201
Τα δεδομένα αφορούν, μεταξύ άλλων, χιλιάδες Γερμανούς, οι οποίοι έχουν ακίνητα | REUTERS/Abdel Hadi Ramahi//File Photo

Φορολογικά δεδομένα από το Ντουμπάι αγόρασε η Γερμανία

Protagon Team Protagon Team 11 Ιουνίου 2021, 20:58
Τα δεδομένα αφορούν, μεταξύ άλλων, χιλιάδες Γερμανούς, οι οποίοι έχουν ακίνητα
|REUTERS/Abdel Hadi Ramahi//File Photo

Φορολογικά δεδομένα από το Ντουμπάι αγόρασε η Γερμανία

Protagon Team Protagon Team 11 Ιουνίου 2021, 20:58

Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Ολαφ Σολτς αγόρασε για πρώτη φορά μέσω της Ομοσπονδιακής Κεντρικής Φορολογικής Υπηρεσίας (BZSt) μυστικά φορολογικά δεδομένα για να αποκαλύψει μαζική φορολογική απάτη, ανέφερε σε δημοσίευμά του  το περιοδικό Der Spiegel.

Πρόκειται για πληροφορίες εκατομμυρίων φορολογουμένων, συμπεριλαμβανομένων αρκετών χιλιάδων Γερμανών, οι οποίοι μεταξύ άλλων, έχουν ακίνητα περιουσιακά στοιχεία στο Εμιράτο του Ντουμπάι.

Ο σοσιαλδημοκράτης πολιτικός ελπίζει ότι από την αγορά των μυστικών φορολογικών δεδομένων θα αποκαλυφθούν σημαντικά διασυνοριακά φορολογικά αδικήματα. Σύμφωνα με το ομοσπονδιακό υπουργείο Οικονομικών, τα δεδομένα παρείχαν πληροφορίες για περιουσιακά στοιχεία στο Ντουμπάι που έχουν αποκρυβεί από τις φορολογικές αρχές.

Εκτός από την διαλεύκανση ποινικών αδικημάτων, τα δεδομένα διασφάλισαν επίσης ότι οι φορολογικές αρχές θα έχουν πλήρη πρόσβαση σε διασυνοριακές συναλλαγές και έτσι θα αποφευχθεί η απώλεια φορολογικών εσόδων.

Τα δεδομένα προσφέρθηκαν από ανώνυμο πληροφοριοδότη και η αγορά τους κόστισε στην Ομοσπονδιακή Κεντρική Φορολογική Υπηρεσία (BZSt) περίπου δύο εκατ. ευρώ. Μετά τη μυστική παράδοση του υλικού, τα δεδομένα βρίσκονται επί του παρόντος στην εν λόγω Αρχή, η οποία έχει την έδρα της στη Βόνη.

Την επόμενη εβδομάδα θα παραδοθούν στις φορολογικές αρχές των ομοσπονδιακών κρατιδίων, ώστε να να ερευνηθούν ποινικά κολάσιμες φορολογικές παραβάσεις εάν κριθεί απαραίτητο. Μέχρι τώρα, μόνο τα ομοσπονδιακά κρατίδια έχουν αγοράσει φορολογικά δεδομένα και η διαδικασία θεωρείται αμφιλεγόμενη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...