205
| REUTERS/Dado Ruvic/Illustration/File Photo

Financial Times: Το εμβόλιο της Pfizer θα εγκριθεί στη Βρετανία την επόμενη εβδομάδα

Protagon Team Protagon Team 28 Νοεμβρίου 2020, 18:20
|REUTERS/Dado Ruvic/Illustration/File Photo

Financial Times: Το εμβόλιο της Pfizer θα εγκριθεί στη Βρετανία την επόμενη εβδομάδα

Protagon Team Protagon Team 28 Νοεμβρίου 2020, 18:20

Οι ρυθμιστικές αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου πρόκειται να δώσουν την έγκρισή τους για το εμβόλιο για την Covid-19 που ανέπτυξαν οι εταιρείες BioNTech SE και Pfizer Inc την επόμενη εβδομάδα, ανέφεραν το Σάββατο οι Financial Times.

Από τη στιγμή που θα δοθεί η έγκριση, οι παραδόσεις του εμβολίου θα μπορούσαν να ξεκινήσουν μέσα σε λίγες ώρες, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Η Βρετανία θα είναι μία από τις πρώτες χώρες που θα έχει στη διάθεσή της το εμβόλιο της εν λόγω φαρμακευτικής. Υπενθυμίζεται ότι εκκρεμεί η έγκριση από τις ΗΠΑ και την ΕΕ (για όλα τα κράτη μέλη), που επίσης θα γίνουν μέσα στον Δεκέμβριο. Στόχος της εταιρείας είναι να αρχίσουν οι εμβολιασμοί για τις ευπαθείς ομάδες μέσα στο 2020 και να επιταχυνθεί το πρόγραμμα το πρώτο μισό του 2021.

Τοι εμβόλιο της Pfizer έχει αποτελεσματικότητα που φτάνει το 90%, απαιτεί όμως ιδιαίτερες συνθήκες αποθήκευσης σε ψύξη -70 βαθμών Κελσίου, γεγονός που περιπλέκει τον εφοδιασμό και τη διάθεσή του στο κοινό.

Πολύ κοντά στην έγκριση είναι και το εμβόλιο της Moderna, ενώ προ ημερών ανακοινώθηκε ότι ολοκληρώθηκαν οι δοκιμές και για το σκεύασμα της Astra Zeneca, σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

Και οι τρεις εταιρείες δηλώνουν ότι είναι σε θέση να παράγουν εκατοντάδες εκατομμύρια δόσεις μέσα σε λίγους μήνες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...