498
φωτογραφία αρχείου | ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ/Intime

Φρίκη στην Ηλιούπολη: Συνελήφθη 44χρονος προπονητής τάε κβον ντο που βίαζε τις ανήλικες αθλήτριές του

Protagon Team Protagon Team 22 Μαρτίου 2023, 13:29
φωτογραφία αρχείου
|ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ/Intime

Φρίκη στην Ηλιούπολη: Συνελήφθη 44χρονος προπονητής τάε κβον ντο που βίαζε τις ανήλικες αθλήτριές του

Protagon Team Protagon Team 22 Μαρτίου 2023, 13:29

Ενας 44χρονος προπονητής τάε κβον ντο σε αθλητικό σύλλογο της Ηλιούπολης συνελήφθη με ένταλμα, την Τρίτη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής, με την κατηγορία ότι εκμεταλλευόμενος την ιδιότητά του ως προπονητής, προέβαινε σε γενετήσιες πράξεις σε βάρος ανήλικων κοριτσιών.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, προηγήθηκε έρευνα από την οποία προέκυψε ότι ο κατηγορούμενος, που είναι παντρεμένος και πατέρας ανηλίκου, τουλάχιστον από το 2009 έως και το 2020, πλησίαζε ανήλικες αθλήτριές του, ηλικίας από 12 έως 16 ετών, και αφού εκθείαζε τις ικανότητές τους στο άθλημα, τις έπειθε να ενταχθούν στο αγωνιστικό τμήμα, ώστε να έχουν κυρίως ατομικές προπονήσεις μαζί του. Στη συνέχεια, στον χώρο του γυμναστηρίου ή και στο σπίτι του βίαζε τις ανήλικες αθλήτριες.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του και στα οχήματά του συλληφθέντος, καθώς και σε χώρο της σχολής, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία κινητά τηλέφωνα, δύο tablet, τρεις φορητοί υπολογιστές, σκληρός δίσκος και κάρτα μνήμης.

Οπως έχει προκύψει από την έως τώρα έρευνα, ο συλληφθείς βίαζε τουλάχιστον πέντε έφηβες, οι οποίες τώρα είναι ενήλικες, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή του και σε άλλες παρόμοιες πράξεις.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και η υπόθεση παραπέμφθηκε σε ανακριτή, από όπου εκδόθηκε και το σχετικό ένταλμα σύλληψης.

Σε βάρος του προπονητή ασκήθηκε ποινική δίωξη για βιασμό κατά συρροή, κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια, παραβίαση προσωπικών δεδομένων και για προμήθεια και κατοχή ναρκωτικών.

Ο προπονητής οδηγήθηκε το πρωί της Τετάρτης στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών και την Παρασκευή θα απολογηθεί ενώπιον του 14ου τακτικού ανακριτή.

Ομοσπονδία: Νιώσαμε ντροπή και αποτροπιασμό

Η Ελληνική Ομοσπονδία Ταε Κβον Ντο εξέδωσε ανακοίνωση για το θέμα, στην οποία επισημαίνει ότι δεν υπήρχε σχετική καταγγελία και κάνει λόγο για «ανθρωπόμορφο τέρας», για το οποίο θα ζητήσουν να αφαιρεθεί η άδεια ασκήσεως επαγγέλματος.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ομοσπονδίας:

«Νιώσαμε ντροπή και αποτροπιασμό στο άκουσμα της είδησης ότι ένας προπονητής του ταεκβοντό συνελήφθη επειδή φέρεται παρενοχλούσε σεξουαλικά ανήλικες αθλήτριες που ανήκαν στο σύλλογό του. Δεν το χωράει ανθρώπινος νους, ότι ένας άνθρωπος που θα έπρεπε να είναι δάσκαλος στους νεαρούς αθλητές και αθλήτριες, μεταμορφώθηκε σε ανθρωπόμορφο τέρας, ωθώντας κάποια νεαρά κοριτσάκια σε πράξεις απεχθείς, καταδικαστέες, που χρήζουν νομικής παρέμβασης και φυσικά καταδίκης.

Δυστυχώς, η Ελληνική Ομοσπονδία Ταεκβοντό, έλαβε γνώση της δράσης του συγκεκριμένου προπονητή μόλις πριν από λίγη ώρα από τα τηλεοπτικά κανάλια. Ουδέποτε είχαμε λάβει κάποια καταγγελία από τους γονείς ή τις ίδιες τις αθλήτριες, γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα είχαμε ήδη παρέμβει ώστε να αποπέμψουμε από την οικογένειά μας, ένα παραβατικό στοιχείο. Και δεν θα μέναμε μόνο εκεί. Εμείς οι ίδιοι θα τον είχαμε καταγγείλει στα αρμόδια όργανα, γιατί τέτοιες συμπεριφορές δεν είναι ανεκτές όχι μόνο στο ταεκβοντό και τον ελληνικό αθλητισμό, αλλά ούτε στην κοινωνία μας.

Θα είμαστε στη διάθεση της δικαιοσύνης για οτιδήποτε χρειαστεί. Δεσμευόμαστε ότι η διοίκηση ης ΕΛΟΤ θα κάνει ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό για τη δημιουργία συνθηκών ώστε να μην επαναληφθεί κάτι παρόμοιο στο μέλλον. Παράλληλα θα ζητήσουμε από τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Αυγενάκη, την αφαίρεση της άδειας ασκήσεως επαγγέλματος από τον συγκεκριμένο προπονητή, τον οποίο η ΕΛΟΤ θα φροντίσει να τον διαγράψει από τις τάξεις της».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...