283
O Δημήτρης Κουτσολιούτσος ενώ οδηγείται στο γραφείο του ανακριτή τον περασμένο Σεπτέμβριο | ΙΝΤΙΜΕnews

Folli Follie: Ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος διαμαρτύρεται για τη δημοσιοποίηση της έκθεσης PwC

Protagon Team Protagon Team 24 Δεκεμβρίου 2020, 14:21
O Δημήτρης Κουτσολιούτσος ενώ οδηγείται στο γραφείο του ανακριτή τον περασμένο Σεπτέμβριο
|ΙΝΤΙΜΕnews

Folli Follie: Ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος διαμαρτύρεται για τη δημοσιοποίηση της έκθεσης PwC

Protagon Team Protagon Team 24 Δεκεμβρίου 2020, 14:21

Υπό το βάρος των καταιγιστικών εξελίξεων στην υπόθεση της Folli Follie και τις αναφορές σε εμπλοκή στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ -πρώην υπουργών και βουλευτών- ο άλλοτε πανίσχυρος επικεφαλής της εταιρείας -προφυλακισμένος σήμερα- Δημήτρης Κουτσολιούτσος, εξέδωσε ανακοίνωση προκειμένου να εκφράσει τη διαμαρτυρία του για την διαρροή στοιχείων της δικογραφίας για το πολύκροτο σκάνδαλο.

«Παραβιάζεται το τεκμήριο της αθωότητας»

Μεταξύ άλλων, ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος κάνει λόγο για  «δίκες που διεξάγονται στους τηλεοπτικούς δέκτες και στα ηλεκτρονικά ΜΜΕ για την υπόθεση της Folli Follie», που «παραβιάζουν βάναυσα το τεκμήριο της αθωότητας των κατηγορουμένων».

Οπως λέει, «όλες οι πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες μέρες, προέρχονται από μία ενδιάμεση, δηλαδή μη οριστική, έκθεση ιδιωτικής ελεγκτικής εταιρείας [της PricewaterhouseCoopers / PWC], η οποία σε μεγάλο βαθμό στηρίζεται σε ενδείξεις και εκτιμήσεις, όπως ομολογούν οι ίδιοι οι συντάκτες της».

Στο πλαίσιο αυτό, διευκρινίζει ότι η εν λόγω  έκθεση αποτελεί μέρος της δικογραφίας και διοχετεύθηκε στη δημοσιότητα προτού τύχει οποιασδήποτε επεξεργασίας από τις εισαγγελικές και ανακριτικές αρχές, οι οποίες είναι και οι μόνες αρμόδιες να την κρίνουν γιατί έχουν πλήρη εικόνα τη υπόθεσης.

«Δεν αποκομίσαμε παράνομο περιουσιακό όφελος»

Η άκριτη -όπως τη χαρακτηρίζει ο προφυλακισθείς πρώην επικεφαλής της FF- υιοθέτηση και αναπαραγωγή των εκτιμήσεων που περιέχονται στην έκθεση «και κυρίως η παρουσίασή τους στην κοινή γνώμη ως αποδείξεων, δημιουργεί μείζον ζήτημα προσβολής των δικαιωμάτων μας ως κατηγορουμένων», υποστηρίζει ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος που επαναλαμβάνει τον ισχυρισμό ότι ο ίδιος και η οικογένειά του όλα αυτά τα χρόνια δεν έχουν αποκομίσει κανένα παράνομο περιουσιακό όφελος.

«Μοναδικό μέλημά μας υπήρξε πάντοτε να επεκτείνουμε τον όμιλό μας και να τον καταστήσουμε παγκοσμίως γνωστό. Για τον σκοπό αυτό διαθέσαμε όλα τα προσωπικά μας χρήματα για τη στήριξη της εταιρείας και για την ενίσχυση της ρευστότητάς της», καταλήγει η ανακοίνωση.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...