1147
Μαίνεται ο πόλεμος ανακοινώσεων για τις αντισυγκεντρώσεις την ώρα της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα στο Παλέ ντε Σπορ | INTIMEnews

«Φρούριο» η Θεσσαλονίκη για τον Τσίπρα και «μάχη» για τις αντισυγκεντρώσεις

Protagon Team Protagon Team 14 Δεκεμβρίου 2018, 13:27
Μαίνεται ο πόλεμος ανακοινώσεων για τις αντισυγκεντρώσεις την ώρα της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα στο Παλέ ντε Σπορ
|INTIMEnews

«Φρούριο» η Θεσσαλονίκη για τον Τσίπρα και «μάχη» για τις αντισυγκεντρώσεις

Protagon Team Protagon Team 14 Δεκεμβρίου 2018, 13:27

Απόρθητο φρούριο θυμίζει η Θεσαλλονίκη λίγες ώρες πριν από την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο (19.30). Τα μέτρα ασφαλείας είναι πρωτοφανή για μία τέτοια εκδήλωση, θυμίζοντας ημέρες ΔΕΘ, υπό τον φόβο επεισοδίων κατά τις αντι-συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που διοργανώνονται την ώρα της πρωθυπουργικής ομιλίας.

Στο σχεδιασμό συμπεριλαμβάνεται η ανάπτυξη ενισχυμένων δυνάμεων των ΜΑΤ (18 διμοιρίες) και της ΟΠΚΕ, καθώς και η «Αύρα» της ΕΛ.ΑΣ. του ειδικού οχήματος εκτόξευσης ύδατος που έκανε προ εβδομάδων πρεμιέρα σε Πολυτεχνείο και Εξάρχεια.

Την ώρα της ομιλίας του Πρωθυπουργού οργανώνεται συγκέντρωση κατά της συμφωνίας των Πρεσπών, στην πλατεία Λευκού Πύργου, όπου μάλιστα οι συμμετέχοντες καλούνται να φορούν κίτρινα γιλέκα κατά το πρότυπο των Gilets Jaunes στη Γαλλία, ενώ παράλληλα, στην Καμάρα, μέλη του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου θα πραγματοποιήσουν, αντικρατική – αντικαταπιλιστική συγκέντρωση.

Σε διαδικτυακό της κάλεσμα η Επιτροπή Μακεδονικού Αγώνα αναφέρει τα εξής:

«Η επιτροπή Μακεδονικού αγώνα Θεσσαλονίκης άκουσε το κάλεσμα των Γάλλων καθώς το κίνημα των κίτρινων γιλέκων εξαπλώνεται στην Ευρώπη και καλούμε όλους τους συνελληνες που θα βρίσκονται την Παρασκευή στις 7μμ στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον Λ. Πύργο, εκτός απ τις σημαίες που θα κρατάμε όλοι, να φορέσουν και κίτρινο γιλέκο. Μετά την Γαλλία, το Βέλγιο και την Ολλανδία τασομεθα κι εμείς στο πλευρό των αγωνιστών κατά της παγκοσμιοποίησης και των βρωμικων σχεδίων τους.

Καλούμε τους συνελληνες σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας να κατέβουν στους δρόμους με κίτρινα γιλέκα την Παρασκευή στις 7μμ»

 Απαντώντας ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για «ακροδεξιά αντισυγκέντρωση» των «γνωστών εθνικιστικών κύκλων της πόλης», που «θεωρούν ότι η πόλη ανήκει στους ίδιους και καλούν σε αντισυγκέντρωση».

«Η προσπάθεια αυτή για αναβίωση της σκοτεινής εποχής του Γκοτζαμάνη από ακροδεξιές οργανώσεις θα πέσει στο κενό. Ο ακροδεξιός συρφετός που νομίζει ότι μπορεί να κάνει κουμάντο στη Θεσσαλονίκη, θα πάρει την απάντηση που του αξίζει από τους δημοκρατικούς και προοδευτικούς πολίτες της Μακεδονίας», τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση της Κομουνδούρου που καταλήγει:

«Περιμένουμε από την αξιωματική αντιπολίτευση και από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, όπως και από τα υπόλοιπα κόμματα και τους φορείς της περιοχής να καταδικάσουν έμπρακτα αυτές τις αντισυγκεντρώσεις και να πάρουν αποστάσεις από το εθνικιστικό μίσος και την πατριδοκαπηλία».

