215
Ο Κωνσταντίνος Φρουζής προερχόμενος στην Προανακριτική της Βουλής | Intimenews/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Φρουζής: Η Novartis έδινε διαφημίσεις σε «Αυγή», «Εφ. Συν.» και Βαξεβάνη

Protagon Team Protagon Team 15 Νοεμβρίου 2019, 14:45
Ο Κωνσταντίνος Φρουζής προερχόμενος στην Προανακριτική της Βουλής
|Intimenews/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Φρουζής: Η Novartis έδινε διαφημίσεις σε «Αυγή», «Εφ. Συν.» και Βαξεβάνη

Protagon Team Protagon Team 15 Νοεμβρίου 2019, 14:45

Αποκαλύψεις για τις διαφημιστικές συνεργασίες  της Novartis με έντυπα που είναι φιλικά με τον ΣΥΡΙΖΑ έκανε ο ισχυρός άνδρας της Novartis Κωνσταντίνος Φρουζής, η μαραθώνια κατάθεση του οποίου συνεχίζεται στην Προανακριτική στη Βουλή.

Σε ερώτηση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρη Μαρκόπουλου σχετικά με τις διαφημιστικές συνεργασίες της Novartis, παραδέχτηκε ότι η φαρμακοβιομηχανία είχε διαφημιστικό πρόγραμμα στην «Αυγή», την κομματική εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ, την «Εφημερίδα των Συντακτών», αλλά και τα έντυπα του Κώστα Βαξεβάνη.

Ο βουλευτής της ΝΔ κατέθεσε μάλιστα ενώπιον της επιτροπής τα σχετικά δημοσιεύματα της «Αυγής», προκαλώντας τριγμούς στον ΣΥΡΙΖΑ.

Επιπλέον, ο κ. Φρουζής παραδέχτηκε ότι έχει συναντήσει περισσότερες από τρεις φορές τον Κώστα Βαξεβάνη.

Η καμπάνια ήταν προς το περιοδικό Hot Doc και μάλιστα δημοσιεύτηκε σε έκδοση του όπου υπήρχε δημοσίευμα κατά της αντίπαλης εταιρείας της Novartis, της Pfizer. Είπε ακόμη ο κ. Φρουζής ότι εκείνη την περίοδο η Pfizer διαμαρτυρήθηκε και ως εκ τούτου δεν προχώρησε σε νέα διαφήμιση. Περιέγραψε ακόμη ότι ο δημοσιογράφος προσπάθησε να τον επαναπροσεγγίσει, δίχως ωστόσο να αλλάξει η θέση του.

Ο κ. Φρουζής έκανε ακόμη λόγο και για τις συναντήσεις που είχε με τον σήμερα βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Φίλη που τότε ήταν διευθυντής της «Αυγής». Ομολόγησε ότι το διαφημιστικό πρόγραμμα ήταν μεγάλης διάρκειας, ενώ ιδιαίτερη αξία έχει ότι το δημοσίευμα αφορά το Gilenya για το οποίο κατηγορείται ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...