362
Ο Νίκος Φίλης στη παρέμβασή του στη Βουλή την Τετάρτη | ΙΝΤΙΜΕnews

Φίλης: Κουβέντα η Κεραμέως για τους χρυσαυγίτες στη Σταυρούπολη

Protagon Team Protagon Team 29 Σεπτεμβρίου 2021, 14:39
Ο Νίκος Φίλης στη παρέμβασή του στη Βουλή την Τετάρτη
|ΙΝΤΙΜΕnews

Φίλης: Κουβέντα η Κεραμέως για τους χρυσαυγίτες στη Σταυρούπολη

Protagon Team Protagon Team 29 Σεπτεμβρίου 2021, 14:39

Σκληρή επίθεση στην υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως εξαπέλυσε ο αρμόδιος τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, με αφορμή την απουσία από την ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας οιασδήποτε αναφοράς στις ακροδεξιές ομάδες, που με την ανοιχτή κάλυψη της Χρυσής Αυγής, χρησιμοποίησαν ως ορμητήριο τα ΕΠΑΛ Σταυρούπολης.

Ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει «ντροπή» τη στάση της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας και επισημαίνει ότι είναι αναγκαίο, με απόφαση της διεύθυνσης, να διακοπούν τα μαθήματα στα δύο ΕΠΑΛ και να συνεδριάσουν οι σύλλογοι εκπαιδευτικών με την παρουσία της υπουργού.

«Τώρα που εκδηλώνεται νέο κύμα μίσους, φανατισμού, βίας και χρυσαυγίτικης εγκληματικότητας, είναι απαραίτητο να υπάρξει άμεση παρέμβαση και να σταλεί αποφασιστικό σήμα. Η υπουργός Παιδείας αρνείται να καταδικάσει χωρίς περιστροφές και να κατονομάσει τους δράστες», παρατήρησε ο κ. Φίλης στη δήλωσή του, όπου μεταξύ άλλων σημειώνει:

«Για δεύτερη μέρα σήμερα, ακροδεξιές ομάδες, με τις ευλογίες της Χρυσής Αυγής, χρησιμοποιούν ως ορμητήριο σχολεία στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης και επιτίθενται σε φοιτητές και μαθητές»

«Η κυβέρνηση ωστόσο», επισημαίνει ο πρώην υπουργός Παιδείας, αρνείται να καταδικάσει χωρίς περιστροφές και να κατονομάσει τους δράστες, ενώ ακόμα και στη Βουλή, η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή, «περιορίστηκε να δηλώσει ότι η κυβέρνηση είναι εναντίον… της διακοπής μαθημάτων από οπουδήποτε κι αν προέρχεται».

Τα «από όπου κι αν προέρχονται», καταλήγει ο Νίκος Φίλης, αποθρασύνουν τους δράστες και δημιουργούν τον κίνδυνο επανεμφάνισης του χρυσαυγιτισμού». Οσο για την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, τονίζει ότι  θα έπρεπε να βρίσκεται ήδη σήμερα στα σχολεία, στη Θεσσαλονίκη.

Νωρίτερα στη Βουλή ο κ. Φίλης κάλεσε την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας να καταδικάσει απερίφραστα «τη δράση φασιστικών συμμοριών που χρησιμοποιούν τα σχολεία ως ορμητήρια».

Ξεκάθαρη θέση από την κυβέρνηση ζήτησε και ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Δελλής, με την παριστάμενη υφυπουργό Ζέττα Μακρή να τους απαντά ότι «το υπουργείο καταδικάζει απερίφραστα κάθε προσπάθεια παράνομης διακοπής των μαθημάτων» και ότι ίδια δεν είχε γνώση των όσων συνέβησαν στη Σταυρούπολη «από μέσα», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

«Βγήκαν τραμπούκοι με καδρόνια στη Σταυρούπολη με τις ευλογίες της Χρυσής Αυγής. Εσείς είπατε για διακοπή μαθήματος. Τόσο είστε δεμένοι στο άρμα της Ακροδεξιάς για τα ψηφαλάκια», επανήλθε ο κ. Φίλης επαναλαμβάνοντας τη λέξη «ντροπή».

«Τα γεγονότα είναι απερίφραστα καταδικαστέα. Οι κατηγορίες όμως για συμπόρευση με τη Χρυσή Αυγή πιστεύω δεν έχουν αποδέκτη εμένα», ανταπάντησε η κυρία Μακρή.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...