243
|

Folli Follie: Τι σημαίνει η άρση προστασίας από τους πιστωτές

Protagon Team Protagon Team 22 Οκτωβρίου 2018, 12:52

Folli Follie: Τι σημαίνει η άρση προστασίας από τους πιστωτές

Protagon Team Protagon Team 22 Οκτωβρίου 2018, 12:52

Απερρίφθη από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών η αίτηση της Folli Follie για υπαγωγή σε καθεστώς προστασίας από τους πιστωτές της.

Η προσφυγή απορρίφθηκε καθώς περιελήφθη ως πιστώτρια της Folli Follie, θυγατρική της εταιρείας (Finance Luxembourg II SA), γεγονός που κατά το Δικαστήριο δεν προκύπτει από τον κατάλογο των πιστωτών.

Το γεγονός ότι το δικαστήριο δεν αποδέχτηκε ως πιστώτρια την συγκεκριμένη εταιρεία, σημαίνει πως η Folli Follie δεν συγκέντρωσε το απαιτούμενο από τον νόμο ποσοστό συμφωνίας από τους πιστωτές της ώστε να μπει στη διαδικασία προστασίας από τους πιστωτές της.

Η εταιρεία είχε ζητήσει την προληπτική προστασία με τη συναίνεση της θυγατρικής της εταιρείας FF Group Finance Luxembourg II SA, η οποία είναι εκδότρια δύο ομολόγων για λογαριασμό της Folli Follie, ύψους 50,4 και 102,4 εκατ. ευρώ που εκπροσωπούν συνολικά 28,69% επί των συνολικών υποχρεώσεων της εταιρείας.

Μέχρι την απόφαση του Πρωτοδικείου ίσχυε η προσωρινή διαταγή προστασίας από τους πιστωτές που είχε χορηγηθεί στο πλαίσιο κατάθεσης αίτησης ασφαλιστικών μέτρων και της αίτησης υπαγωγής στο άρθρο 106α του πτωχευτικού.

Η απόφαση για την άρση των μέτρων προστασίας της εταιρείας απελευθερώνει περιουσιακά της στοιχεία που μέχρι χθες προστατεύονταν από το καθεστώς προστασίας και μεταξύ άλλων και το υπόλοιπο 25,5% του συνολικού μεριδίου 35,5% που ελέγχει στο μετοχικό κεφάλαια της Αττικά Πολυκαταστήματα

Πλέον, κατά πληροφορίες, η διοίκηση της Folli Follie και οι σύμβουλοί της εξετάζουν το ενδεχόμενο κατάθεσης νέου αιτήματος προστασίας, δυνατότητα η οποία παρέχεται, σύμφωνα με νομικούς κύκλους.

Η κύρια αίτηση για την υπαγωγή σε καθεστώς προστασίας από τους πιστωτές της FFG συζητείται τον Νοέμβριο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...