιτική συγκέντρωση στο κλειστό γήπεδο της ΕΑΠ, η κυρία Γεννηματά φρόντισε να απευθυνθεί πρωτίστως στον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου ο οποίος έδωσε το παρών στην εκδήλωση. Και διαλύοντας μια και καλή κάθε σύννεφο σχετικά με το ψηφοδέλτιο του ΚΙΝΑΛ στην Αχαΐα, είπε:

«Γιώργο, πάμε μαζί. Εδώ στην Αχαΐα των Παπανδρέου με εσένα επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο για τις εθνικές εκλογές, αλλά και σε όλη την Ελλάδα το μήνυμα είναι ένα, ψήφος αλλαγής για την Ευρώπη και την Ελλάδα».

Με τον σαφή αυτόν τρόπο η κυρία Γεννηματά επαναβεβαίωσε την ολόθυμη στήριξή της στον πρώην Πρωθυπουργό, προσδίδοντας ιδιαίτερη σημασία (και συμβολική) στην κάθοδό του στην Αχαΐα (από όπου σημειωτέον μετακίνησε τον Θεόδωρο Παπαθεοδώρου στη Β’ Αθηνών) και έδωσε το σάλπισμα νίκης για το Κίνημα Αλλαγής:

«Το Κίνημα Αλλαγής είναι εδώ κάθε μέρα και πιο δυνατό, είμαστε το προοδευτικό ρεύμα ενάντια στις δύο όψεις της συντήρησης τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Δημοκρατία και οι προοδευτικοί πολίτες ανταποκρίνονται στο κάλεσμα μας».

Ο πρώην Πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ  είχε εκφράσει εδώ και καιρό την επιθυμία του να είναι υποψήφιος βουλευτής στην Αχαΐα. Αυτό όμως δεν είχε επιβεβαιωθεί με κατηγορηματικό τρόπο από τη Χαριλάου Τρικούπη, δίνοντας έτσι χώρο για διάφορου είδους ερμηνείες.

Υπήρχαν αντιδράσεις. Το πρώτο πρόβλημα ήταν ότι εφόσον το ΚΙΝΑΛ εκτιμάται ότι θα εκλέξει έναν βουλευτή στην Αχαΐα, την έδρα την παίρνει αυτομάτως ο κ. Παπανδρέου ως πρώην Πρωθυπουργός και άρα τη χάνει ο κ. Παπαθεοδώρου, άνθρωπος του στενού περιβάλλοντος της κυρίας Γεννηματά. Η λύση βρέθηκε με τη μετακίνηση του κ. Παπαθεοδώρου στον Νότιο Τομέα της Β’ Αθηνών. Το δεύτερο πρόβλημα ήταν η δυσθυμία των Πατρινών που σε τοπικό επίπεδο δεν θα έχουν έναν «δικό» τους βουλευτή να μεταφέρει τα προβλήματά τους στην Αθήνα. Αυτό κάμφθηκε με την εμφατική ομιλία της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, που θεωρήθηκε και ως απόλυτη στήριξη στον ΓΑΠ.

Ο χαιρετισμός Παπανδρέου

Το μήνυμα Γεννηματά για τον ρόλο του Κινήματος Αλλαγής επανέλαβε και στη δική του παρέμβαση ο Γιώργος Παπανδρέου.

«Εχουμε συναίσθηση της ευθύνης μας και θα συμβάλουμε με όλες μας τις δυνάμεις, να γυρίσει επιτέλους ο τροχός της ιστορίας. Να ανοίξουμε το δρόμο της αξιοπρέπειας, της ελπίδας και της προοπτικής. Με ενότητα και πίστη στις μεγάλες δυνατότητές μας, χτίζουμε την παράταξή μας για να ‘ναι πάλι πρωταγωνιστής των εξελίξεων», τόνισε και μιλώντας για τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές, επεσήμανε ότι «πρόκειται για μια κρίσιμη πολιτική μάχη, μια μεγάλη πολιτική μάχη για την Ελλάδα και την Ευρώπη» και πρόσθεσε: «Είναι μια μάχη που θα κρίνει αν θα ξεφύγουμε από την κρίση και το τέλμα, για μια βιώσιμη προοπτική και ελπίδα. Αυτή τη μάχη θα τη δώσουμε με όλες μας τις δυνάμεις, για την αυτοδιοίκηση, για τη Βουλή, για την Ευρωβουλή».

«Είναι πολλά τα ψέματα που μας ταΐζουν, συνήθως, οι ισχυροί της γης», ανέφερε σε άλλο σημείο του χαιρετισμού που απηύθυνε. «Είναι ψέμα πως οι εκλογές δεν αλλάζουν τίποτα. Είναι ψέμα πως η Δημοκρατία δεν έχει κόπο. Είναι ψέμα πως δεν υπάρχει Αριστερά και Δεξιά – ψέμα επινοημένο από όσους θέλουν να μας κοιμίσουν, ή να μας απογοητεύσουν, να γίνουμε παθητικοί, και έτσι να προστατεύσουν τις επιλογές τους σε βάρος της κοινωνίας και υπέρ των λίγων, των ημέτερων, των κολλητών».

