202
Ο ΚΙμ σε επίσκεψή του σε φρουτοπαραγωγική καλλιέργεια έξω από την Πιονγκ Γιανγκ, στις 21 Σεπτεμβρίου. Οταν δεν παίζει με τους πυραύλους, παίζει με τα μήλα | KCNA via REUTERS

Φόβοι για νέα πυρηνική δοκιμή του Κιμ μετά τον σεισμό στην Βόρεια Κορέα

Protagon Team Protagon Team 23 Σεπτεμβρίου 2017, 15:45
Ο ΚΙμ σε επίσκεψή του σε φρουτοπαραγωγική καλλιέργεια έξω από την Πιονγκ Γιανγκ, στις 21 Σεπτεμβρίου. Οταν δεν παίζει με τους πυραύλους, παίζει με τα μήλα
|KCNA via REUTERS

Φόβοι για νέα πυρηνική δοκιμή του Κιμ μετά τον σεισμό στην Βόρεια Κορέα

Protagon Team Protagon Team 23 Σεπτεμβρίου 2017, 15:45

Σεισμική δόνηση 3,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στην περιοχή της Βόρειας Κορέας κατέγραψε το Σάββατο η Σεισμολογική Υπηρεσία της Κίνας, κάνοντας λόγο για «πιθανή έκρηξη», όπως μετέδωσε το πρακτορείο Reuters.

Η υπηρεσία, όπως ανακοίνωσε στον επίσημο ιστότοπό της εντόπισε την δόνηση στις 08.30 ώρα Γκρίνουιτς, σε μηδενικό βάθος ενισχύοντας έτσι τα σενάρια πως πρόκειται για άλλη μια πυρηνική δοκιμή από το καθεστώς του Κιμ Γιονγκ Ουν. Την πιθανότητα αυτή ενισχύει το γεγονός πως ο σεισμός εντοπίζεται κοντά στην περιοχή που είχαν πραγματοποιηθεί οι προηγούμενες δόκιμες της  Πιονγκγιάνγκ.

Η μετεωρολογική υπηρεσία της Νότιας Κορέας από την πλευρά της, ωστόσο, έκανε γνωστό πως θα προχωρήσει σε περαιτέρω ανάλυση της φύσης της συγκεκριμένης δόνησης καθώς η αρχική της εκτίμηση ήταν πως επρόκειτο για απλό σεισμό.

Σε μία διαφορετική εκτίμηση, ο Οργανισμός για τη Συνθήκη Πλήρους Απαγόρευσης των Πυρηνικών Δοκιμών (CTBTO) ανακοίνωσε σήμερα ότι κατέγραψε δύο σεισμικές δονήσεις στη Βόρεια Κορέα, αλλά προφανώς δεν οφείλονταν σε εκρήξεις.

“Δύο # Σεισμοί! Στις 0829UTC & ένας πολύ μικρότερος @ 0443UTC απίθανο να προκλήθηκαν από έκρηξη! “, αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανάρτησή της στο Twitter ο εκτελεστικός γραμματέας του CTBTO Λασίνα Ζέρμπο από τα κεντρικά γραφεία της Βιέννης.

Και οι πρώτες αναρτήσεις του εκτελεστικού γραμματέα του Οργανισμού για τη Συνθήκη Πλήρους Απαγόρευσης των Πυρηνικών Δοκιμών:

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...