521
Μέρκελ και Τσίπρας στις Βρυξέλλες τον περασμένο Οκτώβριο | Reuters

Φρούριο η Αθήνα για την άφιξη Μέρκελ – Τι θα συζητήσει με Τσίπρα

Protagon Team Protagon Team 9 Ιανουαρίου 2019, 21:35
Μέρκελ και Τσίπρας στις Βρυξέλλες τον περασμένο Οκτώβριο
|Reuters

Φρούριο η Αθήνα για την άφιξη Μέρκελ – Τι θα συζητήσει με Τσίπρα

Protagon Team Protagon Team 9 Ιανουαρίου 2019, 21:35

Η επίσκεψη της γερμανίδας καγκελαρίου στην Αθήνα, από την Πέμπτη έως το μεσημέρι της Παρασκευής, έχει κινητοποιήσει την Ελληνική Αστυνομία.

Δρακόντεια είναι τα μέτρα ασφαλείας που έχουν προγραμματιστεί, σύμφωνα με τις γνωστοποιηθείσες πληροφορίες.

Για την ασφάλεια της κυρίας Μέρκελ θα επιχειρήσουν σε διάφορα πόστα περισσότεροι από 2.000 αστυνομικοί και θα αποκλειστούν οδικές αρτηρίες κατόπιν ειδικών ελέγχων.

Μάλιστα, το βράδυ της Τετάρτης έγινε και η σχετική επιτελική σύσκεψη στο αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. και συζητήθηκαν οι τελευταίες λεπτομέρειες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ των άλλων συζητιέται και η απαγόρευση των συγκεντρώσεων που έχουν αναγγελθεί για αύριο στις 18.00 στο κέντρο της Αθήνας.

Συγκεντρώσεις έχουν προαναγγείλει για αύριο, η ΛΑ.Ε, ο ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αντιεξουσιαστές και η Χρυσή Αυγή.

Όσον αφορά στα μέτρα της Τροχαίας, κατά το διήμερο (10 και 11-1-2019) της επίσκεψης θα επιβληθούν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου της Αττικής.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιούνται σταδιακά και ανάλογα με τις παρουσιαζόμενες κυκλοφοριακές συνθήκες. Από τη διεύθυνσή Τροχαίας Αττικής σχεδιάστηκαν και θα ληφθούν μέτρα διευκόλυνσης της κυκλοφορίας των οχημάτων.

Παρακαλούνται οι οδηγοί των οχημάτων για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους και για την αποφυγή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων, να ακολουθούν τις υποδείξεις των τροχονόμων.

Το πρόγραμμα της Μέρκελ στην Αθήνα

H γερμανίδα καγκελάριος θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα στο Μαξίμου, καθώς και με τον Προκόπη Παυλόπουλο, αλλά και με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Αναλυτικά το πρόγραμμά:

Πέμπτη 10/1 Η καγκελάριος θα φτάσει στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» στις 17:30. Στις 18:10 θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό  Αλέξη Τσίπρα, στο Μέγαρο Μαξίμου. Θα ακολουθήσουν δηλώσεις προς τα ΜΜΕ περίπου στις 19:40.

Παρασκευή 11/1  Στις 09:45 η Καγκελάριος θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και στις 10:00 θα γίνει δεκτή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Στη συνέχεια, στις 14:00, θα συναντηθεί με τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, στην πρεσβευτική κατοικία της Γερμανίας στο Χαλάνδρι.

Η κυρία Μέρκελ θα αναχωρήσει από την Αθήνα στις 16:30.

Reuters: Η Μέρκελ θα πιέσει για σκληρές μεταρρυθμίσεις

Η Καγκελάριος θα προτρέψει την Ελλάδα να συνεχίσει τις σκληρές οικονομικές μεταρρυθμίσεις και να διατηρήσει την αυστηρή δημοσιονομική πειθαρχία, γράφει το Reuters αναφερόμενο στην επίσκεψη της.

Το δημοσίευμα σημειώνει ότι η Μέρκελ δεν είναι αρεστή στην Ελλάδα εξαιτίας της επιμονής της για μέτρα λιτότητας κατά τη διάρκεια της κρίσης. Παράλληλα, αναφέρει ότι η καγκελάριος θα ενθαρρύνει τους  έλληνες πολιτικούς να υποστηρίξουν τη Συμφωνία των Πρεσπών, με την οποία το Βερολίνο και η ΕΕ ελπίζουν ότι θα ευνοηθεί η ειρήνη και η σταθερότητα στα Βαλκάνια.

«Ο Αλέξη Τσίπρας, που βρίσκεται πίσω στις δημοσκοπήσεις ενόψει των βουλευτικών εκλογών φέτος, υποσχέθηκε να ανατρέψει κάποιες από τις αντιδημοφιλείς μεταρρυθμίσεις μετά την ολοκλήρωση του τρίτου μνημονίου. Η Γερμανία ανησυχεί επίσης για την ικανότητα της κυβέρνησης Τσίπρα να περάσει από το κοινοβούλιο τη συμφωνία που πέτυχε με την ΠΓΔΜ για την αλλαγή του ονόματός της σε Βόρεια Μακεδονία», συνεχίζει το Reuters, που σημειώνει ότι ο κυβερνητικός εταίρος του κ. Τσίπρα «έχει απειλήσει να αποχωρήσει από την κυβέρνηση αν η Συμφωνία των Πρεσπών πάει στη Βουλή. Πολλοί Έλληνες θέλουν να αφαιρεθεί ο όρος “Μακεδονία” από το όνομα της γειτονικής χώρας, υποστηρίζοντας ότι υπονοεί εδαφικές διεκδικήσεις».

Ακόμη, οι γερμανικές αποζημιώσεις μπορεί να πέσουν στο τραπέζι κατά την επίσκεψη Μέρκελ στην Αθήνα, σύμφωνα με διπλωμάτες που επικαλείται το Reuters.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...