Ο Γιώργος Παπανδρέου στην ομιλία του στην Πάτρα. (ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΩΤΑ ΚΟΡΜΠΑΚΗ)

«Εμείς» συνέχισε, «πιστεύουμε στον πολίτη, παλεύουμε για τον πολίτη, τον πολίτη συμμέτοχο στις αποφάσεις, τον πολίτη που μπορεί και λειτουργεί συλλογικά, τον πολίτη κριτικά σκεπτόμενο και ενεργό, με τεκμηρίωση και όχι απλά με το θυμικό του».

Οπως υπογράμμισε διέξοδος υπάρχει και αυτή είναι η προοδευτική διέξοδος, αρκεί στις εκλογικές μάχες που έρχονται, οι πολίτες να συμμετάσχουν και να στείλουν ισχυρό μήνυμα».

«Η αλλαγή είναι η μόνη βιώσιμη προοπτική για να μην ξαναζήσουμε μια κρίση όπως αυτή που βιώνουμε και η στρατηγική μας στόχευση είναι αυτονόητη: Αλλάζουμε την Ελλάδα για να απαλλαγούμε από τον πελατειασμό που αποτελεί την πηγή των δεινών, που συντηρεί τη συντήρηση. Αλλάζουμε την Ευρώπη για να απαλλαγούμε από τη συντήρηση που συντηρεί τις ελίτ και επιβάλει την Ευρώπη των λίγων» και λύση του προβλήματος της ανισότητας, της αδικίας και της στρεβλής ανάπτυξης , τόνισε, είναι οι δυνάμεις του σοσιαλισμού και της δημοκρατίας. «Και ως πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, μπορώ να διαβεβαιώσω ότι οι σοσιαλιστικές δυνάμεις στέκονται σήμερα απέναντι στην τεράστια συγκέντρωση ισχύος και πλούτου στα χέρια των λίγων στην παγκόσμια οικονομία.»

«Η παράταξή μας, έδωσε μάχες, συγκρούστηκε και εδραίωσε τη δημοκρατία, πολέμησε τις ανισότητες, μας έδωσε αξιοπρέπεια. Μας έκανε να αισθανθούμε ισχυροί, με φωνή δυνατή διεθνώς, φτάσαμε να καταγραφούμε στις 25 πιο ισχυρές χώρες του κόσμου. Η παράταξη μας άλλαξε τη μοίρα των Ελλήνων και όλοι μαζί μπορούμε να το ξανακάνουμε», κατέληξε ο πρώην Πρωθυπουργός και πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών.

Από την πλευρά της και ναφερόμενη στις ευρωεκλογές, η κυρία Γεννηματά τόνισε ότι είναι κρίσιμες για το μέλλον της Ευρώπης, επισημαίνοντας ότι «πρέπει να υπερασπίσουμε την ανοιχτή ευρωπαϊκή κοινωνία και να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τη βία, το φασισμό και τον λαϊκισμό».

«Αυτό», όπως σημείωσε, «δεν μπορεί να γίνει με τις πολιτικές του Ευρωπαϊκού Λαϊκού κόμματος, διότι όποιος ψηφίζει Μητσοτάκη λέει “ναι” στον Βέμπερ, στη διατήρηση της ακραίας συντήρησης που διαλύει την Ευρώπη, ενώ όποιος ψηφίζει Τσίπρα εμπιστεύεται για το μέλλον της Ευρώπης, τον κ. Κούε και την κ. Τόμιτς, την χαοτική ευρωπαϊκή Αριστερά στην οποία ανήκει ο κ. Τσίπρας, όχι τους σοσιαλιστές, για να ξέρουμε τι λέμε».

Γι αυτό, τόνισε, «κάθε ψήφος στο Κίνημα Αλλαγής, δίνει τη δυνατότητα στους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές να χτίσουν μια πιο δίκαιη, δημοκρατική Ευρώπη, με τον Φρανς Τίμερμανς στην ηγεσία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε η κυρία Γεννηματά στα πρόσφατα μέτρα της κυβέρνησης, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι «ο κ. Τσίπρας εμφανίζεται παραμονές των εκλογών να εξαγγέλλει εκλογικά επιδόματα και να υπογράφει ακάλυπτες επιταγές» προσθέτοντας: «Οι πολίτες έχοντας υποστεί τα εξοντωτικά μέτρα του, ιδιαίτερα η μεσαία τάξη που τη διέλυσε, έχουν ανάγκη και το τελευταίο ευρώ. Αφού τους πήρε δέκα, επιστρέφει ένα. Αλλά δεν τρώνε και κουτόχορτο».

