300
Ενα από τα πλέον αναγνωρίσιμα σκίτσα της γνωστής ηλεκτρονικής πλατφόρμας διαμεσολάβησης Uber η οποία πάντως δεν λειτουργεί ακόμη στην Ελλάδα | Uber

«Φρένο» Θεσμών στην κυβερνητική ρύθμιση για την εφαρμογή Beat

Protagon Team Protagon Team 29 Σεπτεμβρίου 2017, 23:18
Ενα από τα πλέον αναγνωρίσιμα σκίτσα της γνωστής ηλεκτρονικής πλατφόρμας διαμεσολάβησης Uber η οποία πάντως δεν λειτουργεί ακόμη στην Ελλάδα
|Uber

«Φρένο» Θεσμών στην κυβερνητική ρύθμιση για την εφαρμογή Beat

Protagon Team Protagon Team 29 Σεπτεμβρίου 2017, 23:18

Είχε προηγηθεί η έντονη αντίδραση της γνωστής διαδικτυακής πλατφόρμας, μέσω της οποίας οι πολίτες βρίσκουν ταξί, έχοντας μάλιστα τη δυνατότητα να αξιολογήσουν τις υπηρεσίες των επαγγελματιών του ταξί. Οπως υποστηρίζει η Beat, μετατρέπεται σε εταιρεία μεταφορικού έργου και όχι όπως ως σήμερα σε εταιρεία μεσολάβησης.

Τώρα, ενστάσεις για το σχέδιο νόμου που προωθεί το υπουργείο Μεταφορών, με σκοπό τη μετατροπή της ηλεκτρονικής πλατφόρμας διαμεσολάβησης «Beat» (πρώην «Taxibeat») σε εταιρεία παροχής μεταφορικού έργου, φέρονται να έχουν διατυπώσει οι Θεσμοί.

Το βέβαιο είναι ότι οι σχεδιαζόμενες νομοθετικές αλλαγές δεν έχουν, προς το παρόν, την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία δηλώνει ενήμερη για την υπόθεση και ετοιμάζεται να εξετάσει κατά πόσον το νέο νομοθετικό πλαίσιο είναι συμβατό με τις προβλέψεις και τους όρους του Μνημονίου.

Συγκεκριμένα, σε ερώτηση της ανταποκρίτριας της «Καθημερινής» στις Βρυξέλλες, Ελένης Βαρβιτσιώτη, για το κατά πόσον το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου βρίσκει την Κομισιόν σύμφωνη, εκπρόσωπός της δήλωσε:

«Οι Θεσμοί θα εξετάσουν τα μέτρα και θα συζητήσουν με την ελληνική κυβέρνηση, για να αξιολογήσουν κατά πόσο είναι συμβατό με τις δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί στο πλαίσιο του Μνημονίου. Συγκεκριμένα, με εκείνες που συνδέονται με τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος και την άρση των φραγμών στον ανταγωνισμό».

Σύμφωνα, δε, με πληροφορίες που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων, οι Θεσμοί ζητούν να μην κατατεθεί στη Βουλή το επίμαχο σχέδιο νόμου, μολονότι νωρίτερα, σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο, «φωτογραφίζοντας» πλέον την Uber, έκανε λόγο για «παραπληροφόρηση που σκοπίμως διακινείται, για να καλύψει τη δράση και τις δραστηριότητες όσων παρανομούν. Οσων δραστηριοποιούνται στη χώρα μας και δεν έχουν καν έδρα σε αυτή».

Για «παραπληροφόρηση που σκοπίμως διακινείται για να καλύψει τη δράση όσων παρανομούν» έκανε λόγο σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών απαντώντας στις αντιδράσεις. Το υπουργείο υποστήριζε δε πως οι «Ηλεκτρονικές Εφαρμογές και Εταιρείες Διαμεσολάβησης που σέβονται τη νομοθεσία δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...