347
Ο Πρωθυπουργός στη συνάντηση με τον πρόεδρο και τους εκπροσώπους της Εθνικής Συνομοσπονδίας ΑμεΑ | INTIMEnews

Φόρος τιμής στη Μαρίκα Μητσοτάκη η υλοποίηση της πολιτικής για τα άτομα με αναπηρία

Protagon Team Protagon Team 21 Αυγούστου 2019, 15:13
Ο Πρωθυπουργός στη συνάντηση με τον πρόεδρο και τους εκπροσώπους της Εθνικής Συνομοσπονδίας ΑμεΑ
|INTIMEnews

Φόρος τιμής στη Μαρίκα Μητσοτάκη η υλοποίηση της πολιτικής για τα άτομα με αναπηρία

Protagon Team Protagon Team 21 Αυγούστου 2019, 15:13

Τη δέσμευση και αφοσίωσή του στην υλοποίηση μίας τολμηρής πολιτικής για τα άτομα με αναπηρία, επανέλαβε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συνάντηση που είχε την Τρίτη στο Μαξίμου με τον πρόεδρο και τους εκπροσώπους της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία.

Στις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο Πρωθυπουργός χαρακτήρισε απόλυτη προτεραιότητα της κυβέρνησης τη στρατηγική για την ουσιαστική και αποτελεσματική αντιμετώπιση των προβλημάτων των ατόμων με αναπηρία και στο πλαίσιο αυτό ανακοίνωσε ότι την ευθύνη του συντονισμού θα έχει ο ίδιος προσωπικά και το Γραφείο του διά του υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη.

Το επόμενο βήμα, τόνισε, είναι να μπορούμε να συμφωνήσουμε πια σε ένα κοινό σχέδιο δράσης με ξεκάθαρα μέσα, χρονικά ορόσημα και, κυρίως, μετρήσιμους δείκτες αποτελεσματικότητας.

Ο κ. Μητσοτάκης έδωσε όμως και μία άλλη, προσωπική, διάσταση στην υλοποίηση της πολιτικής για τα ΑμεΑ καθώς όπως είπε, κατά κάποιο τρόπο αποτελεί και ένα φόρο τιμής προς τη μητέρα του, Μαρίκα Μητσοτάκη, η οποία, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «πρώτη με θάρρος τότε και με κόστος έβαλε στο δημόσιο διάλογο τα ζητήματα της αναπηρίας, μιλώντας η ίδια για το πρόβλημά της ίσως σε μια εποχή που η κοινωνία δεν ήταν ακόμη έτοιμη και ώριμη να μπορεί να αντιμετωπίσει αυτά τα προβλήματα».

Στη διάρκεια της συνάντησης ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, ανέλυσε τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς που αφορούν στα άτομα με αναπηρία, δηλώνοντας ανοιχτός στο διάλογο και σε προτάσεις για τη διαμόρφωση των πολιτικών και των νομοθετικών πρωτοβουλιών που θα αναληφθούν.

Από την πλευρά του, ο ο πρόεδρος της Ε.Σ.ΑμεΑ Ιωάννης Βαρδακαστάνης κατέθεσε τις θέσεις προτάσεις της Συνομοσπονδίας, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην αυτή για ένα 4ετές πρόγραμμα δημόσιων πολιτικών για άτομα με αναπηρία.

Οπως ανακοινώθηκε από το Μαξίμου, ανάμεσα στις προτάσεις που συζητήθηκαν και θα προωθηθούν προς υλοποίηση είναι:

  • Η συγκρότηση διαρκούς τεχνικής επιτροπής με τη συμμετοχή εκπροσώπων των συναρμόδιων υπουργείων και της συνομοσπονδίας για θέση και επεξεργασία προτάσεων.
  • Η δημιουργία Εθνικής Αρχής Προσβασιμότητας σε επίπεδο Πρωθυπουργού η οποία θα επιβλέπει την εφαρμογή του θεσμικού πλαισίου για τα ΑμεΑ και θα εισηγείται ρυθμιστικές παρεμβάσεις.
  • Η άμεση ενσωμάτωση του προστατευτικού πλαισίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η ανάληψη νομοθετικής πρωτοβουλίας που θα κωδικοποιεί τις διάσπαρτες νομοθετικές διατάξεις και θα εισάγει τις αναγκαίες παρεμβάσεις.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...