658
Ομιλία με δυναμισμό εκφώνησε στη Θεσσαλονίκη η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά | ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/ΙΝΤΙΜΕNEWS

Φώφη Γεννηματά: «Θα είμαστε η έκπληξη των εκλογών!»

Protagon Team Protagon Team 24 Μαΐου 2019, 22:00
Ομιλία με δυναμισμό εκφώνησε στη Θεσσαλονίκη η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά
|ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/ΙΝΤΙΜΕNEWS

Φώφη Γεννηματά: «Θα είμαστε η έκπληξη των εκλογών!»

Protagon Team Protagon Team 24 Μαΐου 2019, 22:00

«Δεν χαρίζουμε ούτε μία ψήφο στον Τσίπρα και στον Μητσοτάκη. Ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ και στη Νέα Δημοκρατία είναι χαμένη ψήφος, είναι ψήφος στην πόλωση, στον διχασμό, στο αδιέξοδο. Δέκα χρόνια είναι αρκετά. Πανικός τους έχει πιάσει στο Μαξίμου. Κανένας εκμαυλισμός, κανένας εκβιασμός δεν περνάει. Δεν υπάρχει δίλημμα εκλογών. Οι πολίτες σηκώνουν το γάντι. Προκηρύξτε απόψε, τώρα, εκλογές! Σας περιμένουμε!»

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά στην τελευταία προεκλογική συγκέντρωση του κόμματός της, που έγινε στο Βελλίδειο Μέγαρο στη Θεσσαλονίκη, επέδειξε δυναμισμό ασκώντας κριτική και στους δύο αντιπάλους της, ζητώντας παράλληλα από τους πολίτες υπερψήφιση του κόμματός της γιατί «την Κυριακή ψηφίζουμε και για την Ελλάδα, ας μην το ξεχνάμε».

Η αίθουσα του Βελλιδείου ήταν κατάμεστη από οπαδούς του Κινήματος Αλλαγής (ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/ΙΝΤΙΜΕNEWS)

Η κ. Γεννηματά είπε ότι ήρθε η ώρα για την εκλογική άνοδο του Κινήματος Αλλαγής: «Πάμε δυνατά! Στη Θεσσαλονίκη, στη Μακεδονία, σε όλη την Ελλάδα! Πάμε ξανά ψηλά μαζί, κάθε μέρα και περισσότεροι. Το ρεύμα δυναμώνει. Δώστε μας τώρα τη δύναμη να κάνουμε την ανατροπή στις εθνικές εκλογές που ακολουθούν». Και, με υπόμνηση της παρακαταθήκης του Ανδρέα Παπανδρέου, προσδιόρισε την πολιτική ταυτότητα του κόμματός της ως εξής: «Είμαστε μαζί στο Κίνημα Αλλαγής όσοι στρατευτήκαμε στο ΠΑΣΟΚ, στο κίνημα που όπως έλεγε ο Ανδρέας Παπανδρέου γεννήθηκε για να υπηρετεί τον λαό και την πατρίδα. Είμαστε όλοι μαζί, σοσιαλιστές, σοσιαλδημοκράτες, πολίτες και στελέχη από την Ανανεωτική Αριστερά, το προοδευτικό Κέντρο, την πολιτική Οικολογία. Εμείς θα είμαστε η έκπληξη των εκλογών».

Το νόημα της υπερψήφισης του Κινήματος Αλλαγής στις ευρωεκλογές έγινε σαφές από την πρόεδρό του: «Την Κυριακή, με την ψήφο μας, υπερασπιζόμαστε το όραμα της Ενωμένης Ευρώπης, το κοινό μας σπίτι. Μια Ευρώπη που απειλείται από τον φασισμό, τον λαϊκισμό , τους εθνικισμούς, τη βία. Κλείνουμε τον δρόμο στους φασίστες και στην Ευρώπη και στην Ελλάδα. Μπλόκο στην Χρυσή Αυγή. Να πούμε τα πράγματα με τα’ όνομα τους. Οποιος ψηφίζει Μητσοτάκη λέει ναι στον Βέμπερ, στη διαρκή λιτότητα που τρέφει την ακροδεξιά και τον εθνικισμό. Οποιος ψηφίζει Τσίπρα παραδίδει το μέλλον της Ευρώπης, στη χαοτική ευρωπαϊκή Αριστερά που στάθηκε σκληρά απέναντι στην Ελλάδα όλα τα χρόνια της κρίσης. Σε αυτή την Αριστερά ανήκει ο ΣΥΡΙΖΑ – κι ας μεταμφιέζεται κατά καιρούς».

Μία αποστροφή του λόγου της κ. Γεννηματά αφιερώθηκε στους ρόλους που υποδύεται ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας: «Προσπαθεί να μιμηθεί ως και τη φωνή του Ανδρέα Παπανδρέου… Εχει μπερδέψει την πολιτική με την επιθεώρηση»

Και συνέχισε: «Η ψήφος στο Κίνημα Αλλαγής δίνει τη δυνατότητα στους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές με τον Φρανς Τίμερμανς μπροστά, έναν φίλο της Ελλάδας, να χτίσουμε την Ευρώπη που θέλουμε. Κάθε ψήφος στο Κίνημα Αλλαγής είναι και ψήφος στην παράταξη που κρατήσαμε τη χώρα στην Ευρώπη όρθια, μόνη της. Την παράταξη, των ΜΟΠ, των Κοινοτικών Πλαισίων, της Σύγκλισης, του Ελσίνκι, του ευρώ. Με την ψήφο σας γυρίζουμε σελίδα στην Ευρώπη. Οριστική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ έρχεται μόνο με δυνατό κίνημα Αλλαγής. Και όταν ο κ. Μητσοτάκης λέει στους ψηφοφόρους του Κινήματος να τον ψηφίσουν, παίζει το παιχνίδι του Τσίπρα. Που άλλο που δεν θέλει. Νιώθει την ανάσα μας και είναι σε πανικό. Γυρίστε τους την πλάτη. Είναι οι δύο όψεις της συντήρησης. Η Νέα και η παλιά Δεξιά. Και επειδή μέσα στον πανικό του ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε σε μένα, πάντα με ψέματα, για δήθεν συμφωνίες, του απαντώ ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Υπάρχουν άνθρωποι στην πολιτική που έχουν τσίπα. Εμείς δεν θα τους αφήσουμε να καταστρέψουν την ελπίδα. Το μέλλον δεν είναι η Δεξιά. Ούτε ΣΥΡΙΖΑ ούτε ΝΔ. Μια λύση υπάρχει Κίνημα Αλλαγής τώρα. Η χώρα μπορεί να γυρίσει σελίδα και να επιστρέψει η υπερηφάνεια, η αξιοπρέπεια, η αισιοδοξία και η ελπίδα».

Η κ. Γεννηματά έκανε και ειδική αναφορά στους νέους ψηφοφόρους: «Απευθυνόμαστε πριν από όλα στους νέους. Δώστε τη μάχη της γενιάς σας, για ένα καλύτερο αύριο. Η ψήφος σας είναι δύναμη. Δώστε ‘το παρών’ στις κάλπες. Απλώνουμε το χέρι σε εκείνους που αηδιασμένοι από την εικόνα της πολιτικής αρένας που στήνουν ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία προσανατολίζονται στην αποχή».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...