304
To κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ στον καταυλισμό των Ρομά όπου διαμένει η οικογένεια του 20χρονου | Twitter/@d_tzanakopoulos

Φονική καταδίωξη στο Πέραμα: Ο Τζανακόπουλος στο πλευρό της οικογένειας του 20χρονου Ρομά

Protagon Team Protagon Team 26 Οκτωβρίου 2021, 15:59
To κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ στον καταυλισμό των Ρομά όπου διαμένει η οικογένεια του 20χρονου
|Twitter/@d_tzanakopoulos

Φονική καταδίωξη στο Πέραμα: Ο Τζανακόπουλος στο πλευρό της οικογένειας του 20χρονου Ρομά

Protagon Team Protagon Team 26 Οκτωβρίου 2021, 15:59

Ανήμερα της ονομαστικής του εορτής, ο βουλευτής και γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Τζανακόπουλος, επικεφαλής κλιμακίου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, βρέθηκε στο πλευρό της οικογένειας του Νίκου Σαμπάνη, του 20χρονου Ρομά που έπεσε νεκρός από αστυνομικά πυρά στην άγρια καταδίωξη του κλεμμένου λευκού Hyundai από την Ομάδα ΔΙΑΣ μέχρι το Πέραμα.

«Επισκεφθήκαμε την οικογένεια του Νίκου Σαμπάνη που έπεσε νεκρός από πυρά αστυνομικών την Παρασκευή 22-10-21 το βράδυ. Εκφράσαμε την βαθιά θλίψη μας και δεσμευτήκαμε να κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να αποδοθεί δικαιοσύνη και να λάμψει η αλήθεια», έγραψε στη σχετική του ανάρτηση στο Twitter ο κ. Τζανακόπουλος.

Στις δηλώσεις του μετά την επίσκεψη στον καταυλισμό των Ρομά στον Ασπρόπυργο, ο πρώην υπουργός ζήτησε «να σταματήσουν άμεσα οι παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη» και «η  επιχείρηση συγκάλυψης, ψεύδους, συκοφαντίας, ρατσιστικού λόγου -όπως χαρακτηριστικά ανέφερε- που έχει κινητοποιηθεί από έναν ολόκληρο μηχανισμό και να αφήσουμε την αλήθεια να λάμψει ώστε να αποδοθεί Δικαιοσύνη».

«Οι εικόνες που αντικρίζουμε εδώ στον καταυλισμό, είναι εικόνες αποκλεισμού, είναι εικόνες ακραίας φτώχειας και αναδεικνύουν με τον πιο σαφή τρόπο την εγκατάλειψη του κράτους απέναντι στους Ρομά», σχολίασε ο κ. Τζανακόπουλος, καλώντας ην κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της «απέναντι στην οικογένεια του Νίκου Σαμπάνη, απέναντι στα παιδιά του, απέναντι στη γυναίκα του, έτσι ώστε αυτό να είναι μια ελάχιστη ένδειξη συμπαράστασης και μεταμέλειας, κρατικής μεταμέλειας, γι’ αυτό το απαράδεκτο -όπως υπογράμμισε- περιστατικό» στο Πέραμα.

Στο κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία συμμετείχαν ο τομεάρχης Προτασίας του Πολίτη της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Χρήστος Σπίρτζης, η αναπλ. τομεάρχης για θέματα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας Πάνος Λάμπρου, ο συντονιστής του τμήματος Αναπηρικής Πολιτικής Αντώνης Ρέλλας, ο βουλευτής Δυτικής Αττικής Γιώργος Τσίπρας, αντιπροσωπεία του Τομέα Δικαιωμάτων, της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ και η Νομαρχιακή Επιτροπή Δυτικής Αττικής.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...