382
Πυρά Φίλη στην υπουργό με αφορμή τις αποφάσεις της | ΙΝΤΙΜΕ NEWS

Φίλης σε Κεραμέως: Καλά ξεμπερδέματα με την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα

Protagon Team Protagon Team 8 Σεπτεμβρίου 2020, 19:54
Πυρά Φίλη στην υπουργό με αφορμή τις αποφάσεις της
|ΙΝΤΙΜΕ NEWS

Φίλης σε Κεραμέως: Καλά ξεμπερδέματα με την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα

Protagon Team Protagon Team 8 Σεπτεμβρίου 2020, 19:54

Ο Νίκος Φίλης εξαπέλυσε επίθεση κατά της Νίκης Κεραμέως για τη σειρά αρνητικών αποφάσεων και γνωμοδοτήσεων της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, η οποία έβαλε «φρένο» στην αναγραφή της διαγωγής των μαθητών στα απολυτήρια, αλλά και για το μάθημα των Θρησκευτικών.

Ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει συγκεκριμένα:

«Πριν από λίγο καιρό σε ανακοίνωσή μας, είχαμε ευχηθεί στην υπουργό Παιδείας “καλά ξεμπερδέματα” αναφορικά με μια σειρά από παράνομες και παράτυπες ενέργειες του υπουργείου Παιδείας που στον πυρήνα τους είχαν ως πρόβλημα τον κίνδυνο παραβίασης των Προσωπικών Δεδομένων και του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, γνωστού ως GDPR.

Δυστυχώς, για την κυρία υπουργό αντί για καλά ξεμπερδέματα, θα έχει από εδώ και πέρα να αντιμετωπίσει άσχημα μπλεξίματα, εφ` όλης της ύλης, των νομοθετικών της παρεμβάσεων για τη ρύθμιση κρίσιμων δικαιωμάτων και ελευθεριών μαθητών και εκπαιδευτικών, τα οποία αποπειράθηκε να καταπατήσει βάναυσα.

Αναφερόμαστε στις τρεις βαρυσήμαντες αποφασιστικές παρεμβάσεις της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (ΑΠΔΠΧ), που εκδόθηκαν μετά από προσφυγές ενδιαφερομένων συνδικαλιστικών Ενώσεων και πολιτών. Πρόκειται για δύο αποφάσεις σχετικά με τη διαγωγή στα απολυτήρια και την απαλλαγή από τα Θρησκευτικά και μία γνωμοδότηση για την τηλεκπαίδευση, που συνιστούν κόλαφο για το υπουργείο Παιδείας και προσωπικά για την κυρία υπουργό.

1. Η Αρχή, εξαναγκάζει την κυβέρνηση σε άτακτη υποχώρηση στο ζήτημα της αναγραφής της διαγωγής στους απολυτήριους τίτλους σπουδών, δικαιώνει τον ΣΥΡΙΖΑ που την κατάργησε και ζητά από την κυβέρνηση να πάρει πίσω τη σχετική ρύθμιση που ψήφισε μαζί με την Ελληνική Λύση. Ο δια βίου στιγματισμός των μαθητών δεν πέρασε. Είναι μια σημαντική νίκη για τα δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες της νέας γενιάς , που βρίσκονται στο στόχαστρο της αντιδραστικής και αυταρχικής δεξιάς διακυβέρνησης.

2. Η Αρχή, επιβάλλει στην κυβέρνηση να νομοθετήσει ότι αρκεί η επίκληση λόγων “συνείδησης” για την απαλλαγή μαθητών από τα Θρησκευτικά. Η κυβερνητική ρύθμιση για την επίκληση “θρησκευτικής συνείδησης” που αποσκοπούσε να καταστήσει δυσχερή την απαλλαγή από το μάθημα, κατέπεσε. Είναι και αυτή μια σημαντική επιτυχία, όλων όσοι αγωνίζονται για ένα ουδετερόθρησκο σχολείο που θα σέβεται τις πεποιθήσεις όλων των μαθητών του και θα είναι απαλλαγμένο από την θρησκευτική κατήχηση.

3. Η Αρχή, τέλος, εξέδωσε γνωμοδότηση-κόλαφο για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση που κονιορτοποιεί κυριολεκτικά τους ισχυρισμούς της υπουργού Παιδείας και αποκαλύπτει όλα τα ψέματα που χρησιμοποίησε για να πείσει ότι μια διάτρητη διαδικασία, όπως αυτή που επέλεξε, δεν ενέχει κινδύνους παραβίασης των προσωπικών δεδομένων.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...