228
Ενας από τους 14 άνδρες που συνελήφθησαν για την εμπλοκή τους στο κύκλωμα | Australian Federal Police

Φρίκη στην Αυστραλία: Δεκάδες παιδιά σε κύκλωμα σεξουαλικής κακοποίησης

Protagon Team Protagon Team 11 Νοεμβρίου 2020, 12:03
Ενας από τους 14 άνδρες που συνελήφθησαν για την εμπλοκή τους στο κύκλωμα
|Australian Federal Police

Φρίκη στην Αυστραλία: Δεκάδες παιδιά σε κύκλωμα σεξουαλικής κακοποίησης

Protagon Team Protagon Team 11 Νοεμβρίου 2020, 12:03

Η αστυνομία στην Αυστραλία προχώρησε στη διάσωση δεκάδων παιδιών που ήταν θύματα διεθνούς κυκλώματος εκμετάλλευσης και σεξουαλικής κακοποίησης, ενώ συνέλαβε και 14 άνδρες που εμπλέκονταν σε αυτό.

Συνολικά 46 παιδιά, από 16 μηνών έως και 15 ετών, ήταν θύματα του κυκλώματος και υφίσταντο σεξουαλική κακοποίηση ή άλλες μορφές εκμετάλλευσης. Από τα θύματα, 16 ήταν στον ίδιο παιδικό σταθμό.

Αλλες τρεις συλλήψεις έγιναν στις ΗΠΑ, ενώ υπάρχουν και ύποπτοι στην Ευρώπη, την Ασία, τον Καναδά και τη Νέα Ζηλανδία.

Οι συλληφθέντες στην Αυστραλία αντιμετωπίζουν συνολικά πάνω από 800 κατηγορίες που αφορούν την εκμετάλλευση των παιδιών, μέχρι και κατηγορίες για κτηνοβασία! Τα μέλη του κυκλώματος μοιράζονταν μέσω Διαδικτύου φωτογραφίες και βίντεο.

Μία από τις πιο ανατριχιαστικές περιπτώσεις αφορά έναν άνδρα 27 ετών που εργαζόταν σε παιδικό σταθμό στη Νέα Νότια Ουαλία, ο οποίος είχε πρόσβαση σε 30 παιδιά. Αυτός βαρύνεται με πάνω από 300 αδικήματα, ενώ στα χέρια των Αρχών είναι και ένας συνεργός του, 22 ετών.

Οι συλλήψεις ήταν το αποτέλεσμα έρευνας των αυστραλιανών Αρχών που κράτησε ένα χρόνο, έπειτα από πληροφορίες που έλαβαν από τις ΗΠΑ.

Τον Φεβρουάριο είχε συλληφθεί σε πόλη κοντά στο Σίνδεϊ ένας άνδρας 30 ετών, ο οποίος βαρύνεται με 89 αδικήματα. Από εκεί άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι των φρικιαστικών υποθέσεων και να διευρύνεται ο κύκλος των υπόπτων. Μεταξύ τους είναι ένας ερασιτέχνης προπονητής ποδοσφαίρου, ένας ηλεκτρολόγος, υπάλληλος σε σούπερ μάρκετ και ένας εργαζόμενος σε κέντρο για άτομα με αναπηρία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...