465
Η Ελευθερία Χατζηγεωργίου όταν παρέλαβε το υφυπουργείο Εσωτερικών (Μακεδονίας - Θράκης). Τώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με αποδοκιμασίες | SOOC

«Φταίει το παλιό πολιτικό σύστημα»: Τι απάντησε η Χατζηγεωργίου για την αποχώρησή της από ομιλία

Protagon Team Protagon Team 9 Απριλίου 2019, 09:53
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 09/04/2019, 14:40
Η Ελευθερία Χατζηγεωργίου όταν παρέλαβε το υφυπουργείο Εσωτερικών (Μακεδονίας - Θράκης). Τώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με αποδοκιμασίες
|SOOC

«Φταίει το παλιό πολιτικό σύστημα»: Τι απάντησε η Χατζηγεωργίου για την αποχώρησή της από ομιλία

Protagon Team Protagon Team 9 Απριλίου 2019, 09:53
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 09/04/2019, 14:40

Για τραμπούκικη συμπεριφορά «ακροβολισμένων στελεχών της ΝΔ» και κρατικοδίαιτων (!) κολάκων του παλιού πολιτικού συστήματος, έκανε λόγο η υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Ελευθερία Χατζηγεωργίου προκειμένου να εξηγήσει την ασυνήθιστη ενέργειά της να διακόψει τον χαιρετισμό της στον εορτασμό των 20 χρόνων λειτουργίας του νοσοκομείου «Παπαγεωργίου».

Η επεισοδιακή εκδήλωση (εδώ) έλαβε χώρα το βράδυ της Δευτέρας. Λίγες ώρες αργότερα η υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας Θράκης) απάντησε με ένα δελτίο Τύπου το οποίο ήταν γραμμένο σε πρώτο πρόσωπο, κάτι ομολογουμένως πρωτότυπο:

«Στην εκδήλωση για τα 20 χρόνια λειτουργίας του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου, στην οποία ήμουν προσκεκλημένη να απευθύνω χαιρετισμό με το θεσμικό μου ρόλο ως υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης), αντιμετώπισα την άθλια και τραμπούκικη συμπεριφορά ακροβολισμένων στελεχών της ΝΔ, που παριστάνοντας τους αγανακτισμένους πολίτες δεν μου επέτρεψαν να ολοκληρώσω την ομιλία μου.

» Την ώρα που αναφερόμουν στο αναμφισβήτητα θετικό έργο της κυβέρνησης στο χώρο της Υγείας, δόθηκε το σύνθημα από τον υιό πρώην βουλευτή της ΝΔ και σημερινό δημοτικό σύμβουλο του Δήμου Θεσσαλονίκης κ. Κούβελα, για να ξεκινήσουν φωνές και διαμαρτυρίες νεοδημοκρατών.

» Προφανώς η πολλή παρέα με τους φασίστες της Χρυσής Αυγής θύμισε στους νεοδημοκράτες-νεοτραμπούκους το παρακρατικό παρελθόν των προγόνων τους.

» Είναι βέβαιο ότι το κοινωνικό έργο της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ ενοχλεί τους κρατικοδίαιτους κόλακες του παλιού πολιτικού καθεστώτος που κατεδάφισε τη δημόσια Υγεία στα μαύρα χρόνια της περιόδου 2010-2014 αλλά και παλαιότερα.

» Ακόμη και σε μία εκδήλωση τιμής στην προσφορά του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου στους πολίτες της Θεσσαλονίκης και όλης της Βόρειας Ελλάδας δεν μπόρεσαν να συγκρατήσουν το μίσος τους για μια κυβέρνηση που απέδειξε έμπρακτα την κοινωνική και πολιτική γύμνια της Νέας Δημοκρατίας, το βρώμικο παρελθόν και το σκοτεινό μέλλον της.

»Κύριε Μητσοτάκη, τα στελέχη του κόμματός σας όσο περνάει ο καιρός τόσο μοιάζουν στους φασίστες – τραμπούκους που τόσο καιρό ξεπλένετε με τη ρητορική και τη στάση σας».

Κούβελας: Τι ρώτησα την κυρία Χατζηγεωργίου

Δεν άργησε η απάντηση του Δημήτρη Κούβελα:

«Με έκπληξη διάβασα την ανακοίνωση της Υφυπουργού Εσωτερικών Μακεδονίας – Θράκης κυρίας Χατζηγεωργίου, προσκεκλημένης να χαιρετήσει χθες στην εκδήλωση προς τιμήν του Ιδρύματος και των ευεργετών αδελφών Παπαγεωργίου, με την ευκαιρία συμπλήρωσης 20 χρόνων λειτουργίας και προσφοράς στη Β. Ελλάδα του ομώνυμου Νοσοκομείου – μοντέλου για τα ελληνικά δεδομένα και πρότυπο για τα ευρωπαϊκά.

Όλοι περιμέναμε να αναφερθεί στην προσφορά των ευεργετών και του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου. Όμως, αυτή στο λογύδριό της απλά καταφέρονταν κατά των προηγούμενων κυβερνήσεων για τα θέματα της υγείας και εκθείαζε αυτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναρωτήθηκα, λοιπόν, “για το Νοσοκομείο Παπαγεωργίου θα μιλήσετε;” αφότου είχε προχωρήσει την ομιλία της εκτός θέματος και κλίματος.

Στη προσπάθειά της να δικαιολογήσει την αναίτια αποχώρησή της από την εκδήλωση, ακολούθησε την γνωστή τακτική των κυβερνητικών στελεχών να εκτοξεύουν αναίτιους, άθλιους και συκοφαντικούς προσωπικούς χαρακτηρισμούς – κλισέ με κάθε ευκαιρία. Ας μην ανησυχούν, όμως, οι κυβερνητικοί. Σύντομα θα απαλλαγούν από το βάρος της θεσμικής τους ιδιότητας και θα μπορούν να απευθύνονται με άνεση στα κομματικά ακροατήριά τους.»

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...