489
O Αλέκος Φλαμπουράρης στην παρουσία του το πρωί της Τρίτης στην εκπομπή «Σήμερα» του ΣΚΑΪ | SKAI/WebTV

Φλαμπουράρης: «Δεν πρέπει να συζητήσουμε τα αίτια της ήττας»

Protagon Team Protagon Team 1 Οκτωβρίου 2019, 09:46
O Αλέκος Φλαμπουράρης στην παρουσία του το πρωί της Τρίτης στην εκπομπή «Σήμερα» του ΣΚΑΪ
|SKAI/WebTV

Φλαμπουράρης: «Δεν πρέπει να συζητήσουμε τα αίτια της ήττας»

Protagon Team Protagon Team 1 Οκτωβρίου 2019, 09:46

Ο Αλέκος Φλαμπουράρης θεωρείται πολιτικός μέντορας του Αλέξη Τσίπρα. Τα τελευταία τεσσεράμισι χρόνια διατέλεσε, ως υπουργός Επικρατείας, ένα είδος consigliere του νεαρού Πρωθυπουργού και ανέλαβε διάφορες δουλειές –το ότι ήταν και υπεύθυνος για το χρηματοπιστωτικό σύστημα δεν ήταν η καλύτερη στιγμή του. Σε κάθε περίπτωση οι συνεντεύξεις του κ. Φλαμπουράρη έχουν πάντα ένα ενδιαφέρον και αυτός ο κανόνας επιβεβαιώθηκε το πρωί της Τρίτης όταν ο 80χρονος πολιτικός βγήκε στον ΣΚΑΪ.

Καλεσμένος στην εκπομπή «Σήμερα» του Δημήτρη Οικονόμου και της Μαρίας Αναστασοπούλου, ο κ. Φλαμπουράρης μίλησε για τις τρέχουσες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, μετά την πολιτική διακήρυξη και το άνοιγμα που επιχειρεί ο κ. Τσίπρας (εδώ) μετά το αποτέλεσμα των εκλογών της 7ης Ιουλίου.

Κατ’ αρχάς είπε ότι στον ΣΥΡΙΖΑ δεν πρέπει να αναζητήσει τα αίτια της ήττας!

«Η συζήτηση για τα αίτια της ήττας δεν έχει ανοίξει στον ΣΥΡΙΖΑ και αν θέλετε τη γνώμη τη δική μου, δεν πρέπει και να ανοίξει. Οταν είσαι τεσσερισήμισι χρόνια στην κυβέρνηση, η αντικειμενικότητα της γνώμης, όταν θέλεις να βγάλεις συμπεράσματα, δεν είναι εύκολη», είπε. Παραδέχτηκε πάντως ότι επί ΣΥΡΙΖΑ υπήρξε μεγάλη φορολογία και όχι στο πολύ μεγάλο κεφάλαιο.

Ως προς το αποτέλεσμα των εκλογών της 7ης Ιουλίου, ο κ. Φλαμπουράρης είπε: «Περίμενα πάνω από 30% γι’ αυτό και έβαλα τέταρτος στο (ψηφοδέλτιο) Επικρατείας. Κανείς δεν πίστευε ότι θα βγω εγώ. Εγώ το πίστευα».

Ο ίδιος σημείωσε ότι το 32% της εθνικής κάλπης δείχνει για τον ΣΥΡΙΖΑ «έναν πιο “πράσινο” δρόμο, αλλά με την έννοια της οικολογίας και της προστασίας του περιβάλλοντος. Με την έννοια της “πασοκοποίησης” αυτό δεν μας περνάει από το μυαλό. Ούτε στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε σε αυτά που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ, γι’ αυτό έφυγαν», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Στο ερώτημα αν υπάρχει κάποιος Νο2 στον ΣΥΡΙΖΑ που να μπορεί να διεκδικήσει την προεδρία από τον κ. Τσίπρα σε αυτό το νέο σχήμα, ο κ. Φλαμπουράρης είπε ότι «πολλοί υπάρχουν… υπάρχουν στελέχη στον ΣΥΡΙΖΑ ικανά, αλλά από εκεί και πέρα όμως για να διεκδικήσει για να διεκδικήσει κάποιος την προεδρία πρέπει να έχει κάτι παραπάνω. Για την ώρα φαίνεται ότι δεν υπάρχει»…

Στο ερώτημα τι τον ρωτούν οι πολίτες όταν τον συναντούν στον δρόμο, απάντησε: «Δεν θα το πιστέψετε, με ρωτούν: “ήταν ανάγκη να χάσετε;”»

Ο ίδιος απέδωσε σε αυτό το γεγονός ότι ο κ. Τσίπρας δεν δοκιμάζει να επανεκλεγεί πρόεδρος του νέου ΣΥΡΙΖΑ από τη βάση. «Ετσι κι αλλιώς δεν υπάρχει δεύτερος υποψήφιος. Αν υπάρξει δεύτερος υποψήφιος θα εξετάσουμε τότε πώς πρέπει να γίνουν οι εκλογές». 

Στο ερώτημα ποια είναι η «ψυχή» του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Φλαμπουράρης είπε κάτι φιλοσοφικό: «Είναι τα δύο εκατομμύρια των ψηφοφόρων». Αλλά παρατήρησε:

«Τα δύο εκατ. ψηφοφόροι δεν είναι ριζοσπάστες Αριστεροί, η ηγετική ομάδα πρέπει να τους εκφράσει», είπε για να παραδεχτεί έπειτα ότι μπορεί να έγιναν λάθη (από την ηγετική ομάδα) και ότι «το φρεσκάρισμα είναι αναγκαίο».

Το καλύτερο όμως, το είπε στην αρχή της συνέντευξής του. Στο ερώτημα τι τον ρωτούν οι πολίτες όταν τον συναντούν στον δρόμο, απάντησε: «Δεν θα το πιστέψετε, με ρωτούν: “ήταν ανάγκη να χάσετε;” Ισως έρχονται άνθρωποι από το 32%»…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...