Κλειστό το ΑΠΘ

Με ανακοίνωσή του το Αριστοτέλειο γνωστοποίησε πως δεν θα πραγματοποιηθούν εκπαιδευτικές λειτουργίες στα κτίρια της κεντρικής Πανεπιστημιούπολης μετά τις 17:00 το απόγευμα.

Για λόγους ασφαλείας θα κλειδωθούλν όλες οι είσοδοι των κτιρίων που γειτνιάζουν με τις οδούς Αγίου Δημητρίου, Εθνικής Αμύνης και Εγνατία, όπως και οι καγκελόπορτες της περίφραξης προς τις εν λόγω οδούς.

«Οι Κοσμήτορες των Σχολών των άλλων κτιρίων θα ανακοινώσουν σχετικά με την πρόσβαση στα υπόλοιπα κτίρια. Από την ίδια ώρα θα παραμείνει κλειστό και το φοιτητικό αναγνωστήριο της Κεντρικής Βιβλιοθήκης. Όλα τα σταθμευμένα οχήματα, σε όλους τους χώρους της Πανεπιστημιούπολης θα πρέπει να έχουν απομακρυνθεί το αργότερο μέχρι τις 17.00», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Πόλεμος ανακοινώσεων για τις αντισυγκεντρώσεις

Η διοργάνωση αντισυγκεντρώσεων την ώρα της ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο Αλεξάνδρειο, έχει εν τω μεταξύ πυροδοτήσει πολιτική κόντρα, με «βροχή» ανακοινώσεων.

Η αρχή έγινε με ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας Θεσσαλονίκης, η οποία με αφορμή την εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη, κατηγορούσε το κυβερνών κόμμα ότι είναι αυτό που στήνει αντισυγκέντρωση με  στόχο να σαμποτάρει το συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας.

Αμεση ήταν η απάντηση της Κουμουνδούρου που κατηγόρησε τη ΝΔ ότι  αποφεύγει «έστω και καθυστερημένα», να πάρει «αποστάσεις από τα φασιστικά αίσχη των εθνικιστικών ομάδων που διοργανώνουν αντισυγκέντρωση στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη»

Η ανακοίνωση της ΝΔ Θεσσαλονίκης όμως, υπογραμμίζεται, «ξεπερνάει κάθως όριο και για τη ΝΔ του Α.Γεωργιάδη και του Μ Βορίδη», καθώς κατά την άποψή της είναι ο ΣΥΡΙΖΑ που «προκαλεί με τη διεξαγωγή της εκδήλωσής του, “βάφει μαύρη τη Θεσσαλονίκη” και “διακινδυνεύει την ομαλότητα της πόλης, για να δημιουργήσει επικοινωνιακό αντιπερισπασμό” απέναντι στο συνέδριό τους». Ουσιαστικά, καταλήγει η απάντηση του κυβερνώντος κόμματος, η ΝΔ «προαναγγέλλει έκτροπα την Παρασκευή, καταλογίζοντας προκαταβολικά στον ΣΥΡΙΖΑ την ευθύνη για αυτά».

Ακολούθησε νέα ανακοίνωση της Πειραιώς στην οποία ξεκαθαρίζεται ότι η ΝΔ δεν έχει καμία σχέση με τις αντισυγκεντρώσεις της Θεσσαλονίκης.

«Το κόμμα που ανέβηκε στην εξουσία με ύβρεις, συκοφαντίες, αντισυγκεντρώσεις και υποθάλποντας τη βία κατά των πολιτικών του αντιπάλων, έχει το θράσος να διαμαρτύρεται.

Η Νέα Δημοκρατία δεν έχει καμία σχέση με τις αντισυγκεντρώσεις της Θεσσαλονίκης. Η Νέα Δημοκρατία από αύριο θα βρίσκεται στο Συνέδριό της στην Αθήνα και μαζί της θα είναι και το Ε.Λ.Κ..

Ο κ. Τσίπρας ας κάνει ό,τι θέλει, όπου θέλει. Του ευχόμαστε αυτή τη φορά να έχει γύρω του περισσότερους ακροατές παρά αστυνομικούς», ανέφερε σε έντονα ειρωνικό τόνο η Πειραιώς.

Η Κουμουνδούρου ανταπάντησε καταλογίζοντας στον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι υποθάλπει την ακροδεξιά και επενδύει πολιτικά στον διχασμό, ενω  σε ξεχωριστή ανακοίνωση, κατηγόρησε ευθέως προσωπικά τον γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας, Λευτέρη Αυγενάκη, ότι «στηρίζει απροκάλυπτα τις αντισυγκεντρώσεις εθνικιστικών στοιχείων».

