263
Νίκος Φίλης και Παύλος Πολάκης σε παλαιότερες εκμυστηρεύσεις στα έδρανα της Βουλής | ΙΝΤΙΜΕnews

Φίλης για ομολογία Πολάκη: Τη μεσαία τάξη τη διέλυσαν τα μνημόνια

Protagon Team Protagon Team 13 Ιανουαρίου 2021, 10:07
Νίκος Φίλης και Παύλος Πολάκης σε παλαιότερες εκμυστηρεύσεις στα έδρανα της Βουλής
|ΙΝΤΙΜΕnews

Φίλης για ομολογία Πολάκη: Τη μεσαία τάξη τη διέλυσαν τα μνημόνια

Protagon Team Protagon Team 13 Ιανουαρίου 2021, 10:07

Δεν ήταν πρώτη φορά που ο Παύλος Πολάκης «φωτογράφισε» ως κύριο υπεύθυνο της εκλογικής ήττας του ΣΥΡΙΖΑ τον Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας της κυβέρνησης Τσίπρα είχε μιλήσει ξανά για τις επιπτώσεις της υπερφορολόγησης της μεσαίας τάξης στην εκλογική επίδοση του ΣΥΡΙΖΑ, που έφεραν την ήττα από τη Νέα Δημοκρατία. Αφορμή είχε αποτελέσει συνέντευξη του πρώην υπουργού Οικονομικών και επικεφαλής της κίνησης των «53+» στην εφημερίδα «Εποχή» στις αρχές του περασμένου Αυγούστου.

Η απάντηση είχε έρθει από τους «53+» μέσω της ιστοσελίδας commonality, όπου μεταξύ άλλων επισήμαιναν πως «η κατηγορία ότι ο τέως υπουργός Οικονομικών ευθύνεται για το ότι χάθηκε η μεσαία τάξη, επειδή δεν φρόντισε να της διανείμει 7 από τα 37 δισ. του ταμειακού αποθέματος τον Αύγουστο του 2018, είναι ανεύθυνη και δείχνει επιπλέον άγνοια, τόσο της πραγματικής δημοσιονομικής κατάστασης όσο και του τρόπου λειτουργίας μιας υπερχρεωμένης καπιταλιστικής οικονομίας όπως η ελληνική».

Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση Πολάκη ότι «χάσαμε επειδή γ@@@σαμε τη μεσαία τάξη», ο βουλευτής Α’ Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, θέλησε να σημειώσει ότι ο «αψύς Σφακιανός» έθεσε ένα πολιτικό ζήτημα που αφορά ολόκληρη την κυβέρνηση Τσίπρα και όχι μόνο τον τέως επικεφαλής του οικονομικού της επιτελείου, Ευκλείδη Τσακαλώτο.

«Είναι θέμα αυτοκριτικής», είπε ο κ. Φίλης σε δηλώσεις του στο Μega, αν και όπως έσπευσε να συμπληρώσει, «δεν μπορώ να συμφωνήσω ότι υπήρξε επιλογή να διαλύσουμε τη μεσαία τάξη». Γιατί, τη μεσαία τάξη, όπως υποστήριξε ο πρώην υπουργός Παιδείας, τη διέλυσαν τα μνημόνια.

Το θέμα, πρόσθεσε, δεν είναι αν έχουμε περισσότερους ή λιγότερους φόρους, αλλά πιο δίκαιους φόρους, και τώρα, έξω από τους καταναγκασμούς των μνημονίων, θα δώσουμε εξετάσεις ως παράταξη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...