289
Αλέξης Τσίπρας και Μάικ Πενς στον Λευκό Οίκο | IΝΤΙΜΕΝΕWS/ΓτΠ/Andrea Bonetti

Φινάλε με Μάικ Πενς για τον Τσίπρα στον Λευκό Οίκο

Protagon Team Protagon Team 18 Οκτωβρίου 2017, 18:01
Αλέξης Τσίπρας και Μάικ Πενς στον Λευκό Οίκο
|IΝΤΙΜΕΝΕWS/ΓτΠ/Andrea Bonetti

Φινάλε με Μάικ Πενς για τον Τσίπρα στον Λευκό Οίκο

Protagon Team Protagon Team 18 Οκτωβρίου 2017, 18:01

Χθες ήταν ο Ντόναλντ Τραμπ. Τώρα ήταν ο Μάικ Πενς. Ακόμα και αν ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε (μια συμφωνία για αναβάθμιση των F-16 ύψους 2,4 δισ. ευρώ) και δεν πήρε σε αυτό το ταξίδι του στην Ουάσιγκτον, είχε ένα σπάνιο προνόμιο: συναντήθηκε τόσο με τον πρόεδρο όσο και με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ.

Θέματα άμυνας, ενέργειας και εμπορικών συναλλαγών βρέθηκαν στο επίκεντρο αυτής της συνάντησης.

«Με τον έλληνα πρωθυπουργό συζητήσαμε ζητήματα άμυνας, ενέργειας, εμπορικών συναλλαγών, σε συνέχεια της συνάντησής του με τον πρόεδρο Τραμπ», έγραψε ο κ. Πενς σε ανάρτησή του στο twitter.

Από την πλευρά του ο Πρωθυπουργός, σε δική του σειρά αναρτήσεων στον ίδιο ιστότοπο, δήλωσε ότι με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ «αποφασίσαμε την εντατικοποίηση του διαλόγου μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ για τις περιφερειακές εξελίξεις».

«Οι ΗΠΑ αναγνωρίζουν την αναβαθμισμένη γεωπολιτική μας θέση και την ανάγκη στήριξης την επόμενη περίοδο, διπλωματικά, οικονομικά και αμυντικά», πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας.

Η συνάντηση των δύο ανδρών πραγματοποιήθηκε στον Λευκό Οίκο.

Με τη συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον 58χρονο No 2 της αμερικανικής διοίκησης, έκλεισε και ο κύκλος επαφών του στην Ουάσινγκτον. Στις 19.00 (ώρα Ελλάδος) έχει προγραμματιστεί να συμμετάσχει σε γεύμα εργασίας με επιχειρηματίες, το οποίο παρέθετε το Business Council for International Understanding, ενώ το το πρόγραμμά του και η επίσκεψή του στις ΗΠΑ έκλεινε (στις 21:00) με ομιλία στο Brookings Institution.

tsipraspen
Τσίπρας και Πενς στο μέσον. Αριστερά είναι ο Νίκος Κοτζιάς ενώ διακρίνεται η φιγούρα του Πάνου Καμμένου (ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΓτΠ/Andrea Bonetti)

Η συζήτηση με τον Μάικ Πενς έγινε σε πολύ καλό κλίμα, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες από τη συνάντηση που δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Ο κ. Τσίπρας επρόκειτο να αναχωρήσει απευθείας για τις Βρυξέλλες, προκειμένου να συμμετάσχει στις εργασίες της Συνόδου Κορυφής, την Πέμπτη και την Παρασκευή.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...