161
Στελέχη της ειδικής μονάδας του Στρατού εισέρχονται σε οίκο ευγηρείας στη Μαδρίτη | REUTERS/Susana Vera

Φρίκη στην Ισπανία: Στρατιώτες ανακάλυψαν πτώματα ηλικιωμένων σε γηροκομεία

Protagon Team Protagon Team 23 Μαρτίου 2020, 21:53
Στελέχη της ειδικής μονάδας του Στρατού εισέρχονται σε οίκο ευγηρείας στη Μαδρίτη
| REUTERS/Susana Vera

Φρίκη στην Ισπανία: Στρατιώτες ανακάλυψαν πτώματα ηλικιωμένων σε γηροκομεία

Protagon Team Protagon Team 23 Μαρτίου 2020, 21:53

H κατάσταση στην Ισπανία με τον κορονοϊό ξεπερνά τους χειρότερους εφιάλτες. Δεν είναι μόνο οι χιλιάδες πλέον νεκροί, ούτε η τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το σύστημα υγείας της χώρας με τους ασθενείς να είναι παρατημένοι στα δάπεδα, αφού οι κλίνες είναι γεμάτες. Είναι και ότι πλέον οι άνθρωποι πεθαίνουν, μόνοι, αβοήθητοι, ξεχασμένοι.

Ισπανοί στρατιώτες ανακάλυψαν εγκαταλελειμμένους ηλικιωμένους, μερικοί είχαν πεθάνει στο κρεβάτι τους, μέσα σε γηροκομεία που επλήγησαν από την επιδημία του κορονοϊού. Αυτό ανακοίνωσε τη Δευτέρα η υπουργός Αμυνας, Μαργαρίτα Ρόμπλες.

«Θα είμαστε αδιάλλακτοι και άτεγκτοι όσον αφορά τη μεταχείριση που έχουν οι γέροντες σε αυτές τις κατοικίες», δήλωσε  Μαργαρίτα Ρόμπλες μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο Telecinco.

«Ο στρατός, κατά τη διάρκεια ορισμένων επισκέψεων, είδε ηλικιωμένους τελείως εγκαταλειμμένους, ακόμη και πεθαμένους πάνω στα κρεβάτια τους μερικές φορές», δήλωσε.

Ο στρατός έχει πλέον αρμοδιότητα να παρεμβαίνει στους οίκους ευγηρίας, μετά τους δεκάδες θανάτους που καταγράφηκαν σε διάφορα γηροκομεία, κυρίως στη Μαδρίτη και στην περιφέρεια Καστίλλη -Λα Μάντσα, στην κεντρική Ισπανία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...