401
Αλέκος Φλαμπουράρης, Αλέξης Χαρίτσης και Σταύρος Αραχωβίτης προ ημερών έξω από τον Αρειο Πάγο πριν καταθέσουν μηνυτήρια αναφορά κατά του στελέχους της Folli Follie, Νικολάου Σάκκου, και κατά παντός υπευθύνου για συκοφαντική δυσφήμιση |

Folli Follie: Στη Βουλή η δικογραφία για Φλαμπουράρη, Χαρίτση

Protagon Team Protagon Team 5 Ιανουαρίου 2021, 13:53
Αλέκος Φλαμπουράρης, Αλέξης Χαρίτσης και Σταύρος Αραχωβίτης προ ημερών έξω από τον Αρειο Πάγο πριν καταθέσουν μηνυτήρια αναφορά κατά του στελέχους της Folli Follie, Νικολάου Σάκκου, και κατά παντός υπευθύνου για συκοφαντική δυσφήμιση
|

Folli Follie: Στη Βουλή η δικογραφία για Φλαμπουράρη, Χαρίτση

Protagon Team Protagon Team 5 Ιανουαρίου 2021, 13:53

Στη Βουλή διαβιβάζεται η δικογραφία για την υπόθεση Folli Follie, καθώς από τη σχετική έρευνα του εισαγγελέα Πρωτοδικών, Κωνσταντίνου Σπυρόπουλου, που βρίσκεται σε εξέλιξη, προέκυψαν στοιχεία με αναφορές σε δύο πρώην υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ, τον Αλέκο Φλαμπουράρη και τον Αλέξη Χαρίτση.

Η δικογραφία με βάση τις διατάξεις του συντάγματος, διαβιβάζεται μέσω της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, με διαβιβαστικό το οποίο υπογράφει ο κ. Σπυρόπουλος,.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται στο ρεπορτάζ της η Ιωάννα Μάνδρου για την «Καθημερινή», η διαβίβαση του υλικού με τις αναφορές στα πολιτικά πρόσωπα που προέκυψε από την ανάκριση για την υπόθεση της folli Follie, γίνεται με τις συνταγματικές διατάξεις περί «αμελλητί», δηλαδή διαβίβασης άμεσης χωρίς αξιολόγηση.

Ειδικότερα στο εισαγγελικό έγγραφο διαβίβασης του φακέλου στη Βουλή σημειώνεται μεταξύ άλλων, ότι ο φάκελος πάει στη Βουλή προς διερεύνηση για «τυχόν αυτεπαγγέλτως διωκομένων πράξεων διαλαμβανομένων στην έκθεση της αρμοδίας ανακρίτριας κατ΄άρθρον 39 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, όπου περιγράφονται αξιόποινες πράξεις τυχόν τελεσθείσες από υπουργούς, βουλευτή και φυσικά πρόσωπα».

Για τον πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Μάκη Μπαλαούρα, επιλαμβάνεται η τακτική δικαιοσύνη καθώς δεν συντρέχουν λόγοι βουλευτικής ασυλίας στο πρόσωπό του. Ως εκ τούτου διενεργείται προκαταρκτική εξέταση από τον εισαγγελέα Σπυρόπουλο, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχουν διαπραχθεί τα αδικήματα της παθητικής δωροδοκίας, της δωροληψίας και της παράβασης του νόμου περί μεσαζόντων.

Ο πρώην βουλευτής φέρεται να είχε δεχθεί χορηγία από την FF, ύψους 80 χιλιάδων ευρώ, για τις ανάγκες, όπως υποστηρίζει ο ίδιος, νοσοκομείου της περιφέρειάς του, ενώ στην ίδια έρευνα ελέγχονται ο άλλοτε μεγαλομέτοχος της εταιρείας Τζώρτζης Κουτσολιούτσος και ο διευθυντής ασφαλείας της εταιρείας Νικόλαος Σάκος.

Επίσης, στο πλαίσιο των γενικευμένων ερευνών για την υπόθεση της Folli Follie ανασύρθηκε από το αρχείο η σχετική δικογραφία για τη διαχείριση της υπόθεσης της Folli Follie από την επιτροπή Κεφαιαλογοράς. Η ανάσυρση έγινε από τον εισαγγελέα Σπ. Παππά που είχε κάνει την αρχειοθέτηση και η έρευνα θα διεξαχθεί υπό το φως των νέων δεδομένων.

Σημειώνεται ότι κατά την ανάκριση της υπόθεσης για τη Folli Follie και κατά τη διάρκεια ειδικού διαχειριστικού ελέγχου εντοπίστηκαν μεταξύ άλλων ηλεκτρονικά μηνύματα του διευθυντού ασφαλείας της εταιρείας προς τον μεγαλομέτοχο, τότε, Τζώρτζη Κουτσολιούτσο, όπου γίνεται αναφορά σε παρεμβάσεις υπουργών (Φλαμπουράρης, Χαρίτσης και Στ. Αραχωβίτη) υπέρ των συμφερόντων της εταιρείας στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Tέλος, σε  ό,τι αφορά την περίπτωση του επίσης πρώην υπουργού της κυβέρνησης Τσίπρα, Σταύρο Αραχωβίτη, η δικογραφία διαβιβάζεται στη Βουλή για άρση της ασυλίας του και όχι με βάση τις διατάξεις του νόμου περί ευθύνης υπουργών που κινείται για τους  κ.κ. Φλαμπουράρη και Χαρίτση..

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...