Το χορό των εκατέρωθεν ανακοινώσεων έκλεισε η Επιτροπή Μακεδονικού Αγώνα Θεσσαλονίκης που χαρακτήρισε «εμετική» την ανακοίνωση της Κουμουνδούρου για τις διαδηλώσεις που οργανώνονται στη πόλη την ώρα της ομιλίας του Πρωθυπουργού.

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:

 ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΜΕΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Συριζαίοι! Καλό θα είναι από εδώ και πέρα να μην χρησιμοποιήτε τους όρους ”πρόοδος” και ”δημοκρατία” γιατί ξεφτιλίζετε αυτές τις τόσο ιερές λέξεις…Εσείς ουδεμία σχέση έχετε ούτε με την πρόοδο ούτε με τη δημοκρατία!…Γιατί πρόοδος δεν είναι ούτε το να νομιμοποιήσουμε την κάναβη, ούτε τα gay parade, ούτε το να γεμίσουμε την Ελλάδα με λαθρομετανάστες…

Η πραγματική πρόοδος είναι κυρίως στους τομείς της οικονομίας, της τεχνολογίας αλλά και στο να λύσουμε το δημογραφικό πρόβλημα…Aλλά που να ξέρετε εσείς οι αδούλευτοι από αυτά…Εσείς το μόνο που ξέρετε είναι να βολεύετε δημοσίους υπαλλήλους…

Ουδεμία σχέση επίσης έχετε με τη δημοκρατία! Είστε παγκόσμιο φαινόμενο όπου σε δημοψήφισμα το ΟΧΙ το κάνατε ΝΑΙ, παραβλέπετε τη λαϊκή βούληση για το εθνικό θέμα του σκοπιανού και γενικά εσείς αντιλαμβάνεστε τη δημοκρατία σε στυλ κόκκινης δικτατορίας Σοβιετικής Ένωσης και Κούβας!

Όσο για τον σε ποιόν ανήκει η πόλη και ποιός κάνει κουμάντο εδώ;;;…Αργήσατε αλλά το καταλάβετε! Ε ναι λοιπόν η πόλη μας ανήκει και κουμάντο στη Θεσσαλονίκη πλέον κάνουν οι Έλληνες πατριώτες!!! Και ξέρετε γιατί;;;;;…Γιατί ΕΜΕΙΣ είμαστε η Θεσσαλονίκη!!! ΕΜΕΙΣ είμαστε η Μακεδονία!!! Εμείς είμαστε η Ελλάδα!!! ΕΜΕΙΣ ανατριχιάζουμε με τη γαλανόλευκη! ΕΜΕΙΣ έχουμε πλέον τη συντριπτική λαϊκή απήχηση στην κοινωνία!!!

Εσείς έχετε ξεμείνει με έναν κομματικό στρατό όπου κι αυτός ακόμα είναι ξενερωμένος με την πάρτη σας! Εσείς ”γουστάρετε” πιο πολύ με Κούβα, Σοβιετική Ένωση, Τσε Γκεβάρες και …ερεθίζεστε στη θέα του ξενόφερτου σφυροδρέπανου και της κόκκινης σημαίας!

Καταλάβατε ποιά είναι η διαφορά μας; Σας γνωρίζουμε πλέον καλά…

Όσο γ’αυτές τις μπούρδες περί ”Γκοτζαμάνη”…Ένα έχουμε να σας απαντήσουμε: ”Ότι του φανεί του λωλοστεφανή, τρικυμία εν κρανίω και ότι ζείτε εκτός τόπου και χρόνου σε ένα άλλο παράλληλο σύμπαν!

Σας ευχαριστούμε επίσης γιατί με τις μπούρδες που συνεχώς ξεστομίζετε μας κάνετε συνέχεια πιο δυνατούς! Με τις δυνάμεις καταστολής σας και με τα παρακρατικά γνωστά πασίγνωστά παιδιά σας που συμπαθείτε μας κάνετε ακόμα δυνατότερους!

Έχετε χάσει και το ξέρετε… Η Νίκη πλέον είναι μαζί μας… ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΑΥΡΙΟ, ΕΙΣΑΣΤΕ ΤΟ ΧΘΕΣ, ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!

ΥΓ: Παρασκευή 14.12 ώρα 19.00 μ.μ όλοι στον Λευκό Πύργο με μια γαλανόλευκη και το αστέρι της Βεργίνας στο χέρι!

ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...