Η Φώφη Γεννηματά αναφέρθηκε και στην πρόσφατη συζήτηση στη Βουλή για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, επισημαίνοντας ότι «η συζήτηση αυτή ξεκίνησε ως μομφή κατά ενός υπουργού και ουσιαστικά μετατράπηκε σε μομφή κατά των δύο δήθεν μονομάχων, του κ. Τσίπρα και του κ. Μητσοτάκη», λέγοντας χαρακτηριστικά «η παρακμή σε όλο της την έκταση».

«Εμείς δεν πρόκειται να ακολουθήσουμε αυτόν τον κατήφορο, αυτήν την κατάντια», επανέλαβε, «έχουμε άλλη αντίληψη για την πολιτική, άλλη στάση ζωής. Την έχουμε μάθει αλλιώς, με περιεχόμενο, έργο, αποτελεσματικότητα. Με αντιπάλους στην πολιτική και όχι εχθρούς. Αυτά τα μαθήματα μας έχουν δώσει ο Ανδρέας Παπανδρέου, ο Γιώργος Γεννηματάς».

Στη συνέχεια η Φώφη Γεννηματά επιτέθηκε στον Πρωθυπουργό λέγοντας ότι «ο κ. Τσίπρας εμφανίζεται και πάλι ως αντιμνημονιακός, μόνο που τώρα το «σίκουελ» αυτής της ταινίας δεν κόβει εισιτήρια», κατηγορώντας τον ότι «έχει βάλει την υπογραφή του για τον αργό θάνατο της ελληνικής οικονομίας».

«Πότε όρθωσε το ανάστημά του ο κ. Τσίπρας; Όταν αποδεχόταν -για να κάνει το χατίρι της κας Μέρκελ- να μετατρέψει τα νησιά μας σε αποθήκες ψυχών, ή όταν δεχόταν πρόθυμα να παραδώσει τη μακεδονική εθνικότητα και γλώσσα στις Πρέσπες, για να δεχθεί ‘φιλικά κτυπήματα στην πλάτη’ από τους ισχυρούς, τον Τραμπ και τη Μέρκελ;» διερωτήθηκε χαρακτηριστικά.

«Εμείς», ξεκαθάρισε,  «ως γνήσια πατριωτικό κόμμα το έχουμε ξεκαθαρίσει, όχι άλλα παιχνίδια και μεθοδεύσεις στα εθνικά θέματα, διότι τα εθνικά μας δίκαια είναι αδιαπραγμάτευτα» Αλλωστε, όπως σημείωσε, «ένας είναι ο δρόμος για να τα διασφαλίσουμε: εθνική συνεννόηση, εθνική γραμμή και ενιαίο μέτωπο».

Η Φώφη Γεννηματά επιτέθηκε και στον Κυριάκο Μητσοτάκη, τονίζοντας πως  «η ΝΔ δεν είναι λύση για το αύριο» και πρόσθεσε: «Η χώρα δεν έχει ανάγκη αποδοκιμάζοντας τον απερχόμενο πρωθυπουργό να επιλέξει έναν επίδοξο αντικαταστάτη, που κρύβει το πραγματικό του πρόσωπο. Ο κ. Μητσοτάκης, προσπαθεί να κρύψει ότι βαδίζει στα χνάρια της δεξιάς του χθες».

«Δεν μπορεί πια να κρύψει ότι η στήριξή του στον κ. Βέμπερ, αποτελεί και στήριξη στις πολιτικές της ακραίας λιτότητας που καταστρέφουν την Ευρώπη», παρατήρησε ενώ «επίκεντρο της οικονομικής του πολιτικής είναι ότι η αγορά θα τα λύσει όλα από μόνη της, αντίληψη που αφήνει τους πολίτες στο έλεος της ασυδοσίας της αγοράς. Μακριά από τις ανάγκες των ελληνικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ενώ αντιμετωπίζει τον δημόσιο τομέα ως εχθρό και απεχθάνεται τη λέξη ‘κοινωνικό κράτος’».

Στον αντιποδα, όπως υπογράμμισε, όλο και περισσότεροι Έλληνες και Ελληνίδες αντιλαμβάνονται ότι το πραγματικό δίλημμα των εκλογών είναι ισχυρό Κίνημα Αλλαγής ή διχασμός και νέα περιπέτεια.

«Εχουμε πόλεμο με τον λαϊκισμό και τη συντήρηση. Και στον πόλεμο πάμε ενωμένοι και αποφασισμένοι. Ενωμένοι οι Έλληνες μπορούμε να αλλάξουμε τα πράγματα. Να ξημερώσει μια καλύτερη μέρα. Στην πορεία προς τις εκλογές δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με αυτούς που αηδιασμένοι από την εικόνα της πολιτικής αρένας προσανατολίζονται στην αποχή. Οφείλουμε να τους μιλήσουμε και να τους πείσουμε. Κομμένη η πλάκα της αποχής που λένε και οι νέοι μας», ήταν το μήνυμα του σχετικού προεκλογικού σποτ του Κινήματος που χρησιμοποίησε ξανά η Φώφη Γεννηματά κλείνοντας την ομιλία της.

 

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...