368
Η εικόνα της Προέδρου της Δημοκρατίας δίπλα στον φράχτη στον Έβρο, ενόχλησε τον εικονιζόμενο αριστερά Νίκο Φίλη | SOOC/ΓΤ ΠτΔ/ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ ΘΟΔΩΡΗΣ

Φίλης και ΣΥΡΙΖΑ κατά Σακελλαροπούλου για την παρουσία της στον Εβρο: Μας λυπεί βαθύτατα…

Protagon Team Protagon Team 16 Μαΐου 2021, 20:30
Η εικόνα της Προέδρου της Δημοκρατίας δίπλα στον φράχτη στον Έβρο, ενόχλησε τον εικονιζόμενο αριστερά Νίκο Φίλη
|SOOC/ΓΤ ΠτΔ/ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ ΘΟΔΩΡΗΣ

Φίλης και ΣΥΡΙΖΑ κατά Σακελλαροπούλου για την παρουσία της στον Εβρο: Μας λυπεί βαθύτατα…

Protagon Team Protagon Team 16 Μαΐου 2021, 20:30

Η αλήθεια είναι ότι ο Γιάνης Βαρουφάκης πρόλαβε τον ΣΥΡΙΖΑ. Πρώτο το ΜέΡΑ25 επιτέθηκε στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου για την παρουσία της το Σάββατο το πρωί στον «φράχτη» στον Έβρο, κοντά στο σημείο όπου η χώρα μας έδωσε μια μάχη πέρυσι απέναντι στον επεκτατισμό του Ταγίπ Ερντογάν και την εργαλειοποίηση του Προσφυγικού-Μεταναστευτικού.

«Η εικόνα της Προέδρου της Δημοκρατίας μπροστά στον φράχτη του μίσους με τον οποίο κάποιοι, μαζί με τις παράνομες επαναπροωθήσεις και την καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Αιγαίο, νομίζουν ότι χτίζουν την ασφάλεια του κάθε Ευρωπαίου, είναι απλά αποκρουστική και ντροπιαστική», ανέφεραν από το κόμμα του κ. Βαρουφάκη.

Αλλά μετά, το νήμα το έπιασε και ο ΣΥΡΙΖΑ. Όχι με επίσημη ανακοίνωση από την Κουμουνδούρου, ώστε να αποφευχθεί η μετωπική της αξιωματικής αντιπολίτευσης με την Προεδρία της Δημοκρατίας, αλλά με δήλωση του Νίκου Φίλη, βουλευτή Α’ Αθήνας και τομεάρχη Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι χαρακτηριστικό όμως πως ο κ. Φίλης χρησιμοποίησε στη δήλωσή του πρώτο πληθυντικό για να τονίσει πως η παρουσία της κυρίας Σακελλαρόπουλου στον φράχτη του Έβρου «μας λυπεί βαθύτατα».

Ανέφερε συγκεκριμένα, σε δήλωσή του την Κυριακή, ο κ. Φίλης:

«Η επιλογή της Προέδρου της Δημοκρατίας να “τιμήσει” με την παρουσία της τον “φράχτη του Έβρου”, μας λυπεί βαθύτατα. Αδυνατούμε να αντιληφθούμε τους λόγους της επίσκεψής της εκεί και των δηλώσεων της, με φόντο αυτό το “τείχος”, που δεν προσφέρει καμία ουσιαστική προστασία στα σύνορα από την τουρκική επιθετικότητα, αλλά λειτουργεί ως προπύργιο αντιπροσφυγικής και αντιμεταναστευτικής υστερίας και ως συμβολική επιβράβευση ρατσιστικών και εθνικιστικών στερεοτύπων. 

Ιδιαιτέρως μάλιστα, όταν αυτή η επίσκεψη γίνεται λίγες ημέρες μετά την επίσημη καταγγελία του Συμβουλίου της Ευρώπης εναντίον της χώρας μας για τις παράνομες επαναπροωθήσεις μεταναστών, που έχουν οδηγήσει σε τραγωδίες, αλλά και τις εκκρεμείς καταγγελίες στο Ευρωκοινοβούλιο από 101 βουλευτές για νεκρούς πρόσφυγες από ελληνικά πυρά, στα περσινά γεγονότα του Έβρου.

Η κυρία Σακελλαροπούλου, όφειλε να μείνει μακριά από τέτοιου τύπου θεσμικές “συνηγορίες” προς την αντιπροσφυγική και την αντιμεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης, υπό το πρόσχημα της υπεράσπισης “του διεθνούς δικαίου και της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας”. 

Ο Έβρος και όλη η επικράτεια έχουν αρκετά μέρη πολύ πιο κατάλληλα για δηλώσεις απέναντι στον τουρκικό εθνικισμό και τις προκλήσεις Ερντογάν. Ο “φράχτης” της μισανθρωπίας και των ανθρώπινων τραγωδιών ήταν το πλέον ακατάλληλο».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...