604
|

Φρίκη για μια 12χρονη στη Μάνη – Τη βίαζε ιερέας, η μητέρα της δεν την πίστευε

Protagon Team Protagon Team 27 Οκτωβρίου 2019, 18:06

Φρίκη για μια 12χρονη στη Μάνη – Τη βίαζε ιερέας, η μητέρα της δεν την πίστευε

Protagon Team Protagon Team 27 Οκτωβρίου 2019, 18:06

«Κανείς δεν το πίστευε το παιδί».

Η φράση του προέδρου του συλλόγου «Το Χαμόγελο του Παιδιού» Κώστα Γιαννόπουλου περιγράφει με δύο λόγια τα περιστατικά πίσω από τη χρόνια σωματική και σεξουαλική κακοποίηση και τον βιασμό που υπέστη μία 12χρονη από έναν ιερέα στη Μάνη.

Για το πώς η μητέρα της κοπέλας δεν πίστευε τι συνέβαινε.

Αλλά και πώς οι καταγγελίες της κοπέλας άργησαν πολύ να εισακουστούν σε μια μικρή κοινωνία που πιθανόν γνώριζε και σιωπούσε.

Στο περιστατικό, που έχει πάρει πλέον τον δρόμο της Δικαιοσύνης, αναφέρθηκε την Κυριακή και ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος, τονίζοντας ότι «αυτή η φρικτή υπόθεση» πρέπει να  διαλευκανθεί όσο το δυνατόν ταχύτερα.

Η 12χρονη φιλοξενείται πλέον στο «Χαμόγελο του Παιδιού»

Σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1, ο κ. Γιαννόπουλος είπε ότι η κοπέλα ήρθε στον σύλλογο με εισαγγελική εντολή και εκμυστηρεύτηκε σε κάποια παιδαγωγό τα όσα βίωνε. Αμέσως έγινε καταγγελία στην εισαγγελέα και ακολούθησε η νόμιμη διαδικασία.

Εξήγησε ο ίδιος ότι «κανένας δεν το πίστευε το παιδί. Ερχόταν η μητέρα με δικηγόρο για να αλλάξει την κατάθεσή της το παιδί» και πρόσθεσε ότι η μητέρα προσπαθούσε να αποτρέψει την 12χρονη από το να πει την αλήθεια.

Τελικά, η μητέρα παραδέχθηκε τα όσα γνώριζε και έτσι ο εφιάλτης του παιδιού, που κράτησε για περισσότερο από 1,5 χρόνο, έλαβε τέλος.

Σύμφωνα με τον «Λακωνικό Τύπο», ο ιερέας είναι 57 ετών, χήρος και πατέρας τεσσάρων παιδιών. Διέμενε σε χωριό της Ανατολικής Μάνης, όπου ασκούσε το επάγγελμά του. Τα τελευταία χρόνια συζούσε με μια γυναίκα βουλγαρικής καταγωγής, μητέρα του ανήλικου κοριτσιού.

Ιερώνυμος: «Τερατώδες και φρικαλέο γεγονός»

Σε ερώτηση για το συμβάν ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ:

«Δεν υπάρχουν λέξεις που να μπορούν να αποτυπώσουν τον βαθύτατο πόνο μου ως κληρικού, αλλά και την οργή μου ως ανθρώπου για το τερατώδες και φρικαλέο γεγονός της σεξουαλικής κακοποίησης του 12χρονου αγγελουδιού στην Ανατολική Μάνη.

Δεν χωρά στο νου και στην ψυχή μου ότι ένας άνθρωπος ταγμένος στη διακονία του Θεού προσβάλλει και προδίδει τον Θεό, βιαιοπραγώντας σε βάρος των δημιουργημάτων Του.

Θα ευχόμουν όλα αυτά να μην ισχύουν. Η Δικαιοσύνη όμως θα κρίνει.

Το ταχύτερο που αυτή η φρικτή υπόθεση διαλευκανθεί, το καλύτερο.

 Όμως τώρα, προσωπικά, δεν μπορώ να σιωπήσω. Ουδείς μπορεί.

Ζητώ ταπεινά συγγνώμη από τον Θεό και προσεύχομαι για το αθώο αγγελούδι».

Ο 57χρονος ιερέας φέρεται να κακοποιούσε σεξουαλικά την 12χρονη από ηλικία των εννέα ετών ενώ τη χτυπούσε βάναυσα όταν αυτή αντιδρούσε.

Τον Απρίλιο του 2018 η κοπέλα εμπιστεύτηκε το γεγονός σε άνθρωπο του «Χαμόγελου» και μετά από προτροπή του τελευταίου άμεσα κινήθηκαν οι διαδικασίες. Μαζί με ανθρώπους του συλλόγου μετέβη στον εισαγγελέα ανηλίκων όπου κατέθεσε με την πλαισίωση από πραγματογνώμονα.

Σε αυτήν την προσπάθεια, προσθέτει το «Χαμόγελο του Παιδιού», «οι άνθρωποι του που βρίσκονταν συνεχώς δίπλα στην 12χρονη, αντιμετώπιζαν τις απειλές του ιερέα έως του σημείου της επίσκεψης του μαζί με δικηγόρο σε χώρο μας για την αποτροπή των ενεργειών μας. Επιπροσθέτως και η μητέρα του Παιδιού προέβη σε προπηλακισμούς εις βάρος των ανθρώπων του Οργανισμού. Αποτέλεσμα ήταν να συλληφθεί εργαζόμενος του Οργανισμού μας.

» Σε συνέχεια των παραπάνω κληθήκαμε από τον εισαγγελέα που τελικά αποφάσισε ότι η 12χρονη δεν θα έχει επαφή με τον ιερέα.

» Οταν ολοκληρώθηκε η κατάθεση της 12χρονης, ο εισαγγελέας αποφάσισε να έχει επαφή μόνο με τη μητέρα της παρουσία κοινωνικού λειτουργού από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ωστόσο δεν υπήρχε κάποια απόφαση για τον τότε φερόμενο ως δράστη ιερέα.

» Πριν λίγες ημέρες και αφού η μητέρα της 12χρονης κατάλαβε πως της έλεγε την αλήθεια προχώρησε σε κατάθεση. Ο ιερέας συνελήφθη και κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση».

Τελικά, η σύλληψη του ιερέα έγινε την περασμένη Τρίτη, ενώ με ταχείς διαδικασίες προχώρησαν η προανάκριση και η απολογία του. Την Τετάρτη οδηγήθηκε στις φυλακές Τρίπολης, όπου θα παραμείνει προφυλακισμένος μέχρι τη δίκη του.

Ο ίδιος αρνείται τα πάντα και φέρεται να προχωρά σε απειλές.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...