Ο σκηνοθέτης Μπαμπάκ Χοραμντίν, τη δολοφονία του οποίου ομολόγησαν οι γονείς του | Iran TV
Επικαιρότητα

Φρίκη στο Ιράν: Δολοφόνησαν και τεμάχισαν τον γιο τους γιατί ήταν ανύπαντρος

Οι ηλικιωμένοι γονείς ομολόγησαν ότι πριν από χρόνια και με τον ίδιο τρόπο σκότωσαν τον γαμπρό τους και, αργότερα, την κόρη τους
Protagon Team

Ενα αδιανόητο έγκλημα, για λόγους που σοκάρουν όσο και προβληματίζουν, ήλθε στο φως στο Ιράν, όπου οι γονείς ενός 47χρονου συνελήφθησαν με την κατηγορία ότι σκότωσαν και στη συνέχεια διαμέλησαν τον γιο τους.

Στην πορεία ήλθαν στο φως άλλα δύο εγκλήματα από τους ίδιους ανθρώπους και μάλιστα με τον ίδιο τρόπο: η δολοφονία της κόρης τους και του γαμπρού τους.

Το έγκλημα αποκαλύφθηκε το πρωί της περασμένης Κυριακής, όταν κάποιος εντόπισε ανθρώπινα μέλη σε κάδο απορριμμάτων στο προάστιο Εκμπατάν της Τεχεράνης. Θύμα είναι ο σκηνοθέτης Μπαμπάκ Χοραμντίν.

Η αστυνομία βρήκε δύο χέρια και άλλα λείψανα, ενώ από τα αποτυπώματα γρήγορα έφτασε στην ταυτότητα του θύματος. Μετέβη στο σπίτι των γονιών του Χοραμντίν, όπου ο πατέρας του (81 ετών) και η μητέρα (74 ετών) ομολόγησαν, ανέφερε ο Guardian.

Είπαν ότι έριξαν υπνωτικά στον γιο τους και μετά τον έπνιξαν, τον μαχαίρωσαν μέχρι θανάτου και τον διαμέλησαν. Ομολόγησαν ότι με τον ίδιο τρόπο είχαν σκοτώσει  πριν από 10 χρόνια τον γαμπρό τους και πριν από τρία χρόνια την κόρη τους. Αγνωστο είναι γιατί η εξαφάνιση των δύο δεν προκάλεσε υποψίες ή έρευνα από τις Αρχές.

Ο γαμπρός και η κόρη του ζεύγους που συνελήφθη

Αν και η δολοφονία είναι βαρύτατο αδίκημα στο Ιράν, το νομικό σύστημα είναι επιεικές για όσους σκοτώνουν τα παιδιά τους, οι οποίοι αντιμετωπίζουν κάθειρξη έως και 10 έτη. Είναι άλλη μια πτυχή της υπόθεσης, πέρα από την αγριότητα, που έχει προκαλέσει ζωηρή συζήτηση στη χώρα. Αν, ωστόσο, οι γονείς καταδικαστούν για τη δολοφονία του γαμπρού τους, ενδεχομένως να αντιμετωπίσουν τη θανατική ποινή.

«Την Παρασκευή το βράδυ, η μητέρα του μαγείρεψε κοτόπουλο και το δηλητηρίασε. Ομως δεν το έφαγε και πήγε στο δωμάτιό του και κοιμήθηκε, οπότε βάλαμε το φαγητό στο ψυγείο. Ξύπνησε την επόμενη μέρα και το έφαγε», είπε ο πατέρας του σκηνοθέτη.

Στη συνέχεια, ο ίδιος έδεσε τα πόδια του σκηνοθέτη σε μια καρέκλα και έπειτα έβαλε μια μαύρη πλαστική σακούλα στο κεφάλι του πριν τον μαχαιρώσει πολλές φορές. Μετέφερε μετά το πτώμα στο μπάνιο όπου το έκαψαν σε κομμάτια και το πέταξαν, μέσα σε τρεις βαλίτσες, σε διάφορα σημεία της πόλης.

Οπως ισχυρίστηκαν, οδηγήθηκαν στο έγκλημα γιατί ο γαμπρός τους ήταν βίαιος, η κόρη τους είχε εθιστεί στα ναρκωτικά και ο γιος τους, ο σκηνοθέτης, ήταν ανύπαντρος και είχε σχέσεις με μαθήτριες. «Δεν μετανιώνω για ό,τι έκανα με τη γυναίκα μου. Καταστράφηκαν και ευχαριστώ τον Θεό», είπε ο πατέρας.